لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۲۴

حذف يارانه ها و حکم جعفر پناهی در کانون توجه مطبوعات بين المللی قرار دارد


حذف يارانه ها و حکم جعفر پناهی در کانون توجه مطبوعات بين المللی قرار دارد
حذف يارانه ها و حکم جعفر پناهی در کانون توجه مطبوعات بين المللی قرار دارد

قطع يارانه ها توسط دولت تهران همچنان موضوع روز نشريات است.

واشنگتن پست نوشته است از قطع يارانه ها و افزايش سرسام آور بهای کالاهای اساسی در ايران تا آشکار شدن آثار دلسردی و خشم مردم از دولت تنها يک هفته، طول کشيد.

کريستين ساينس مانيتور می نويسد پيامدهای قطع يارانه ها در ايران می تواند به تکان دهنده ترين رويداد سياسی در منطقه تبديل شود و خاورميانه را کاملاً دگرگون کند.

اما خبرهای ديگری از ايران نيز در کانون توجه مطبوعات بين المللی قرار دارد.

در مقاله ای با عنوان بحران گروگانگيری در ايران در وال استريت جورنال با اشاره به گذشت بيش از پانصد روز از حبس شين باوئر و جاش فتال، دو نفر از سه گردشگر آمريکايی که سال گذشته در مرز ايران و عراق بازداشت و به اتهام جاسوسی در ايران زندانی شده اند، آمده است گروگان گرفتن شهروندان آمريکايی و متهم کردن آنان به جاسوسی حربه شناخته شده حکومت جمهوری اسلامی در ۳۰ سال اخير بوده است، و اين بار محمود احمدی نژاد برای امتياز گرفتن از آمريکا به اين وسيله، متوسل شده است.

در مقاله ای نيز در ستون نظرات گاردين، حميد دباشی صدور حکم زندان و منع فعاليت سينمايی برای جعفر پناهی، کارگردان نام آور ايران را «پاداش رژيم اسلامی» به شخصيتی خوانده است که «افتخار جهانی برای سينمای ايران به ارمغان آورد.»

برنار هانری لوی فيلسوف فرانسوی در مقاله ای در ليبراسيون نوشته است رهبران ايران با صدور حکم زندان برای جعفر پناهی به جامعه هنری کشور اعلان جنگ داده اند و سينمای ايران را که يکی از برترين ها در جهان است غيرقانونی خوانده اند. اما صدور حکمی چنين سنگين برای پناهی به ظن آن که قصد ساختن فيلمی در مخالفت با رژيم حاکم را داشته است، حتی در دوران استالين هم اتفاق نيفتاده است. فيلسوف برجسته فرانسوی اين پرسش را مطرح می کند که پس از به زندان افتادن فيلمسازان و هنرمندان، نويسندگان و وبلاگ نويسان، و وکلای مبارز در ايران، قربانی بعدی رژيم جمهوری اسلامی چه کسی خواهد بود؟ هانری لوی از سازمان ملل متحد، نهادهای دموکراتيک، و کشورهای جهان خواسته است تا به شيوه های مختلف دولت تهران را برای اقدامات گسترده ناقض حقوق بشر، تنبيه کنند. وی می نويسد در رابطه با ايران، تنها دو گزينه پيش روی ماست: «يا بايد امروز در برابر حاکمان ايران محکم بايستيم؛ و يا فردا شاهد يک تراژدی باشيم.»

روزنامه فيگارو هم می گويد دولت جمهوری اسلامی قصد دارد در آينده نزديک و شايد در کمتر از سه ماه، ماهواره های شناسايی موسوم به فجر و رصد يک را به فضا، پرتاب کند.

XS
SM
MD
LG