لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۴۷

ایرانی آمریکایی‌ها از معترضان در ایران حمایت می‌کنند


بخش انگلیسی صدای آمریکا - ایرانی آمریکایی ها اوضاع در ایران را به دقت دنبال می کنند. اعتراضات در ایران، به دنبال اذعان فرماندهان نظامی به شلیک به هواپیمای مسافربری اوکراینی که منجر به کشته شدن ۱۷۶ مسافر شد، ادامه دارد.

بسیاری از ایرانی آمریکایی ها برای نمایش حمایت شان از مردم ایران به خیابان ها آمده و خواستار تداوم اعتراضات در ایران شده اند.

روز یکشنبه شماری از کنشگران ایرانی آمریکایی به نشانه احترام به قربانیان سقوط هواپیمای اوکراینی و نمایش حمایت از هموطنان شان که با سرکوب خشن حکومتی روبرو هستند در شهر واشنگتن گردهم آمدند.

منیر، از ایرانی آمریکایی های حاضر در گردهمایی می گوید: «من برای حمایت از ایرانیان این جا هستم تا صدای آن ها باشم. اگر در ایران در خیابان ها تجمع کنید ممکن است کارتان به زندان بکشد، ممکن است کشته شوید، این مردم خیلی شجاعت دارند.»

فرامرز، یکی دیگر از ایرانی آمریکایی های در تجمع در واشنگتن، گفت اگر چه از حمایت آمریکا از معترضان سپاسگزار است، اما خواهان مداخله نظامی نیست: «خوب است که پرزیدنت ترامپ به فارسی توئیت می کند، اما ما می خواهیم به او بگوییم که جنگ نمی خواهیم. مردم ایران جنگ نمی خواهند. آن ها به اندازه کافی رنج کشیده اند.»

انتظار می رود جامعه ایرانی آمریکایی گردهمایی های بیشتری را در دیگر شهرهای آمریکا برگزار کند.

بعضی کنشگران می گویند خواست های معترضان ایرانی طی سال ها تحول پیدا کرده و از اصلاحات به تغییر رژیم رسیده است.

احمد باطبی، فعال حقوق بشر ساکن واشنگتن که برای نقش اش در قیام دانشجویی سال ۱۳۷۸ زندانی شد، می گوید «اگر به مردم در خیابان های تهران و دیگر شهرها گوش کنید، روشن است که مردم از دست رژیم به ستوه آمده اند. در ایران امروز دو دولت وجود دارد، یکی ویترین است و روحانی و ظریف آن را نمایندگی می کنند» و دیگری در سایه کار می کند و قدرت واقعی را در دست دارد که رهبر جمهوری اسلامی و سپاه پاسداران هستند.

دولت آمریکا در آوریل ۲۰۱۹ سپاه پاسداران را سازمانی تروریستی اعلام کرد.

صادق امیری، از ایرانی آمریکایی ها ساکن شهر آناپولیس در ایالت مریلند، گفت هدف او افزایش آگاهی افکار عمومی آمریکا در مورد رخدادها در ایران است: «ما با قانونگذاران و مردم عادی تماس می گیریم تا به آن ها بگوییم ایران آن چیزی نیست که در تلویزیون می بینید. ما می خواهیم مردم در آمریکا درک کنند که مردم ایران خواهان زندگی در آزادی هستند و این رژیم کنونی در تهران نماینده آن ها نیست.»

علی افشاری، عضو هیات اجرایی «همبستگی جمهوری خواهان ایران»، ساکن منطقه واشنگتن، می گوید ایرانی آمریکایی ها می توانند از دو طریق به رویدادهای اخیر در ایران واکنش نشان دهند: «نخست ما در خارج باید صدای معترضان در ایران را تقویت کنیم و با توانمند کردن مردم کاری کنیم که خواست های آن ها علیه رژیم ایران تدوام پیدا کند. دوم این که باید در تماس با قانونگذاران و سیاستگذاران در واشنگتن نقش فعال تری ایفا کنیم. ایرانی آمریکایی ها در انتقال اطلاعات درست و حقایق از داخل ایران به مردم ایالات متحده مسئولیتی تاریخی دارند.»

تحلیلگران می گویند اختلاف های بسیاری میان ایرانی آمریکایی ها وجود دارد که بازتابی از تنوع سیاسی، قومی و فرهنگی شان است.

شاهد علوی، تحلیلگر سیاسی ساکن واشنگتن، معتقد است: «اکثریت خاموش جامعه ایرانی در آمریکا حتی از ابراز نظر درباره رخدادها در ایران امتناع می کنند، زیرا به ایران سفر می کنند و هنوز بستگانی آن جا دارند. از این رو از تلافی جویی های رژیم ایران می ترسند.»

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG