لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۱۴

مشکلات نشر ایران- روایت اول


مشکلات نشر ایران- روایت اول
مشکلات نشر ایران- روایت اول

خبرگزاریهای ایران گزارش کردند: انتخابات دهمین دوره هیات مدیره اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران به دلیل عدم حد نصاب برگزار نشد.

به گفته هیات مدیره کنونی، به دلایل گوناگون از جمله تعلل سازمان بازرگانی استان تهران، جلسه رای گیری برای انتخاب هیات مدیره اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران پس از ماهها تعویق برگزار شد؛ اما از میان 1045 ناشر و کتابفروش عضو این اتحادیه تنها 305 نفر شرکت کردند که این رقم کمتر از یکسوم اعضا بود و نتوانست شرط اولیه مبنی بر رسمیت یافتن انتخابات را تامین کند از این رو، انتخابات بازهم به آینده موکول شد.

گفته شد عدم حضور ناشران برای شرکت در رای گیری هیات مدیره جدید ناشی از بی انگیزه بودن آنان و فضای بشدت امنیتی ای ست که با تشکیل هرگونه گردهمایی مسالمت آمیز و اجتماعات صنفی مخالف است.

یک ناشر تهرانی گفت در چنین فضایی چندان روشن نیست جلسه آینده چه زمان تشکیل شود؛ اما مسئولان قول داده اند پس از پایان ماه رمضان مجوز انتخابات را صادر کنند.

در همین جلسه حسن کیاییان، مدیر نشرچشمه و رئیس هیات مدیره کنونی، انصراف خود را از نامزدی عضویت در هیات مدیره دهمین دوره اعلام کرد تا به دیگر اعضای هیات مدیره کنونی بپیوندد که از نامزدی در این دوره صرف نظر کرده بودند. هیات مدیره کنونی، حاصل نهمین دوره انتخابات که در اردیبهشت 1385 برگزار شد، این افراد هستند: حسن کیائیان (مدیر نشر چشمه)، رضا یکرنگیان (مدیر نشر خجسته)، علیرضا رمضانی (مدیر نشر مرکز)، جعفر همایی (مدیر نشر نی) و محمدعلی جعفریه (مدیر نشر ثالث)

با این وضعیت هیچکدام از این افراد نامزد شرکت در دهمین دوره انتخابات نشده اند. به گفته یک کارشناس چاپ و نشر در تهران، هیات مدیره دوره قبل را افراد سرشناس و آشنا به مشکلات در حوزه چاپ و نشر شامل می شدند؛ اما روشن نیست هیات مدیره آینده با همین حداقل امکانات در برابر سختگیریهای ارشاد اسلامی ایستاده و از حقوق ناشران و کتابفروشان تهران دفاع کند.

همزمان با این رویداد بهمن دری اخوی معاون فرهنگی وزارت ارشاد اسلامی گفت تا پایان تابستان اعضای شورای نظارت بر اجرای ضوابط چاپ و نشر کتاب را معرفی خواهد کرد.

مولفان و ناشران می گویند: همین تصمیم گیریهای فردی در حوزه نشر است که هیچگاه نگذاشت صنعت نشر ایران صنعتی مستقل، شکوفا و آینده ساز باشد تا بتواند کشورهای همسایه از جمله افغانستان، تاجیکستان و کردستان عراق را زیر پوشش تولیدات خود قرار دهد.

خانواده نشر در ایران: مولفان، چاپخانه داران، ناشران و کتابفروشان می گویند: هیچکدام از این صنوف در این شورای نظارت بر ضوابط چاپ و نشر کتاب شرکت داده نشده اند و شوراهای دولت ساخته از کسانی تشکیل می شود که هیچ نفعی در گسترش و توسعه صنعت چاپ و نشر ندارند از این رو، اینان کارگزاران دولت و مجری اوامر مدیران دولتی هستند تا بتوانند موقعیت شغلی خود را حفظ کنند.

یکی از نویسندگان در این باره گفت: اگر قرار است شورای نظارتی بر نشر وجود داشته باشد باید مجمعی از نمایندگان این صنوف همراه با یک نماینده از دولت تشکیل شود تا راهی برای خمودگی و فرتوت شدن کالبد نشر ایران بیابد. زیرا امروزه مولف، ناشر، چاپخانه دار و کتابفروش در ترس دائمی از مجازات قرار دارند.اما با این دولت و کارگزارانی که ارتباطی با مولفان، ناشران، و کتابفروشان ندارند، امیدی به گسترش صنعت نشر در آینده وجود ندارد.

XS
SM
MD
LG