«کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران» از سکوت کانون وکلای مرکز در برابر آزار و اذیت و محاکمه وکلا از سوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی انتقاد کرده است.
«کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران» روز چهارشنبه ( ۲ شهریو ر ) با انتشار بیانیه ای خواستار حمایت کانون وکلای مرکز ایران از وکلایی شده است که به دلیل دفاع از زندانیان عقیدتی یا دفاع از اهداف و ضوابط حقوق بشر در مخمصه قرار گرفته، آزار و اذیت شده و با اتهامات حقوقی و حتی احکام زندان مواجه شده اند.
این کانون مدافع حقوق بشر در ایران در این بیانیه خاطرنشان کرده است «با وجود حمله های گسترده دستگاه قضایی و اطلاعاتی کشور علیه وکلای مدافع، کانون وکلای مرکز ... تاکنون هیچ اقدامی برای دفاع از اعضای خویش انجام نداده است».
بر پایه بیانیه کمپین، شیرین عبادی وکیل حقوق بشر و برنده جایزه صلح نوبل فهرستی از ۴۱ وکیلی را که از خرداد ماه سال ۱۳۸۸ تاکنون به دلیل دفاع از زندانیان سیاسی و عقیدتی و یا دفاع از اهداف و ضوابط حقوق بشر مورد آزار و اذیت قرار گرفته، تهدید، بازداشت، محاکمه و به زندان محکوم شده اند را گردآوری کرده و در اختیار این نهاد مدافع حقوق ایرانیان گذاشته است.
هادی قائمی، سخنگوی «کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران» در این بیانیه یادآوری کرده است: «کانون وکلای دادگستری مرکز به نحو اسفباری در خصوص به زندان انداختن همکارانش توسط قوه قضاییه فقط به دلیل اعتقاد آن ها به اجرای ضوابط حقوق بشر یا دفاع از موکلانش ساکت بوده است.»
وی خواستار کمک کانون وکلا به اعضای آن و رها شدن از کنترل و نفوذ قوه قضاییه بر این کانون شده است.
«کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران» افزوده است «کوتاهی کانون وکلا در اعتراض به نحوه رفتار دستگاه های امنیتی و قضایی و آزار و اذیت هایی که نسبت به اعضای آن صورت می گیرد، رابطه مستقیمی با مستقل نبودن این کانون دارد که توانایی آن را در پاسخگو نگه داشتن نهادهای موجود سلب کرده است».
«کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران» از کانون بین المللی وکلا و گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در حوزه استقلال قضات و وکلا خواست تا از وکلای ایرانی که تحت فشار قوه قضاییه جمهوری اسلامی هستند، دفاع کنند.
این سازمان مستقر در نیویورک از نسرین ستوده، محمد سیف زاده، محمد اولیایی فرد و جاوید هوتن کیان به عنوان وکلایی نام برده است که به دلیل دفاع از حقوق بشر از سوی قوه قضاییه ایران تحت فشار بوده و مورد آزار و اذیت قرار گرفته اند.
سخنگوی کمپین گفته است «نظام قضایی ایران همچنان به حمله و حذف کلیۀ افرادی که مایل به ارائۀ خدمات حقوقی به زندانیان عقیدتی بوده اند ادامه می دهد. هدف این است که از طریق ارعاب، وکلای مدافع ایرانی را از قبول چنین پرونده هایی منصرف نمایند».
قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران یازده وکیل را به حبس های طولانی تا یازده سال زندان محکوم کرده است.