لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۴۰

چه کسانی کلاه تجار ایرانی را برداشتند؟


چهار میلیون واحد صنفی اظهار نامه مالیاتی خود را ارائه داده اند. شمس الدین حسینی، وزیر اقتصاد و دارایی، در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی دولت، ضمن بیان این موضوع در آخرین روز ارائه اظهار نامه مالیاتی از کسانی که آن ها را «اصناف خوش حساب» نامید تقدیر کرد، و اظهار داشت، یک هیات سه نفره متشکل از نماینده امور مالیاتی کشور، یک قاضی، و نماینده واحد صنفی، مامور رسیدگی به اعتراض مالیاتی می شود.

هم زمان علی عسگری، رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور، در گفت و گو با خبرگزاری مهر روز پنج شنبه ۳۱ خرداد ماه، فعال بودن اقتصاد ایران و افزایش فعالان اقتصادی را، از دلایل رکورد شکنی ارائه اظهار نامه های مالیاتی در سال جاری نسبت به سال گذشته دانست، با وجود آن که دولت از افزایش ۷۰ درصدی مالیات اصناف عقب نشست و این رقم را به ۱۵ درصد رساند.

محمد حسین جولایی، رئیس اتحادیه صنف پیراهن دوزان و خشک شویی و اطوی بخار اهواز، روز جمعه یکم مرداد ماه، در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با تاکید بر کاهش در آمد اغلب اصناف نسبت به سال های قبل اعلام کرد، افزایش ۱۵ درصدی مالیات اصناف عادلانه نیست. وی گفت، هر چند در حال حاضر توافق مجمع امور صنفی و اداره امور مالیاتی بر افزایش ۱۵ درصدی مالیات اصناف نسبت به سال قبل می باشد، اما موضوع این است كه پس از تحویل اظهار نامههای مالیاتی اداره امور مالیاتی در میزان درآمد واحدها اعمال نفوذ میكند.

روزنامه خبر در شماره روز شنبه ۲ مرداد ماه، در گزارشی به عنوان «آیا بازار هنوز قدرتمند است؟» می نویسد،
... در دهه ۸۰ دو اتفاق رخ داد. نهادهای صنفی که در دهه ۶۰ شکل گرفته بودند، قدرت بسیج عمومی خود را از کف دادند و چهره های سرشناس بازار سنتی جملگی بازنشسته شدند. از سوی دیگر نهاد بازار دیگر قلب اقتصاد نبود. زیرا به نوشته این منبع، رشد اقتصادی دولت و افزایش وابستگی اقتصاد به نهادهای دولتی و شبه دولتی، کارآیی بازار را به شدت کاهش داد. و هم زمان با این جریان نهادهای صنفی نیز به سوی وابستگی به دولت هدایت شدند، که از دید روزنامه خبر، چنین جریانی اساس قدرت اصناف را از میان برداشت.

هم زمان، محمود دودانگه، رئیس مطالعات و پژوهش های بازرگانی در دومین همایش توسعه فضای رقابتی کشور، از وضعیت نامناسب ایران در زمینه فضای کسب و کار سخن گفت، و محیط کسب و کار کشور را به عنوان یک عامل بازدارنده دانست، که توسعه کارآفرینی را کند می سازد.

در همین حال، مهدی فاخری، معاون امور بین الملل اتاق بازرگانی ایران، در گفت و گو با ایسنا روز جمعه یکم مرداد ماه، در مورد اثرات تحریمها علیه ایران بر تجارت بازرگانان ایرانی، به افزایش كلاهبرداری مالی از واردكنندگان ایرانی كه مجبور به استفاده از حواله های بانكی از طریق كشورهای ثالث میشوند، اشاره و تصریح كرد، از كشور چین گرفته تا كشورهای همسایه و هم چنین در برخی از كشورهای آمریكای لاتین بودهاند كه خلف وعده كردهو تعهد خود را انجام نداده اند و منجر به ناپدید شدن اعتبار واردكننده ایرانی شدهاند.

یحیی آل اسحاق، رئیس اتاق بازرگانی تهران، نیز روز شنبه دوم مرداد ماه به همین منبع اعلام کرد کلاهبرداری از تجار ایرانی در روزهای تشدید تحریم ها محتمل است.

این در حالی است، که مهدی غضنفری، وزیر بازرگانی، در تازه ترین ارزیابی خود روز جمعه یکم مرداد ماه در زمینه تحریم های جدید به خبرگزاری فارس، با تاکید بر این که خواب قفل شدن اقتصاد ایران تعبیر نمی شود، تصریح کرد، ما بازرگانی خود را به امارت متحده عربی محدود نکرده ایم، و راه های جایگزین بسیار وجود دارد.

XS
SM
MD
LG