آلیستر برت، مدیرکل پارلمانی وزارت امورخارجه بریتانیا، در رابطه با حکم سنگسار سکینه محمد آشتیانی و دیگر موارد نقض حقوق بشر در ایران با سفیر جمهوری اسلامی ایران در لندن، گفت و گو کرد.
به گفته وزارت امور خارجه بریتانیا، آلیستر برت در دیدار با رسول موحدیان، سفیر ایران در لندن، از جمهوری اسلامی خواست که به تعهدات بین المللی و مسؤلیت هایی که در قبال شهروندان خود دارد، پایبند باشد.
این مقام بریتانیایی همچنین به پرونده ۷ رهبر جامعه بهایی ایران که متهم به جاسوسی برای اسراییل هستند و ابراهیم حمیدی، متهم ۱۸ ساله ای که به جرم «لواط» به اعدام محکوم شده است، اشاره کرده است.
اطلاعیه وزارت خارجه بریتانیا می افزاید این پرونده ها نشانه عدم تمایل ممتد ایران حتی برای اجرای قوانین و مقررات قضایی خود است.
هنوز خبری از واکنش مسؤلان جمهوری اسلامی به این خبر منتشر نشده است.
محکومیت رهبران بهایی به تحمل بیست سال حبس و حکم سنگسار برای سکینه محمدی آشتیانی از جمله مواردی است که در کنار برخوردهای با معترضان به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته، اعتراضات بین المللی نسبت به نقض حقوق بشر در ایران را در پی داشته است.
در همين حال روزنامه زمان امروز چاپ ترکيه در گزارشی اعلام کرد که مقام های ترکيه می گويند دولت اين کشور در مورد وضعيت سکينه محمدی آشتيانی، مادر ۴۳ ساله ايرانی که چندی پيش از سوی دستگاه قضايی جمهوری اسلامی به اتهام زنای محصنه به مجازات اعدام از طريق سنگسار محکوم شد با مقام های ايرانی گفتگو کرده است.
مقام های ترکيه مشخص نکرده اند اين گفت و گو در چه تاريخ و با کداميک از مقام های جمهوری اسلامی ايران صورت گرفته است.
روزنامه زمانِ امروز در ادامه اين گزارش می نويسد دولت ترکيه که دارای پيوندها و مناسبات اقتصادی و سياسی نزديک با ايران است به خاطر عدم واکنش و عدم درخواست از دولت ايران برای تغيير حکم خود در مورد پرونده خانم آشتيانی به شدت مورد انتقاد رسانه های ترکيه قرار گرفته است.
برزيل، کشوری که همراه با ترکيه در ماه مه گذشته نقش ميانجی را در انعقاد توافقنامه اتمی ايران ايفا کرد. برزيل پيشنهاد اعطای پناهندگی به خانم آشتيانی را مطرح کرده است. اما اين پيشنهاد از سوی مقامهای جمهوری اسلامی ايران رد شد.