مجلس شورای اسلامی، روز چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ماه، به کلیات لایحه بودجه امسال رای مثبت داد.
به گزارش خبرگزاری مجلس شورای اسلامی «کلیات بودجه ۹۱، با ۱۲۸ رای موافق، ۴۰ رای مخالف و ۲۱ رای ممتنع از مجموع ۲۰۴ رای نماینده حاضر در صحن به تصویب رسید.» ۱۲۸ نمانیده مجلس، در حالی به کلیات بودجه ۱۳۹۱ رای مثبت دادند، که احمد توکلی، رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، می گويد «در تهیه و تنظیم بودجه رعايت اصولی از قانون اساسی، قانون برنامه پنجم و قانون هدفمند سازی یارانه ها است رعایت نشده است.» به اعتقاد وی، «نتیجه اين مساله چيزي به غير از بی انضباطی مالی نخواهد بود.»
احمد توکلی، با اشاره به این موضوع که «لایحه بودجه ۹۱ بیش از سال های گذشته بی انضباط است» افزود، «نتیجه بی انضباطی به شاخص های اقتصاد کلان، تورم و بی کاری است.»
رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر این موضوع که «در مجموع بودجه نفتی در احکام و ماده واحدههای این مجموع نزدیک به ۸۰ هزار میلیارد ریال است که نسبت به سال گذشته ۳۵ درصد افزایش داشته است» گفت، «اتکای بیشتر به نفت باعث شده است میزان تولید و صادرات نفت در لایحه بودجه غیر واقع بینانه دیده شود.»
محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری اسلامی ایران، در ۱۲ بهمن ماه سال گذشته با ۵۷ روز تاخیر لایحه بودجه سال ۱۳۹۱ کل کشور را به مجلس شورای اسلامی ارائه کرد.
محمود احمدی نژاد، حجم کل بودجه ۹۱ را حدود ۵۱۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرد، که حدود ۴۰۰ هزار میلیارد تومان آن به بودجه شرکت های دولتی اختصاص دارد.
رئیس جمهوری اسلامی ایران، محور اصلی بودجه سال جاری را رسیدن به رشد ۸ درصدی اقتصادی، کاهش نرخ بیکاری و کاهش فاصله طبقاتی و رشد عدالت نامیده است.
هر چند نادر قاضی پور، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، در نشست روز چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ماه، «با بیان این که لایحه بودجه ۹۱ به نفع ثروتمندان تنظیم شده است» گفت، «درباره سرمایه ملی این لایحه هیچ برنامهای ندارد آیا صدها کارخانه که به جهت واردات بیرویه تعطیل و یا در حال تعطیل شدن است سرمایه ملی نیست؟ قانون بودجه ۹۱ چقدر از آن ها حمایت میکند؟ ما مکلف به دفاع از حقوق ملت هستیم اما این بودجه به نفع ثروتمندان تنظیم شده است و فقرا از این بودجه نصیبی نمیبرند. ضرباتی که از اجرای این بودجه به گوش ضعیفان نواخته خواهد شد گوش آنان را کر خواهد کرد.»
امیر طاهر خانی، نمانیده تاکستان در مجلس شورای اسلامی نیز، صبح روز چهارشنبه در صحن علنی مجلس، با تاکید بر این که «بودجه ۹۱ فاصله طبقاتی را افزایش می دهد» گفت، «بودجه ارائه شده نه تنها گرانی را مهار نمی کند بلکه به گراني ها شتاب بیشتری مي بخشد.»
کلیات لایحه بودجه امسال در شرایطی تصویب شد، که به گزارش خبرگزاری مهر «نمایندگان مجلس شورای اسلامی اخطارهای متعددی را به عدم ارائه سقف هزینه ها و درآمد لایحه بودجه اعلام کردند و خواستار توقف بررسی کلی آن در صحن علنی مجلس شدند.»
هر چند علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر این موضوع که «سقف درآمدها و هزینه هایی که در کمیسیون تلفیق به تصویب رسیده در همان حدودی بود است که در لایحه دولت بوده است» گفت، «در هدفمندی یارانه ها، مجلس بودجه آن را ۶۶ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته و علاوه بر این ردیف جداگانه ای را برای تفاوت نرخ ارز در بانک ها و بازار آزاد مشخص کرده است. هم چنین ردیفی نیز بر درآمد حاصل از افزایش قیمت نفت در نظر گرفته شده است. بنابراین تقریباً ارقام مشخص است.»
مجلس شورای اسلامی به کلیات بودجه ای رای مثبت دارد، که به گفته رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، اقتصاد ایران در رکود است و بودجه امسال بیماری هلندی را تشدید می کند.