لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۳۵

اعتراض سفارت ایران موجب لغو نمایش فیلم ایرانی در اتاوا شد


اعتراض سفارت ایران موجب لغو نمایش فیلم ایرانی در اتاوا شد
اعتراض سفارت ایران موجب لغو نمایش فیلم ایرانی در اتاوا شد

به گزارش رسانه های کانادا، در پی تهدید و اعتراض سفارت جمهوری اسلامی ایران در اتاوا، نمایش یک فیلم در مورد ایران، در اتاوا لغو شد.

روزنامه اتاوا سیتی زن، روز چهارشنبه ( ١٩ ژانویه ) گزارش داد در پی درخواست سفارت ایران در اتاوا و شکایت رسمی مقامات این سفارتخانه، کارمندان مرکز «کتابخانه و آرشیو» در پایتخت کانادا، برنامه نمایش یک فیلم در مورد سیاست های حکومت ایران را لغو کردند.

بنا به گزارش نشریه تورنتوسان، قرار بود فیلم مستند «ایرانیوم» به ابتکار «انجمن فیلم فکر آزاد»، سه شنبه شب ( ١٨ ژانویه ) در مرکز ملی « کتابخانه و آرشیو» کانادا در اتاوا به نمایش درآید.

رسانه های کانادا گزارش داده اند مستند شصت دقیقه ای «ایرانیوم» ساخته رافائل شور در مصاحبه با کارشناسان امور ایران و ناراضیان سیاسی ایرانی، به «سیاست های حکومت ایران از جمله پیگیری سلاح های اتمی و حمایت از گروه های تروریستی همچون حماس و حزب الله می پردازد و نسبت به تهدیدی که ایران متوجه جهان می کند، هشدار داده است».

اتاوا سیتی زن می نویسد مقامات وزارت میراث فرهنگی دولت فدرال به کارمندان مرکز ملی «کتابخانه و آرشیو» یادآوری کرده اند که موضوع این فیلم نگرانی های دولت کانادا درباره وضعیت حقوق بشر در ایران و بلندپروازی های اتمی این کشور را انعکاس می دهد.

در حالی که روزنامه تورنتو سان، این فیلم را ضد ایرانی خوانده است، فرد لیتوین، رئیس «انجمن فیلم فکر آزاد» درباره لغو نمایش این فیلم به درخواست سفارت ایران در اتاوا انتقاد کرده است. وی تصمیم مقامات مرکز ملی «کتابخانه و آرشیو» را که در پی تهدید به برگزاری گردهمایی اعتراض آمیز و شکایت رسمی، نمایش این فیلم را لغو کردند، بزدلانه خوانده است.

آقای لیتوین به اتاوا سیتی زن گفته است:«شگفت آور است که ما در پایتخت کانادا نمی توانیم فیلمی را نمایش دهیم که برای مقامات ایران برخورنده است. چطور تهران می تواند به اتاوا دیکته کند چه نوع فیلم هایی را می توان در پایتخت کانادا نمایش داد؟»

اخبار حاکی از آن است که با وجود گفت وگوی رئیس نهاد برگزارکننده این رویداد با مقامات وزارت میراث فرهنگی و درخواست سخنگوی این وزارتخانه برای بازبینی در تصمیم مرکز ملی «کتابخانه و آرشیو»، برنامه نمایش فیلم لغو شد.

آقای لیتوین به روزنامه اتاوا سیتی زن گفته است: «گویی روحانیون حکومتی در ایران می توانند ارزشهای فرهنگی خود را به مردم کانادا تحمیل کنند. شگفت آور است که مقامات اتاوا لحظه ای در مورد حق آزادی بیان فکر نکردند.»

وی تاکید کرده است این فیلم را در نهایت و تحت هر شرایطی، چه در مرکز ملی «کتابخانه و آرشیو» و چه در مرکزی دیگر نمایش خواهد داد.

رسانه های کانادا گزارش داده اند سفارت ایران در اتاوا در تماس با کتابخانه ملی درصدد جلوگیری از نمایش فیلم برآمده بود و با وجودی که نهاد برگزارکننده این فیلم، با لغو نمایش آن موافقت کرده بود، اما جیمز مور، وزیر میراث فرهنگی دولت فدرال کانادا در این امر مداخله کرد.

ژان لوک بنوا، سخنگوی وزارت میراث فرهنگی کانادا نیز در مصاحبه ای با اتاوا سیتی زن از تصمیم مقامات مرکز ملی «کتابخانه و آرشیو» ابراز تاسف و ناامیدی کرد و گفت «این که مقامات این مرکز به دلیل تهدید به اعمال خشونت، تسلیم شدند، بسیار ناامیدکننده است».

اتاوا سیتی زن از سخنگوی مرکز ملی «کتابخانه و آرشیو» نقل کرده است دریافت انواع تهدیدها و ارسال دو نامه مشکوک سبب شد تا این مرکز تصمیم بگیرد نمایش این فیلم را لغو کند. وی همچنین به دریافت شکایت رسمی از سفارت جمهوری اسلامی در اتاوا و نامه های الکترونیکی تهدیدآمیز در مورد نمایش این فیلم اذعان کرده است.

دیوید هریس، مدیر مرکز «پژوهش راهبردی اینسیگنیس»، شرکت خصوصی اطلاعات امنیتی تروریسم، به اتاوا سیتی زن گفته است «تصمیم لغو نمایش این فیلم نشان می دهد که نهادهای وابسته به دولت کانادا در برابر نفوذها و تهدیدهای دولت های خارجی آسیب پذیرهستند و تحت تاثیر آن ها قرار می گیرند».

آقای هریس همچنین از بی توجهی مقامات مرکز ملی «کتابخانه و آرشیو» به حق آزادی بیان و آزادی تجمعات انتقاد کرده و آن را تن دادن مقامات دولتی کانادا به خواست آخوندهای ایران خوانده است.

«انجمن فیلم فکر آزاد» در ماه نوامبر سال گذشته سه فیلم «برای ندا»، «سنگسار ثریا ام» و «جهاد اتمی» را در مرکز ملی «کتابخانه و آرشیو» در اتاوا به نمایش گذاشته بود.

XS
SM
MD
LG