لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۰۸

تب تورم در ايران شدت گرفت


قیمت اقلام خوراکی در بازار ایران به سیر صعودی خود ادامه می دهد. بر اساس تازه ترین گزارش بانک مرکزی متوسط قیمت خرده فروشی برخی مواد خوراکی در تهران، در هفته منتهی به ۱۲ آذر ماه نشان از تازه ترین افزایش ها و کاهش ها دارد.

در حالی که بر اساس گزارش بانک مرکزی در گروه حبوبات قیمت نخود چهار دهم درصد و لوبیا قرمز شش دهم درصد افزایش یافته است.

در گروه میوه های تازه تنها بهای پرتقال درجه یک و لیمو شیرین کاهش داشته است، هرچند قیمت سایر اقلام این گروه بین یک و شش دهم درصد تا ده و هشت دهم درصد افزایش داشته است.

بهای گوشت گوسفند نیز، ۶ شش دهم درصد افزایش یافته، و روغن نباتی مایع هم دو دهم درصد افزایش یافته است.

به گزارش بانک مرکزی، در گروه های سبزهای تازه قیمت گوجه فرنگی، بيش از ۸۲ در صد و سایر اقلام این گروه بین دو تا سه و نیم درصد افزایش یافته است.

گزارش میدانی خبرگزاری مهر، بامداد روز جمعه ۱۹ آذر ماه، ضمن اشاره به قاچاق گوجه فرنگی به کشور، از گوجه فرنگی کیلویی ۳۰۰۰ تومان خبر می دهد.

به گزارش این خبرگزاری، شهروندان تهرانی که در یک ماهه اخیر گوجه فرنگی های کال و سرد خانه ای را با قیمت ۱۵۰۰ تا ۲۵۰۰ خریده اند مدام خبر از کاهش قیمت و برداشت گوجه های بوشهری را می شنوند اما بازهم مصرف کننده است که در این مدت متحمل ضرر شده و به قولی دلالان و فروشنده ها به سود می فروشنده ها رسند.

حسین مهاجران رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و تره بار کشور نیز، در ۱۶ آذر ماه در تازه ترین گفت و گو خود با خبرگزاری کار ایران (ایلنا) اظهار داشت، پیاز روزانه پنجاه ۵۰ تومان گران می شود.

وی تاکید می کند که راهکاریی در این زمینه باید اندیشه شود، زیرا در غیر صورت احتمال آن می رود که بازار با کمبود این محصول مواجه شود.

در همین رابطه، ایلنا بعد از ظهر روز جمعه ۱۹ آذر ماه، با چرخی در بازار مواد غذایی از قول یک شهروند تهرانی اعلام کرد، بسياری از كالاها چون برنج، روغن، قند و شكر، تن ماهی و تخم مرغ با افزايش قيمت مواجه بودند.

بر اساس این گزارش، با وجود اين كه در روزهای اخير قيمت بعضی از كالاها كاهش پيدا كرده است اما هيچ گاه به نرخ يك ماه گذشته خود بازنگشته است.

در همین حال، شاهین شایان آرانی کارشناس بانکی، بامداد روز جمعه ۱۹ آذر ماه، در گفت و گو با خبرگزاری فارس ریشه اصلی افزایش تورم فعلی در اقتصاد ایران را، ناشی از انتظارات تورمی پیش از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها دانست و خواهان اقدام بانک مرکزی و سایر نهادهای اقتصادی برای کنترل و مدیریت جو روانی افزایش تورم شد.

هر چند شمس الدین حسینی، وزیر امور اقتصادی و دارایی، به صراحت از بی تاثیر بودن تورم انتظاری در هدفمند کردن یارانه ها سخن گفته است.

XS
SM
MD
LG