لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۳۸

درخواست اعزام گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد به ایران


درخواست اعزام گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد به ایران
درخواست اعزام گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد به ایران

همزمان با انتشار گزارش بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد در 2٢٣ اسفند ١٣٨٩ در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران، «کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران» خواهان انتصاب یک گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد برای ایران شده است.

«کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران» در بیانیه ای که روز سه شنبه ٢٤ اسفند منتشر کرد، به نقض جدی حقوق بشر و عدم همکاری جمهوری اسلامی ایران با نهادهای سازمان ملل متحد در گزارش دبیرکل این سازمان ضمن اشاره کرده است.

گزارش میان دوره ای بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران، که در قطعنامه شماره ٢٢٦̷٦٥ مجمع عمومی مصوب آذر ١٣٨٩ درخواست شده بود، وضعیت خطرناک و وخیم حقوق بشر در ایران را مستند می کند.

آرون ردوز، سخنگوی این کمپین گفته است: «پیام این گزارش روشن است. زمان آن فرا رسیده است که شورای حقوق بشر با وضعیت حقوق بشر در ایران، که به نحو خیره کننده ای رو به وخامت گذاشته است، برخورد کند و یک مکانیسم نظارتی را در اجلاس کنونی وضع نماید.»

در گزارش دبیرکل سازمان ملل متحد آمده است: «دبیرکل که بر دستاوردهای با ارزشی که مکانیسم ویژه می تواند به نظارت و گزارشگری در خصوص وضعیت حقوق بشر در ایران و تسهیل کمک های فنی در زمینه های مربوطه بیافزایند، تاکید دارد.»

«کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران» در بیانیه روز سه شنبه خود از کلیۀ اعضای شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد خواسته است تا با پیگیری پیشنهادات تلویحی دبیرکل، یک مکانیسم ویژه را پیاده کنند که به سازمان ملل متحد اجازه دهد تا به مردم ایران یاری دهند و همچنین دولت ایران را به همکاری در راستای بهبود حقوق بشر در ایران وادار کنند.
در گزارش دبیرکل سازمان ملل متحد همچنین بر عدم همکاری مقامات ایرانی با مکانیسم های ویژه این سازمان تاکید می شود.
در بیانیه «کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران» آمده است به رغم ادعای دولت ایران بر «دعوت» از گزارشگران موضوعی حقوق بشر، از سال ٢٠٠٥ تاکنون، هیچ گزارشگر ویژه ای مجوز بازدید از کشور را دریافت نکرده است.

در این گزارش همچنین به «تعداد بسیار اندک پاسخهای» دولت ایران به مکاتبات فوری ارسال شده از سوی گزارشگران ویژه درخصوص موارد فراوان نقض حقوق بشر در ایران اشاره شده است.

در این گزارش همچنین خاطرنشان شده است موارد اعدامهایی که بسیاری از آنها پس از محکومیت به محاربه و یا بر اساس جرایم مربوط به مواد مخدر صورت گرفته اند، «افزایش خیره کننده» داشته اند.

در گزارش بان کی مون آمده است: «به رغم اینکه شمار فراوانی از مقامات ایرانی تایید می کنند که مجازات اعدام ممکن است عامل بازدارندۀ موثری برای جرایم مربوط به مواد مخدر نباشد، قوۀ قضاییۀ ایران همچنان در عرصۀ عمومی به نیاز به مجازات های سخت اصرار می ورزد.»

آرون رودز ، سخنگوی این سازمان مدافع حقوق بشر در ایران گفته است هم اکنون زمان اقدام از سوی شورای حقوق بشر فرا رسیده است و اعضای این شورا فرصت دارند تا برای بهبود وضعیت وخیم حقوق بشر در ایران نقش این نهاد را به طور موثری ترسیم کنند.

XS
SM
MD
LG