لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۳۵

چانه زنی مالیاتی بازاریان تهران با دولت ادامه دارد


علی عسگری، رئیس سازمان امور مالیاتی کشور، نیم روز شنبه، در گفت و گو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) درباره منتفی شدن مالیات ۷۰ درصدی اصناف گفت: «بنده درباره چنین درصدی تا زمانی كه تعیین تكلیف منابع بین اتحادیه ها، و توزیعش بین اعضا انجام نشود، چیزی نمیتوانم بگویم!» به گفته این مقام، مالیات اصناف براساس تفاهم نامه امضا شده اخذ می شود.

البته به گزارش خبرگزاری فارس، همین مقام روز چهارشنبه در جمع نمایندگان اصناف گفته بود، اصناف در حد بضاعت خودشان مالیات بدهند.

محمدعلی ضیغمی، رئیس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان کشور، که سرپرستی معاونت داخلی توسعه داخلی وزارت بازرگانی را نیز عهده دار است، خواهان کمک رسانی اصناف به دولت برای تحقق به اهداف مالیاتی شد.

هر چند قاسم نوده فراهانی، رئیس شورای اصناف، در پاسخ به پرسش ایسنا، ضمن تاکید دوباره بر منتفی شدن موضوع مالیات ۷۰ درصدی، اظهار داشت، «پیشنهاداتی از طریق شورای اصناف مطرح شده است که در دیدار با وزیر اقتصاد عنوان خواهیم کرد و آن ها ناچارند با ما توافق کنند.»

رییس شورای اصناف ایران در توضیح دلیل اعتراض اصناف و عدم پذیرش توافق در جلسه روز چهارشنبه گذشته به همین منبع گفت، «به بند چهارم تفاهمنامه اشكال گرفته شد كه چرا كارگروه باید تعیین مالیات كند؟ اگر گفته شده كه اتحادیه ها باید تعیین مالیات كنند پس دیگر تعیین مالیات از طریق كارگروه وجاهتی ندارد .»

در همین حال، به نوشته پایگاه خبری فراکسیون خط امام مجلس شورای اسلامی، هیات دولت در سالی که توسط آیت الله سید علی خامنه ای به نام سال «همت مضاعف، کار مضاعف» نامیده شده و همزمان با تعطیلی اعتراضی بازار تهران و حوادث رخ داده در بازار، طی اطلاعیه ای روزهای یكشنبه و دوشنبه هفته جاری تهران و ۱۸ استان کشور را به دلیل گرمای شدید هوا در این مناطق تعطیل اعلام كرد.

این در حالی است که پرویز رضا زاده، مدیر عامل پیش بینی سارمان هواشناسی کشور، به خبرگزاری کار ایران (ایلنا) با اشاره به این نکته که دمای هوای کشور بالاتر از حد معمول نیست اعلام کرد توصیه ای برای تعطیلی کشور نداشته ایم.

بر اساس این اطلاعیه ادارات دولتی در استان های خوزستان، بوشهر، ایلام، فارس، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، کرمان، یزد، اصفهان، قم، تهران، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، کرمانشاه، سمنان، لرستان، مرکزی، کهگیلویه و بویر احمد و قزوین تعطیل هستند.

دولت هم چنین رفاه حال هم میهنان و صرفه جویی در مصرف انرژی را از دیگر دلایل تعطیلی عنوان کرده است.

دکتر مسعود نیلی، اقتصاددان، در محاسبه ای که در رستاک ( سایت تحلیلی اقتصاد آزاد) منعکس شد به تشریح میزان ضرر و زیان حاصل از هر روز تعطیل پرداخته و در نهایت نتیجه گرفته که هر روز تعطیل می تواند حدود ۴ هزار میلیارد ریال به اقتصاد ملی صدمه وارد کند.

نصرالله ترابی، عضو فراکسیون خط امام مجلس، ضمن تاکید بر این نکته که فضای کسب و کار کشور راکد است و تعطیلی اعلام شده به نفع اقتصاد کشور نیست خواهان آن شد، که دولت دلیل واقعی تعطیلی های اعلام شده را به مردم بگوید.

ترابی خاطر نشان کرد، «باید مسئولان به فضای کسب و کار رونق و نشاط بدهند، در حالی که ما سال گذشته و سال پیش از آن رشد اقتصادی خوبی را تجربه نکردیم. اگر با این تعطیلی ها و با مسائل دیگر هم چنان به آن سکون و رکودی که به وجود آمده ادامه دهیم معلوم نیست چگونه با رشد اقتصادی دو درصد و یک و نیم درصد به اهداف چشم انداز و برنامه چهارم توسعه که در آن بر رشد هشت درصدی سالیانه تاکید شده برسیم؟»

محمد رضا خباز، سخنگوی اقتصادی مجلس، نیز در گفت و گو با همین منبع با اشاره به سفر دو روزه خود به هندوستان، همراه با وزیر اقتصاد و جمعی از نمایندگان، گفت، «ما در دهلینو شاهد گرمای ۴۷ درجه بودیم، اما در این گرمای طاقت فرسا و در شرایطی که ۶۰ درصد از مردم از نعمت برق بیبهرهاند، کار را تعطیل نکردند.»

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به نام گذاری سال ۸۹ از سوی آیت الله خامنه ای به نام «کار مضاعف، همت مضاعف» اظهار داشت، «این گونه تعطیلی ها ما را در رسیدن به این شعار یاری نخواهد کرد. باید تعطیلی را تعطیل کرد. یکدفعه همه ادارات دولتی و نهادها را تعطیل کردن از نظر اقتصادی به ضرر کشور و نظام و به ضرر مردم است. ما نباید اجازه بدهیم این ضرر بدون محاسبه قبلی به وجود بیاید.»

در این حال، علی صحرایی، مدیر بازار بورس و اوراق بهادار تهران، اعلام کرد، «بورس را تعطیل نمی کنیم.» 

XS
SM
MD
LG