لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۱۱

بحران خروج متخصصین نفتی از ایران


سریال فرار مغز های نفتی هم چنان ادامه دارد. این موضوع زمانی به شکل یک بحران بروز کرد که سیف الله جشن ساز مدیرعامل سابق شرکت ملی نفت، در روزهای پایانی مدیریتش در دی ماه سال گذشته از خروج متخصصین نفتی از کشور، به عنوان بزرگ ترین معضل صنعت نفت کشور سخن گفت.

به گفته مدیرعامل سابق شرکت ملی نفت، در حال حاضر متخصصین نفتی ایرانی یک چهارم متخصصین هم پایه خود در کشورهای دیگر حقوق می گیرند و همین امر باعث بی انگیزگی متخصصین کشور و مهاجرتشان به دیگر کشورها شده است.

میر محمد صادقی، مدیریت امور منابع انسانی وزارت نفت، نیز بهمن ماه سال گذشته از برنامه هایی چون افزایش حقوق کارکنان نفتی تا ۲۳ درصد در سال جاری خبر داد.

در همین رابطه، خبر آن لاین (۸ آذر ماه) خروج متخصصین نفتی از کشور را بررسی کرده است. به نوشته این پایگاه خبری، در سال جاری به اذعان مسعود میر کاظمی وزیر نفت حقوق کارکنان نفتی تنها ۷ و هشت دهم درصد افزایش یافته است.

البته مدیریت امور منابع انسانی وزارت نفت در دفاع از اظهار نظر پیشین خود در خصوص افزایش ۲۳ درصدی حقوق نفتی ها بر تحقق این امر تاکید کرد که این افزایش حقوق صورت گرفته اما بصورت پلکانی! وی گفت، «اما تعریف صادقی از این روش پلکانی معطوف به افزایش حقوق افرادی است که در بدو استخدام قرار گرفته اند و از حقوق کم تری در نفت برخوردار بوده اند.»

بنا به تعریف میر کاظمی، امسال کارکنانی که حقوق پایینی به نسبت حقوق دریافتی کارکنان نفتی دریافت می کردند حقوقشان ۲۳ درصد افزایش یافته و در عین حال کسانی که از حقوق بالاتر و بیشتری برخوردار بوده اند ۷ و هشت دهم درصد افزایش درآمد داشته اند.

این در حالی است، که متخصصان نفتی ایرانی یک چهارم حقوق مهندسان خارجی را در پروژه های ایرانی دریافت می کنند و همین امر نیز باعث کاهش رغبت متخصصان داخلی جهت حضور در صنعت نفت ایران شده است.

از دید خبر آن لاین، «در فضایی که تحریم ها مانع حضور متخصصین خارجی به کشور می شود حفظ متخصصین نفتی یک ضرورت است که عدم توجه به این اقدام می تواند لطمات جبران ناپذیری را به صنعت نفت ایران وارد کند.»

هم زمان، روزنامه جهان صنعت، در شماره ۹ آذرماه، از کاهش سی هزار میلیارد تومانی سرمایه گذاری صنعتی در برنامه پنجم توسعه خبر می دهد. به نوشته این روزنامه، «در حالی که وزیر صنایع و معادن میزان سرمایه‌ گذاری صنعتی برنامه چهارم را رقم هفتاد هزار میلیارد تومان ذکر کرده است، مدیرکل دفتر نظارت و ارزیابی وزارتخانه متبوع وی میزان سرمایه‌گذاری در حوزه صنعت طی برنامه پنجم را ۴۰ میلیارد دلار معادل ۴۰ هزار میلیارد تومان ذکر کرده که این مساله یا حکایت از کاهش سرمایه‌گذاری ۳۰ هزار میلیارد تومانی صنعتی طی برنامه پنجم دارد یا این که رقم هفتاد هزار میلیارد تومان مورد اشاره وزیر در برنامه چهارم رقمی متورم شده بوده است.»

XS
SM
MD
LG