پروین بختیارنژاد، پژوهشگر، روزنامه نگار و فعال حقوق زنان، نیمه شب سه شنبه ۱۷ مهر در ۵۶ سالگی در تهران درگذشت.
رضا علیجانی، روزنامه نگار و فعال ملی مذهبی و همسر خانم بختیارنژاد، با انتشار متنی در صفحه فیسبوک خود درباره دلیل مرگ خانم بختیارنژاد نوشت: «آمبولی و خطر لخته شدن خون (که به دو عمل جراحی در خارج از کشور منجر شد)، همیشه در کمین اش بود و بالاخره او را از پای درآورد.»
پروین بختیارنژاد روزنامه نگاری را از دهه ۷۰ خورشیدی با مجله ایران فردا آغاز کرد و پس از آن مقالات خود را در روزنامههایی چون اعتماد، خرداد، آفتاب امروز، یاس نو، نوروز، شرق و اعتماد، و مجله جامعه نو منتشر کرد.
از این پژوهشگر کتاب های «فاجعه خاموش»، که پژوهشی در زمینه قتلهای ناموسی است، کتاب «زنان خودسوخته»، که گزارشی از خودسوزی زنان است، و کتاب «موانع درون ساختاری ان جی او ها در ایران» به جا مانده است.
خانم بختیارنژاد سال ۱۳۸۸ به همراه همسر و دو فرزندش به فرانسه مهاجرت کرد، اما سال ۱۳۹۶ به ایران بازگشت. گفته می شود که او در بازگشت به ایران بارها از سوی نهادهای امنیتی احضار و مورد بازجویی قرار گرفت.
آقای علیجانی درباره بازگشت همسرش به ایران نوشت: «چند سال آخری که همچنان پا برخاک میهن می گذاشت در باره خودسوزی زنان و قتلهای ناموسی و آسیب شناسی کارهایی مدنی در ایران پژوهش می کرد و می نوشت.»
به نوشته رضا علیجانی، خانم بختیارنژاد در خارج از کشور نیز همین دغدغهها را پی میگرفت.
پروین بختیارنژاد در سال ۱۳۶۵، به همراه فرزند یک ساله خود مدتی به دلیل فعالیتهای سیاسی خود زندانی شد. رضا علیجانی، همسر خانم بختیارنژاد نیز علاوه بر تحمل سالها زندان تا اواخر دهه ۶۰ ، در دهه های بعد نیز در مقاطعی زندانی شد.