لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۵۹

نه، ایرانیان از آمریکا متنفر نیستند


تصویری از فیلم آرگو
تصویری از فیلم آرگو

برگردان خلاصه ای از مقاله ای به قلم سفیر پیشین ایتالیا در ایران پیرامون برداشت وی از باور و رفتار ایرانیان نسبت به غربیان.

روبرتو توسکانو، سفیر سابق ایتالیا در ایران،در مقاله ای زیر عنوان "نه، ایرانیان از شما متنفر نیستند" در نشریه اینترنتی هافینگتن پست با تاکید برمیهمان نوازی مردم ایران می نویسد تصورتنفر ایرانیان از آمریکائیان تصوری کاملا دور از واقعیت است.

آقای توسکانو که قریب پنج سال، از ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۸ سفیر ایتالیا در ایران بوده است در مقدمه این مقاله ابتدا شرح می دهد چگونه هنگامی که چند تن از دوستان آمریکائی اش برای دیدن ایران میهمان او بوده اند از برخورد و استقبال گرم ایرانیان نسبت به خود شگفت زده می شوند.

سفیر پیشین ایتالیا در ایران در ادامه مقاله خود می نویسد به رغم آن که جمهوری اسلامی هویت خود را با ضدآمریکایی بودن و ضدصهیونیست بودن عجین می داند، طرز فکر و رفتار مردم با این هویت تفاوت ماهوی دارد، که به تعبیر او، ناشی از عملکرد آمریکا در صحنه سیاست خارجی، بخصوص پس از انقلاب اسلامی در مورد ایران، و حمایت از اسرائیل است.

آقای توسکانو می نوسد واقعیت آن است که متقاعد کردن عمده ایرانیان، به ویژه جوانان ایرانی، به این که آمریکا «شیطان بزرگ» است، بسیار دشوار است.
بسیاری از ایرانیان از راه ماهواره و اینترنت با شیوه زندگی آمریکاییان آشنا می شوند و به آمریکا و آمریکاییان علاقه مندند، حتی اگر سیاست های دولت آمریکا را لزوماً نپسندند.

بنظرسفیر سابق ایتالیا، در مقاله اش، بسیاری از ایرانیان، بعکس، بریتانیایی ها را مسئول و مقصر تلخ کامی ها و مشکلاتی می دانند که کشورشان گرفتار آنهاست. عده ای هم هستند که از اعراب نفرت دارند. اما آمریکاییان مغضوب اغلب ایرانی ها نیستند. او می نویسد آمریکاییان در تاریخ ایران معمولاً "آدم های خوب " هستند؛ از هاوارد بیکرزویل تا مورگان شوستر، که تا امروز از آنان به عنوان دوستان ایران و ایرانیان یاد می شود.

سفیرسابق بریتانیا می نویسد یکی از نمونه هایی که ثابت می کند اغلب ایرانیان از آمریکا نفرت ندارند، ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ و واکنش هزاران شهروند ایرانی است که به نشان همدردی با قربانیان و بازماندگان حملات تروریستی به آمریکا، گرد آمدند و شمع روشن کردند.

آقای توسکانو می نویسد بر خلاف تصور بسیاری از آمریکاییان، اغلب ایرانی ها مایلند به غرب سفر کنند، البته اگر بتوانند ویزا بگیرند. تعداد آنها که عضو یا اعضایی از خانواده یا خویشانشان ساکن آمریکا هستند و گه گاه، یا حتی مرتب، به ایالات متحده سفر می کنند، کم نیست.

ایرانیانی که در فیلم آرگو به تصویر کشیده شده اند، با اغلب ایرانیان واقعی تفاوتی ماهوی دارند. اکثر ایرانیان ، نفرت و خشمی را که درفیام سینمائی آرگو نسبت به آمریکا و آمریکاییان نشان داده می شود حس نمی کنند. اکثر ایرانیان اساسا کینه ای از آمریکا و آمریکاییان به دل ندارند.

با این همه، ایرانیان، به رغم مخالفت اغلبشان با دولت خود، مردم وطن دوست و مغروری هستند که درصورت اقدام نظامی بیگانه علیه کشورشان، از خاکشان دفاع خواهند کرد.

از این روی اگر برخی سیاستگران یا مردم آمریکا فکر می کنند حمله نظامی به ایران، سرنگونی رژیم تهران را تسهیل یا تسریع خواهد کرد، سخت در اشتباهند.

یک سال و اندی پس از انقلاب ۵۷، گروه های گوناگون سیاسی با یکدیگر اختلاف نظر فراوان داشتند و جمهوری اسلامی، نظام تثبیت شده و قدرتمندی نبود. صدام حسین عراق اما با حمله به ایران، همه این گروه ها و عمده مردم ایران را متحد و یکپارچه کرد تا در برابر حمله به خاکشان از سرزمین خود دفاع کنند و همین، پایه های رژیم تهران را قوی کرد.

به این سبب است که گروه بزرگی از تحلیلگران و سیاستمداران مخالف حمله نظامی به ایران هستند، نه از آن روی که هواخواه رژیم تهرانند، بلکه از آن روی که چنین اقدامی ـ از سوی آمریکا یا اسراییل ـ به جمهوری اسلامی جانی تازه خواهد بخشید و چهره آمریکا را هم نزد ایرانیانی که دیدگاه مثبتی نسبت به این کشور دارند، ‌مخدوش خواهد کرد.
XS
SM
MD
LG