لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۰۷

تعطيلی به مناسبت اجلاس گروه ۱۵ در تهران، و زیان اقتصادی حاصل از آن


گروه ۱۵ که به منظور توسعه روابط اقتصادی کشورهای در حال توسعه ۳ قاره آمریکا، آفریقا، و آسیا، موجودیت پیدا کرده چهاردهمین اجلاس خود را در تهران برگزار می کند. سرمایه گذاری، انرژی و توسعه فن آوری اطلاعات آموزش، بهداشت، و محیط زیست از جمله موضوعات مهم این گروه است.

برزیل، هشتمین اقتصاد بزرگ جهان، در کنار آرژانتین، شیلی، ونزوئلا، جامائیکا، مکزیک، الجزایر، مصر، کنیا، نیجریه، سنگال، زیمباوه، هندوستان، اندونزی و ایران، گروه ۱۵ را تشکیل می دهند.

تصمیم دولت مبنی بر تعطیلی روزهای شنبه و یکشنبه واکنش های منفی ای را در بر داشت. به نوشته روزنامه تهران امروز، در شرایطی که ماجرای تعطیل شدن ناگهانی تهران در سطح محافل رسانه ای هم چنان بحث انگیز بوده و صاحبنظران از ابعاد مختلفی تعطیلات ۲ روزه و غیر مترقبه پایتخت را مورد توجه قرار داده اند.

محمد رضا خبار، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس، تعطیلی ناگهانی را لطمه به حیثیت مدیریتی کشور دانست.

جهان نیوز، شیوه اطلاع رسانی دولت در این زمینه را زیر سئوال برده و به ۱۱ مورد بی دقتی دولت در این زمینه پرداخت.

دولت در شرایطی اجلاس گروه ۱۵ را بهانه ای برای ۲ روز تعطیلی قرار داده که دوشنبه نیز تعطیل رسمی است، و با در نظر گرفتن تعطیلات معمول کشور روزهای پنج شنبه و جمعه اقتصاد ایران، ۵ روز کاری را تنها در طی يک ماه از دست می دهد، آن هم ۵ روزی که به نوشته آفتاب نیوز بهترین زمان ممکن برای جریان داشتن کار و فعالیت اقتصادی است.

در تقویم سال ۸۹ شمسی، ۲۵ روز تعطیل رسمی وجود دارد. با در نظر گرفتن تعطیلی معمول جمعه ها، و دیگر تعطیلات احتمالی، اقتصاد ایران ۷۴ روز بدون چرخش اقتصادی می گردد. به عبارتی یک سوم روزهای سال.

به نوشته آفتاب نیوز کاهش تنها ۵ روز از تعطیلات رسمی کشور سبب کاهش بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان از هزینه های دستمزدی است که به اقتصاد مملکت از این طریق تحمیل می شود.

این در حالی است که به گزارش خبرگزاری مهر موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی بر این باور است که اقتصاد ایران، برای بهرمند شدن از یک اقتصاد رقابتی، باید تعطیلات رسمی کشور را از بُعد اقتصادی سامان دهد.

به نوشته ایلنا، خبرگزاری کار ایران، ایران در کسب و کار، رتبه ۱۴۳ را در میان ۱۸۰ کشور جهان داراست.

در همین حال، تا زمان تهیه این گزارش، شاید بزرگ ترین ثمر اجلاس گروه ۱۵ در تهران را بتوان تاکید آقای احمدی نژاد بر افزایش مبادلات تجاری ایران و برزیل تا ۱۰ میلیارد دلار دانست. چهارمین نشست اقتصادی دو کشور با امضای قرارداد تجاری به حجم ۷ میلیون دلار همراه بود.

گزارش ها از بررسی تاسیس بانک مشترک و تولید خودرو با مشارکت ایران و برزیل حکایت دارد.

بهروز علیشیری، معاون وزیر اقتصاد، ضمن امیدواری از افزایش روابط اقتصادی ایران و برزیل پیش بینی کرد شاخص بازار سرمایه کشور بار دیگر به بیش از ۱۴ هزار واحد افزایش یابد.

شاخص بورس تهران روز یکشنبه با افزایش بها، به کار خود خاتمه داد.

XS
SM
MD
LG