لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۰۹

یک هفته با اقتصاد ایران


تورم و رکود چالش اصلی هدفمند کردن یارانه ها است

بحث اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها در حالی بار دیگر داغ شده است که در تازه ترین واکنش دولتی در این زمینه محمد رضا فرزین، سخنگوی کار گروه تحولات اقتصادی، با تاکید بر این که دستگاه های دولتی از افزایش سر خود قیمت ها منع شده اند اظهار داشت، در طرح هدفمند کردن یارانه ها با ۲ چالش تورم و رکود مواجه هستیم.

با این وجود سخنگوی طرح تحول اقتصادی و معاون وزیر اقتصاد افزایش شاخص بورس را حبابی گونه نمی بیند. شمس الدین حسینی، وزیر اقتصاد، از برنامه های ویژه برای جلوگیری از تاثیرات نوسان قیمت ها بر شرکت های بورسی برای اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها خبر داد، و تاثیر هدفمندی یارانه ها را روی فلزات گران بها بیش تر دانست.

به گزارش خبرگزاری مهر در حالی که مسئولان ذیربط از کنترل و کاهش قیمت برخی از کالاهای اساسی سخن می گویند مردم هنوز این موضوع را لمس نمی کنند.

روزنامه تهران امروز گزارش اصلی خود را به قیمت نان پس از هدفمند کردن یارانه ها اختصاص داده و به طرح وزارت بازرگانی که خواهان ارائه آرد به قیمت جهانی به نانواها آن هم هم زمان با اجرای هدفمند کردن یارانه هاست پرداخت و با اشاره به قیمت آرد یارانه ای که حدود ۷۵ ریال و قیمت آرد برای آزاد پزها که ۴۵۰ تومان است نتیجه گرفت که قیمت نان بعد از هدفمند کردن یارانه ها احتمالا بین دو قیمت مذکور خواهد بود.

از سوی ديگر حجت الاسلام مصباحی مقدم رئیس کمیسیون هدفمندی یارانه ها در گفت و گو با خبرگزاری مهر مطرح کرد دولت نمی تواند در از ابتدای مهر ماه قانون هدفمند کردن یارانه ها را اجرا کند.

گشایش اعتبار داخلی با استفاده از منابع ارزی

تهران از ایده جدیدی برای عبور از تحریم ها سخن رانده است. روزنامه دنیای اقتصاد در این زمینه نوشته است، دولت برای مقابله با تحریم هایی که چند صباحی است از سوی دولت آمریکا و برخی کشورهای اروپایی دنبال می شود سیاست گشایش اعتبارات داخلی به جای گشایش اعتبارات خارجی را در پیش گرفته است.

ایرج ندیمی، معاون وزیر صنایع در امور مجلس، در یک نشست خبری اظهار داشت، هیچ موضوعی نباید مقابل تحریم شکنی قرار گیرد. این مقام افزود در حال حاضر مسئولان نظام با یکدیگر متحد هستند تا مباحث پولی – بانکی – و ارزی را مدیریت کنند.

معاون وزیر صنایع در امور مجلس تاکید کرد که تهران در مقابل کشورهای تحریم کننده سیاست تحریم را در پیش خواهد گرفت. این سخنان در حالی بیان می شود که روزنامه جهان صنعت با ذکر این نکته که آب از سر تولید کننده های ما گذشته است می نویسد، در حال حاضر بسیاری از صنایع کشور تاوان مدیریت و سیاست غلط دولت در بحث واردات را می دهند. به نوشته این منبع کم تر مدیریتی پیدا می شود که درهای کشورش را بر روی محصولات کشورهای دیگر تا آخر باز کند.

ارزیابی روزنامه جهان صنعت حکایت از آن دارد که ۸۲ درصد از کالاهای بنجل در بازار ایران از کشور چین وارد شده است. همین منبع به بر اساس آمار گمرک ایران و گزارش خبرگزاری ایسنا از واردات بیش از ۸۰۰ نوع کالا از انگلستان خبر داد و این حجم از واردات را ۱۵ برابر صادرات کشور دانست.

انگلستان و چین ۲ کشور از ۵ عضو دائم و دارای حق وتو شورای امنیت سازمان ملل متحد هستند که در نوزدهم خرداد ماه سال جاری به تحریم چهارم ایران رای مثبت دادند.

