تابستان امسال دهمین سالگرد درگذشت فرهاد مهراد خواننده، آهنگساز و نوازنده برجسته و محبوب موسیقی پاپ ایران است که برخوردار از سبک و روش ویژه هنری و منش والای هنرمندانه بود و براین اساس هنوز و همچنان محبوب قلب های دوستداران موسیقی پاپ ایران است. هرچند فرهاد مهراد با وجود حفظ این محبوبیت و شهرت همچون سه دهه اخیر مورد بی توجهی مدیران دولتی حوزه فرهنگی قرار دارد.
منتقدان می گویند: وزارت ارشاد اسلامی بی توجه به میراث غنی هنری، فرهنگی فرهاد، شاهد خاموش پراکنده شدن آثار و میراث این خواننده محبوب دونسل از جوانان ایران است که تاثیری عمیق بر موسیقی پس از خود نهاد.
هرچند به تازگی موزه سینما در تهران اقدام به برپایی نمایشگاهی در یادبود و بزرگداشت فرهاد مهراد کرده و بخشی از وسایل به جا مانده از فرهاد را که همسرش در اختیار آنان گذاشته در این نمایشگاه به نمایش عمومی درآورده است؛ با این حال وزارت ارشاداسلامی از اختصاص یک موزه اختصاصی و شخصی برای یادبود فرهاد و درواقع بزرگداشت موسیقی پاپ ایران خودداری کرده است.
به نمایش درآمدن وسایل فرهاد مهراد ستازه پرفروغ پاپ ایران در موزه سینمای ایران در حالی صورت می گیرد که چندان ارتباطی میان کارهای فرهاد با سینما وجود ندارد. از این رو، علی مراد خانی مدیر موزه موسیقی در واکنش به این نمایشگاه گفت، به نمایش در آمدن وسایل فرهاد در موزه سینما موقتی است و این وسایل با نمایش درآمدن در موزه موسیقی و تاسیس خانه فرهاد، به حوزه موسیقی بازخواهد گشت.
مرادخانی که رئیس پیشین مرکز موسیقی وزارت ارشاد بود، افزود همسر فرهاد مهراد پیشنهاد افتتاح «خانه فرهاد» را داد، اما از آن رو که نه ایشان (همسر فرهاد) سرمایه چنین کاری را داشتند و نه موزه موسیقی که یک موسسه خصوصی و غیرانتفاعی است، توانایی تقبل هزینههای این کار را داشت، پیشنهاد دادیم که این وسایل در موزه موسیقی به نمایش گذاشته شوند.
دوستداران آثار فرهاد می گویند تا فرهاد زنده بود نه به او اجازه اجرای برنامه موسیقی دادند، نه اجازه نشر آثارش را. حتا از صدور مجوز برای برگزاری کنسرت موسیقی به فرهاد خودداری کردند تا گذران زندگی او و همسرش امکان پذیر شود. و اینک نیز از اختصاص یک مکان مستقل برای بزرگداشت او و همه هنرمندان موسیقی پاپ خودداری می کنند.