لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۶ تیر ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۴۲

تیشه به ریشه فرش ایرانی؛ کارشناسان می‌گویند قوانین داخلی مخرب‌تر از تحریم‌ها هستند


در حالی که روزگاری نه چندان دور فرش و قالی ایرانی در عرصه جهانی، یکتا و بی‌رقیب بود، این روزها دچار مشکلات فراوانی است و کارشناسان می‌گویند: «ما خودمان با دست خودمان تیشه به ریشه این هنر صنعت زده‌ایم.»

رئیس اتحادیه تابلوفرش «سردرود آذربایجان شرقی» گفت: «پیش از این، ایران با فرش و فرش با ایران شناخته می‌شد، در حالی که الان این‎گونه نیست. کار به جایی رسیده که کشورهایی مثل افغانستان و پاکستان رقیب ما شده و از طرح و نقش‌های ایرانی استفاده می‌کنند.»

هادی ابری سردرودی، با بیان اینکه ما خودمان با دست خودمان تیشه به ریشه این هنر صنعت زده‌ایم به «اطلاعات آنلاین» گفت:«حتی رفوگران هم به دلیل قوانین و ممنوعیت‌های موجود در ایران به کشورهای همسایه مهاجرت کرده‌اند.»

رئیس اتحادیه فروشندگان فرش دستباف تبریز هم در این باره گفت: «وضع برخی از قوانین، مشکلاتی را برای هنر صنعت فرش دستباف ایجاد کرده، دولت هم تعهد ارزی برای ما گذاشته و به این وسیله برای ما تحریم‌های داخلی وضع کرده است.»

احد عظیم‌زاده، افزود: «تا چندسال‌ پیش، ۱۰ درصد سوبسید به ما می‌دادند که در حال حاضر آن را حذف کرده‌اند. با این حال باید تعهد ارزی بدهیم که بعد از ۹ ماه، پول فروش فرش را به داخل بیاوریم و به قیمت ارز نیمایی عرضه کنیم، در حالی که فرش ۹ ماهه فروش نمی‌رود و تا پنج سال ممکن است طول بکشد. به جز این ما برای خرید مواد اولیه ارز دولتی نگرفته‌ایم. این‌ها تحریم‌های داخلی علیه فرش است. »

چند روز قبل هم رئیس مرکز ملی فرش ایران گفته بود که هند جای ایران را در صادرات فرش دستباف گرفته است.

فرحناز رافع، رئیس مرکز ملی فرش ایران همچنین گفت :«قوانین دست و پاگیر باعث خروج صادرکنندگان خوشنام از بازار و منجر به این شد که کشوری همچون هند جایگزین ایران در بازار فرش شود.»

او با بیان این که پیشتر، فرش دستباف اولین کالای صادراتی غیرنفتی و دومین کالای صادراتی ایران بعد از نفت بود، افزود:« سال گذشته در مجموع ۵۰ میلیون دلار به صورت رسمی صادرات فرش انجام شد. اما با توجه به مشکلات موجود، بخشی از صادرات فرش دستباف به صورت غیر رسمی انجام می‌شود و در حال حاضر کشوری همچون هند جایگزین ایران در بازار فرش شده است.»

XS
SM
MD
LG