لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۳۴

کارزار سازمان های بین المللی مدافع آزادی بیان برای آزادی خبرنگاران ایرانی دربند


کارزار سازمان های بین المللی مدافع آزادی بیان برای آزادی خبرنگاران ایرانی دربند
کارزار سازمان های بین المللی مدافع آزادی بیان برای آزادی خبرنگاران ایرانی دربند

همزمان با فرارسیدن سی و یکمین سالگرد انقلاب اسلامی، کمیته محافظت از خبرنگاران، انجمن قلم، شاخص سانسور، سازمان کانادایی مدافع آزادی بیان، انجمن ناشران بین المللی و سازمان گزارشگران بدون مرز کارزار بین المللی را برای آزادی نویسندگان، خبرنگاران ، وبلاگ نویسان و ناشران ایرانی آغاز کرده اند که تا اواخر بهار ادامه خواهد داشت.

این سازمان های بین المللی مدافع خبرنگاران، نویسندگان و ناشران با انتشارنامه سرگشاده ای خطاب به آیت الله خامنه ای، رهبرجمهوری اسلامی خواستار آزادی روزنامه نگاران و خبرنگاران دربند درایران شده اند.

نمایندگان این سازمان های بین اللملی که از آزادی بیان، خبرنگاران، نویسندگان و ناشران سراسرجهان حمایت می کنند، نسبت به وضعیت سلامت و امنیت همکاران زندانی خود درایران ابراز نگرانی شدید کرده اند.

این نهادهای مدافع حقوق خبرنگاران و نویسندگان درنامه سرگشاده خود خطاب به رهبر جمهوری اسلامی که نسخه ای از آن به دقتر نمایندگی دائم ایران درسازمان ملل نیز ارسال شده است، از آیت الله خامنه ای خواسته اند تا با التزام به قانون اساسی ایران و تعهد به قوانین بین اللملی رعایت حقوق بشردستور آزادی فوری روزنامه نگاران و نویسندگان دربند ایران را صادرکند.

دربخشی از نامه، این نهادهای بین اللملی مدافع خبرنگاران خطاب به آیت الله خامنه ای آمده است: « جهان شاهد بوده که دولت ایران به این اصول وفادارنبوده است و به طورعلنی ناراضیان را سرکوب و خبرنگاران، نویسندگان و وبلاگ نویسان را به سکوت وادار کرده است و همه اقشارجامعه را که درتظاهرات آرام شرکت و یا از این گردهمایی ها حمایت کرده بودند را زندانی کرده است.»


این سازمان‌های حامی آزادی بیان که کارزار بین اللملی خود را با شعار « جامعه فردای ما، جامعه ای آزاد خواهد بود» به مصاحبه آیت الله خمینی، بنیانگزارجمهوری اسلامی درسال ۱۳۵۷ اشاره کرده است که استقرار آزادی و حکومت جدید حامی آزادی بیان و مطبوعات در ایران را وعده داده بود.

در نامه این شش نهاد بین اللملی مدافع آزادی بیان آمده است: « پرونده حقوق بشر ایران، روز ١٥ فوریه به عنوان بخشی ازمرحله ارزیابی دوره ای جهانی سازمان ملل، درشورای حقوق بشرسازمان ملل مورد بررسی قرار خواهد گرفت. درگزارشی که کشورشما به شورای حقوق بشرتسلیم کرده، خاطرنشان شده است که « احترام به مقام و جایگاه انسان، حقوق مدنی و سیاسی که شامل دموکراسی، ممنوعیت محروم کردن افراد از آزادی های بنیادین، ...آزادی بیان، احترام به حریم خصوصی شهروندان، آزادی تشکیل احزاب سیاسی و برگزاری گردهمایی های آرام، ممنوعیت بازداشت های خودسرانه می شوند » و این که «همه انواع شکنجه ها به هدف اخذ اعتراف و یا دستیابی به اطلاعات ممنوع هستند » درقانون اساسی ایران ضمانت شده اند. با این وجود سرکوب آزادی بیان طی هشت ماه گذشته و این واقعیت که هنوز ده ها نویسنده، خبرنگار و وبلاگ نویس پشت میله های زندان دربازداشت به سرمی برند، روایت کاملاً متفاوتی را حکایت می کند.»

درشرایطی که ایران با بازداشت بیش از شصت خبرنگار، نویسنده و وبلاگ نویس بیش از هر کشور دیگری درجهان فعالان حرفه خبری را در بند کرده و به بزرگترین زندان روزنامه نگاران جهان بدل شده است، « کمیته محافظت از خبرنگاران » دربیانیه هفته گذشته خود هشدار داده بود دردو ماه گذشته حداقل ٢٦ روزنامه نگار ایرانی بازداشت شده اند.

در بیانیه اخیر کمیته حمایت از روزنامه‌نگاران، مستقر درنیویورک تاکید شده است روند دستگیری های اخیر روزنامه نگاران و نویسندگان درایران، به ویژه پس از ناآرامی های انتخابات ریاست جمهوری خرداد ماه گذشته به حدی تشدید شده که این تعداد دستگیری از سال ۱۹۹۶ تاکنون در هیچ کشوری سابقه نداشته و ایران هم اکنون به بزرگترین زندان روزنامه نگاران روی کره زمین بدل شده است.

XS
SM
MD
LG