روز پنج شنبه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد با ۲۲ رأی موافق، ۷ رأی مخالف و ۱۴ رای ممتنع قطعنامه اعزام گزارشگر ویژه حقوق بشر به ایران را به تصویب رساند.
این اقدام کشور های عضو سازمان ملل متحد درایران واکنش های متعددی را در پی داشت. فعالین حقوق بشر تصویب این قطع نامه را نوعی پیروزی نامیدند، در حاليکه مقامات ایرانی آن را سیاسی، غیر حقوقی و فاقد وجهه دانستند.
رامین مهمان پرست، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی این قطعنامه را ضدایرانی، غیرمنصفانه، ناموجه و کاملا سیاسی خواند. وی گفت اين قطعنامه علی رغم تمایل برخی کشورها، تحت فشار آمریکا، و به منظور تحت فشار قرار دادن جمهوری اسلامی به تصویب رسیده است.
علاء الدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، نیز با اعلام این که قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان ملل فاقد هرگونه ارزش حقوقی است، افزود این قطع نامه «کاملاً مطرود» بوده و جمهوری اسلامی ایران نباید گزارشگر پیشنهاد شده در این قطعنامه را برای تهیه گزارش از وضعیت حقوق بشر به کشور بپذیرد.
محمود احمدی نژاد پیش ازاین قطعنامه های سازمان ملل علیه ایران را «ورق پاره» نامیده و از ایران به عنوان آزاد ترین کشور جهان یاد کرده بود.
براساس قراردادها و پیمان نامه های امضا شده از سوی ایران، مقامات ایرانی موظف به همکاری با سازمان ملل و جامعه بین المللی هستند. تصویب این قطعنامه دولت ایران را موظف میکند تا درهای کشور را به روی گزارشگر سازمان ملل باز کند.
شیرین عبادی در گفتگو با صدای آمریکا در خصوص عدم سرکشی حکومت ایران از مصوبات و مقررات سازمان ملل متحد گفت، «عدم تمکین ایران، این اجازه را به جامعه جهانی میدهد تا با استفاده از ظرفیت های قانونی حکومت ایران را به اتهام جنایت علیه بشریت به دادگاه بین المللی بکشاند.»