لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۵ تیر ۱۴۰۵ ایران ۰۹:۱۵

جمهوری اسلامی و تداوم آزار مخالفان و دگراندیشان؛ شش سال حبس برای یک معترض و بازداشت دو زن بهائی

تجمع شماری از ایرانیان در برلین در روز جهانی حقوق بشر (آرشیو)
تجمع شماری از ایرانیان در برلین در روز جهانی حقوق بشر (آرشیو)

رژیم جمهوری اسلامی در ادامه آزار و اذیت مخالفان و دگراندیشان، یکی دیگر از معترضان دی ۱۴۰۴ را به زندان طولانی‌مدت محکوم و دو شهرند زن بهائی را بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل کرد.

منابع حقوق بشری روز پنجشنبه ۴ تیر گزارش دادند که دادگاه انقلاب شاهرود مهدی کربلایی‌محمدی، از بازداشت‌شدگان اعتراضات سراسری دی ۱۴۰۴ در این شهر، را به ۶ سال زندان محکوم کرده است.

به گزارش دادبان، این شهروند معترض که به «تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور» متهم شده است، در جریان دادرسی از دسترسی به وکیل و بهره‌مندی از حق دفاع محروم بوده است.

سازمان مشاوره حقوقی و قضائی دادبان تاکید می‌کند که محروم کردن متهم از دسترسی به وکیل و امکان دفاع موثر، با اصل ۳۵ قانون اساسی، قانون آیین دادرسی کیفری، و استانداردهای دادرسی عادلانه در تعارض است، و هر حکمی که در نتیجه چنین فرایندی صادر شود فاقد وجاهت قانونی است.

همزمان ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران «هرانا» از بازداشت سیما سپتو و ناهید فلاحتی، دو شهروند بهائی، در روز سه‌شنبه ۲ تیر خبرداد.به گزارش هرانا، نیروهای حکومتی با مراجعه به منازل این دو شهروند بهائی در شیراز، آنها را بازداشت کردند، با این‌حال نهاد بازداشت‌کننده، دلایل بازداشت و محل نگهداری این شهروندان هنوز مشخص نیست.

گزارش نهادهای حقوق بشری نشان می‌دهد طی سه سال اخیر، به‌ طور میانگین ۷۲ درصد از گزارش‌های مربوط به اقلیت‌های مذهبی، به نقض حقوق شهروندی بهائیان اختصاص داشته است.

همچنبن ببینید:
XS
SM
MD
LG