لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۵۳

واردات ۴۹ محصول کشاورزی به ایران ممنوع شد


صادق خلیلیان، وزیر جهاد کشاورزی، در نامه ای به مهدی غضنفری، وزیر بازرگانی، ممنوعیت واردات ۴۹ محصول کشاورزی را برای اجرا اعلام کرد.

بر این اساس از این تاریخ ثبت سفارش از بادام آمریکایی گرفته تا گلابی چینی و از سیب فرانسوی گرفته تا پرتقال مصری دیگر صورت نخواهد گرفت.

این موضوع روز پنج شنبه ۱۸ شهریور ماه تیتر صفحه نخست برخی از روزنامه های ایران، از جمله دنیای اقتصاد، اقتصاد پویا و تهران امروز را به خود اختصاص داد.

روزنامه جهان صنعت در گزارشی با عنوان «دست وزارت بازرگانی رو شد» در این زمینه نوشته است «بیش از ۳ سال است که تا وقتی بحث واردات بی رویه مطرح می شود وزارت بازرگانی که مسئول مستقیم واردات در چند سال اخیر است چغولی وزارت کشاورزی را می کند تا وزارت کشاورزی نیز از انتقادات بی نصیب نماند.»

هر چند به نوشته این منبع، این ترفند برای وزارت بازرگانی امسال کار ساز نبوده، به طوری که از دید این روزنامه «وزارت کشاورزی دست وزارت بازرگانی را خوانده و اعلام کرده که فعلا نه نیازی به واردات برنج است و نه ۴۹ محصول دیگر.»

گفته شد این اقدام در راستای مفاد ۱۶ قانون افزایش بهره وری در بخش کشاورزی و منابع طبیعی که به تازگی به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و توسط محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری اسلامی ایران ابلاغ شد، صورت گرفته است.

هم زمان خبرگزاری مهر بامداد روز چهارشنبه ۱۷ شهریور ماه در گزارشی با عنوان «بازار محصولات کشاورزی در تصرف خارجی ها!» با اشاره به این موضوع که این روزها در تمامی مراکز عرضه گوشت قرمز و مرغ دولتی یا خصوصی تولیدات کشورهای برزیل، ترکیه، استرالیا و دیگری کشورهای آسیای میانه دیده می شود، اعلام کرد میوه های وارداتی در تمام فصول سال در میوه فروشی ها و میادین میوه و تره بار با رنگ و رویی درخشان برق می زنند. به گزارش خبری مهر، بازار محصولاتی مانند کشمش، سیر و زیتون که ایرانی آن همیشه جزو بهترین ها بوده از هجوم کالاهای وارداتی بی نصیب نمانده و حضورشان روز به روز در بازار کمرنگ تر می شود.

این منبع با استناد به آمار گمرک حجم قاچاق محصولات کشاورزی و مواد غذایی آن هم تنها در ۳ نخست سال جاری را ۲۷۰۰ میلیارد تومان بر آورد می کند.

پیش تر علی حاج فتح علی، دبیر اتحادیه صنف بار فروشان، در گفت و گو با خبرگزاری فارس در روز دوشنبه ۱۵ شهریور ماه، با رد حضور مافیا در واردات میوه اظهار داشت، اغلب واردات رنگ سیاسی به خود گرفته است. به گفته دبیر اتحادیه صنف بار فروشان دولت برای این که با برخی کشورها ارتباط بر قرار کند، انگور از شیلی، هلو از ترکیه، پرتقال از مصر و آفریقا وارد می کند.

برخی از آگاهان سیاست های تازه تهران مبنی بر مدیریت واردات کشور را در تحریم های بین المللی علیه ایران جستجو می کنند.

در همین حال خبرگزاری مهر بعد از ظهر روز چهارشنبه ۱۷ شهریور، بر اساس جدیدترین تصمیم وزارت بازرگانی، از جایگزینی برنج ایرانی به جای برنج خارجی در کالا برگ برنج آن هم پس از گذشت ۲ سال و نیم خبر می دهد.

پیش از این نیز، برخی از کارشناسان از نزدیک شدن سیاست اقتصادی تهران به سیاست های اقتصادی دوران جنگ سخن گفته بودند.



XS
SM
MD
LG