لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۵۸

عرضه بدون محدودیت ارز و سکه در ایران آغاز شد


نرخ دلار و ارز در صرافی های تهران لحظه به لحظه در حال افزایش است. بالا رفتن ناگهانی نرخ ارز که از یک شنبه ۴ مهر ماه، بازار نقل و انتقالات بانکی ایران را دچار آشفتگی کرده بود، هم چنان ادامه دارد.

خبرگزاری کار ایران (ایلنا) بعد از ظهر روز چهارشنبه ۷ مهر ماه، ضمن اعلام این خبر، نرخ دلار را «در حال پیشروی تا مرز انفجار» بررسی کرد. به گزارش این منبع، هر دلار آمریکا با ۱۰۰ تومان افزایش، ۱۲۴۰ تومان فروخته شد.

بر اساس این گزارش، ارزهای دیگر نیز از این افزایش قیمت مصون نمانده است. روز چهارشنبه هر یورو ۱۴۰ تومان افزایش قیمت داشت؛ قیمت یورو در صرافی های خیابان فردوسی تهران ۱۵۲۰ برای خرید و ۱۶۲۰ برای فروش اعلام شده است.

هر پوند انگلیس نیز با ۲۳۰ تومان افزایش به مبلغ ۲۰۰۰ تومان فروخته شد. هر دلار استرالیا ۱۰۲۰ تومان خریداری و ۱۱۰۰ تومان به فروش رفت. یکصد ین ژاپن نیز با افزایش غیر منتظره ۱۱۱۷ تومان خریداری و ۱۱۳۰ تومان به فروش رفته است.

خبرگزاری ایلنا به نقل از کارشناسان بازار افزایش ناگهانی قیمت نرخ ارز را ناشی از عملکرد بانک مرکزی در عدم تزریق ارز مورد نیاز به بازار عنوان کرد؛ هر چند همین کارشناسان دلایل دیگری چون تحریم های اقتصادی کشور و بی انگیزگی سرمایه گذاران در ورود به سایر بازارهای موازی را نیز در این روند بی تاثیر نمی دانند.

در همین رابطه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) بعد از ظهر روز سه شنبه ۶ مهر ماه اعلام کرد، «با افزایش نرخ ارز، صرافان خیابان فردوسی تهران با توجه به نامعلوم بودن نحوه دخالت بانک مرکزی در روزهای آینده معاملات خود را به نحوی متوقف کرده اند.»

با تکیه به همین منبع، «برخی صرافان با استفاده از خلا موجود در زمینه نظارت بانک مرکزی، قیمت ارز را با رقم هایی بالاتر و تا ۱۳۰۰ تومان به فروش می رسانند» که از دید ایسنا «این رقم قیمت واقعی دلار نیست و قیمت کاذب است.»

خبرگزاری فارس نیز بعد از ظهر روز چهارشنبه ۷ مهر ماه، در همین رابطه از آن چه «بلبشو در بازار سیاه سکه و ارز و روزه سکوت مسئولین» خواند پرده برداشت، و از معامله دلار به قیمت ۱۲۵۰ تومان و سکه ۴۰۰ هزار تومان به وسیله برخی دلالان خبر داد.

روزنامه ابتکار تیتر صفحه نخست خود را روز چهارشنبه ۷ مهر ماه «به خطر فروپاشی نظام تک نرخی ارز» اختصاص داده است.

به نوشته این روزنامه، «تحلیل خوش بینانه این است که بانک مرکزی در حال مدیریت واردات از طریق افزایش نرخ ارز است؛ اما واقعیت حکایت گر فروپاشی قریب الوقوع نظام تک نرخی ارز است.»

روزنامه ابتکار، به مانند دیگر منابع خبری داخل کشور، به «استمرار سکوت بانک مرکزی در قبال افزایش نرخ ارز» پرداخته است، زیرا بر اساس نظام ارزی شناور مدیریت شده ای که در اقتصاد ایران حاکم است، قیمت ارز در بازار داخلی تنها درمحدوده قابلیت نوسان دارد و در صورت افزایش و یا کاهش بیش از حد، بانک مرکزی موظف است به ورود به بازار و کنترل نوسانات شدیدی ارزی است.

هر چند محمود بهمنی، رئیس کل بانک مرکزی، عصر روز چهارشنبه در حاشیه مراسم راه اندازی پرداخت الکترونیکی بهای سوخت در جمع خبرنگاران از آغاز عرضه بدون محدویت ارز و سکه طلا به بازار از امروز چهارشنبه خبر داد، و اعلام کرد این کار تا بازگشت قیمت ها به روند عادی ادامه خواهد داشت.

رئیس کل بانک مرکزی با وجود آن که نفع دولت را در افزایش قیمت های ارز دانست، در پاسخ به این مطلب که آیا جلوگیری از افزایش قیمت ارز برای جبران کسری بودجه دولت است، اظهار داشت چنین موضوعی صحت ندارد.

این در حالی است که پایگاه خبری آفتاب، تنها چند ساعت پیش از اظهارات رئیس کل بانک مرکزی به نقل از «برخی از فعالان بازار ارز تهران از اتخاذ تدابیر بانک مرکزی برای مهار افزایش قیمت دلار در بازار صحبت می کنند»، ولی به نوشته این منبع «این شایعه به صورت گسترده مطرح است که در هفته جاری بانک مرکزی قیمت دلار را در بازار داخل عمدا افزایش داد تا بخشی از کسری بودجه دولت را جبران کند.»

XS
SM
MD
LG