کنفرانس «گذار دمکراتیک ایران»، از سوی کنگره ملی ایرانیان، در واشنگتن دی سی برگزار شد.
در این کنفرانس که سه شنبه پنجم تیر با حضور تعدادی از چهرههای اپوزیسیون ایرانی مقیم آمریکا، چهرههای سیاسی و کارشناسان برگزار شد، برخی از شرکت کنندگان درباره وضعیت کنونی و آینده سیاسی ایران سخنرانی کردند.
امیرعباس فخرآور، رئیس کنگره ملی ایرانیان، در این نشست با بیان اینکه این نسل، نسل جدید اپوزیسیون ایران است، گفت: «که نسل قبلی اپوزیسیون ایران مملو از ایدئولوژی است در حالی که مشکل کنونی کشور هم ایدئولوژی است.»
او با اشاره به اقدامات کنگره ملی ایرانیان، گفت: «ما هم اکنون به قانون اساسی دست یافته ایم.»
گزارش فرهاد پولادی از کنفرانس گذار دموکراتیک ایران در واشنگتن
در ادامه جلسه، هنگامه شهیدی، روزنامه نگاری که روز سهشنبه بازداشت شد، در ویدئویی اختصاصی برای این نشست که پیشتر آماده شده بود، گفت که در قانون اساسی کنونی اشکالاتی نظیر «تداخل قوا در امور یکدیگر و نه نظارت بر یکدیگر» وجود دارد.
او در ادامه اضافه کرد که ماموریتها طبق قانون به درستی انجام نمی شود به عنوان نمونه، رئیس قوه قضائیه توسط رهبر جمهوری اسلامی تعیین میشود در حالیکه که هیچیک از روسای قوه قضائیه تا کنون تحصیلات حقوقی نداشتهاند.
روح الله زم، روزنامه نگار در پاریس نیز در پیام ویدئویی به این نشست بر نقش شبکههای اجتماعی در اطلاع رسانی فراگیر درباره وضعیت جمهوری اسلامی تاکید کرد.
دانا رورباکر، عضو مجلس نمایندگان آمریکا نیز در کنفرانس «گذار دمکراتیک ایران» گفت که مردم ایران باید بدانند که حامیانی در اینجا دارند.
یکی دیگر سخنرانان این نشست، دکتر کنت کتزمن بود که در سخنان خود تاکید کرد، برای مقابل با نفوذ ایران در منطقه هم فشار اقتصادی لازم است و هم فشار نظامی به گروههای نیابتی ایران در عراق و سوریه.
او همچنین گفت: «رویکرد دولت پرزیدنت ترامپ در قبال کره شمالی متفاوت با رویکرد آن در قبال جمهوری اسلامی ایران است. دولت پرزیدنت ترامپ برنامه ای برای کنار آمدن با جمهوری اسلامی ندارد.»
در ادامه نشست، مایکل پریجنت، تحلیلگر ارشد مسائل خاورمیانه، با بیان اینکه در ایران جناح میانهرو وجود ندارد، گفت که صدای اعتراضات مردم ایران باید پوشش خبری بیشتری داده شود.
او اضافه کرد: «دولت پرزیدنت ترامپ نشان داد که حتی در زمان برجام میتوان نیروهای نیابتی ایران در عراق و سوریه را هدف قرار داد. آغاز تحریم ها ضعف رژیم را پدیدار کرده است.»
یکی دیگر از سخنرانان کنفرانس، کریم عبدیان بود. او با بیان اینکه جمهوری اسلامی با قومیتها و پیروان ادیان دیگر برخوردی غیرعادلانه و خارج از مساوات دارد تاکید کرد: «آینده ایران باید چند صدایی باشد، اقلیتها به دنبال جدایی طلبی نیستند.» بابک چلبیانی نیز در این کنفرانس تاکید کرد که قومیتهای ایرانی مانند آذری ها، در جمهوری اسلامی مورد تبعیض قرار میگیرند.