تهران در حالی از گشایش اعتبار داخلی، با استفاده از منابع ارزی، برای عبور از تحریم ها سخن می گوید که به گزارش آفتاب نیوز بدهی ۱۴۰ هزار میلیارد تومانی دولت با روند صعودی ادامه دارد و پرداخت آن ۱۰ سال به درازا می کشد.

منابع بانک های ایرانی از اروپا خارج شد

محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی در گفت و گو با خبرگزاری فارس ضمن بیان این نکته که منابع و حساب های موجود بانک های ایرانی از اروپا خارج شد اعلام کرد، بانک مرکزی از ۶ ماه قبل تمام اتفاقات را پیش بینی کرده و اقدامات لازم را برای مقابله با تحریم ها به اجرا گذاشته است.

از این رو مقام بانکی تهران بلوکه ( مسدود ) کردن منابع برخی از بانک های ایرانی توسط اتحادیه اروپا را بی تاثیر خواند.

این مقام هم چنین اظهار داشت، که هر لحظه که صلاح کشور باشد برای تغییر سبد ارزی وارد عمل می شویم. به گفته رئیس بانک مرکزی در صورتی که واردات کشور کنترل شود در شرایط تحریمی به نفع ذخایر ارزی خواهد بود.

هم زمان به خبرگزاری ایسنا بانک مرکزی اعلام کرد اقتصاد ایران راکد نیست بلکه کساد است و این کسادی را ناشی از کاهش تقاضا عنوان کرد.

بانک مرکزی این ارزیابی را در واکنش به سخنان دکتر حیدر مستخدمین حسینی، مدیر عامل موسسه توسعه و معاون سابق بانک مرکزی، انجام می دهد که وضعیت کنونی اقتصاد ایران را در حال رکود توصیف و ادعا کرده بود اهتمام کافی برای سوق دادن اقتصاد به سوی رونق وجود ندارد.

در شرایطی که اقتصاد ایران در رکود تورمی قرار دارد عباس وطن پرور، نماینده سابق ایران در اجلاس جهانی کار، در گفت و گو با خبرگزاری مهر با انتقاد از واردات بی رویه کالا به کشور نرخ واقعی بی کاری در ایران را ۲۵ درصد اعلام کرد و گفت، نرخ بی کاری اعلام شده در فصل بهار (چهارده درصد) که توسط مرکز آمار ایران اعلام شد غیر واقعی است زیرا به گفته این مقام کارفرمایی شواهد بازار نشان می دهد که یک چهارم نیروی فعال جامعه بی کار هستند.

این در حالی ست که هم زمان محمود رضا خاوری رئیس شورای هماهنگی مدیران بانک های دولتی در گفت و گو با خبرگزاری فارس تاکید کرد هیچ الزام و اجباری برای پرداخت تسهیلات اشتغالزایی توسط بانک ها وجود ندارد.

آیا اقتصاد ایران از حبابهای مالی مصون است؟

شمس الدین حسینی وزیر امور اقتصادی و دارایی روز شنبه در حاشیه بیست و یکمین همایش بانک داری اسلامی در جمع خبرنگاران گفت اقتصاد ایران از حبابهای مالی مصون است. وی اظهار داشت، رشد ۵۷ درصدی شاخص بازار سهام حکایت از این دارد که اقتصاد ایران از چرخه های تجاری و حباب های مالی مصون است. وزیر بارزگانی بخش عمده این مسئله را به علت تطبیق ابزارهای مالی کشور با شریعت اسلام دانست.

به گزارش خبرگزاری مهر در حالی که بین آمار رسمی و غیر رسمی تعداد بی کاران يک و نیم میلیون نفر اختلاف نظر است، فعالان بازار اشتغال اخراج از کار را در ۴ ماهه ابتدای سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲ برابر می دانند.

روزنامه جهان صنعت روز شنبه با بررسی سرانجام جزئیات اصلاح قانون کار تیتر زده است از نظر وزارت کار کار فرمایان هم کارگرند.

در همین حال روزنامه خبر روز شنبه با اشاره به این نکته که سرازیری ارزش کالاهای صادراتی ایران ادامه دارد کار بیش تر و در آمد کم تر را عایدی تولید کنندگان داخلی می داند.

XS
SM
MD
LG