محسن بهرامی، معاون اسبق وزارت بازرگانی، در گفت وگو با خبرگزاری ایسنا، در بر آورد خود از صادرات ایران با اجرای هدفمندی یارانه ها متذکر شد که اگر حمایت از صادرات با فوریت صورت نگیرد، طبیعی است که صادرات ایران دستخوش توقف و کاهش می شود.
هوشنگ فاخر، نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران، نیز در گفت و گو با همین خبرگزاری، در مورد وضعيت صادرات با آغاز هدفمندسازی يارانهها، اظهار كرد، اين موضوع به ميزان حمايت دولت از واحدهای توليدی بستگی دارد. چرا كه از دید نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران افزايش بهای حاملهای انرژی خود به خود قيمت تمام شده كالاها را بالا می برد و اگر حمايت دولت آن قدری نباشد كه بتواند اين افزايش قيمت را جبران كند صادرات كشور افزايش نمی يابد.
با این وجود، محمود دودانگه معاون برنامهريزی و اقتصادی وزارت بازرگانی در تازه ترین گفت و گو خود با روزنامه تهران امروز با ذکر این موضوع که «بسته حمایت از صادرات، خاص هدفمندی نداریم» ابزار داشت، «بسته جامعی كه ما برای حمايت از صادرات غيرنفتی تعريف كردهايم، بستهای است كه مختص زمان و دوره خاصی نيست و در همه شرايط از جمله هدفمندكردن يارانهها می تواند به صادركنندگان كمك كند.»
به گفته معاون وزیر بازرگانی ایران نه تنها كاهش صادرات نخواهد داشت بلكه اجرای اين قانون سبب افزايش صادرات خواهد شد.
این سخنان در حالی بیان می شود که داریوش قنبری، سخنگوی فراکسیون اقلیت مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر واردات بی رویه از چین که به گفته وی منجر به ورشکستگی تولید کنندگان داخلی شده است از تلاش برخی از نمایندگان برای استیضاح وزیر بازرگانی خبر می دهد.
براساس تازه ترین گزارش دفتر آمار و فنآوری اطلاعات و ارتباطات گمرك ايران واردات كشور در ۹ ماه نخست سال جاری در مجموع به ۴۷ ميليارد و ۷۰ ميليون دلار رسيد كه نسبت به مدت مشابه سال گذشته بيست وشش وهفت صدم درصد افزايش يافته است.