لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۴۴

تنش های قومی و برنامه اتمی ايران مورد بحث محافل بين المللی است


تنش های قومی و برنامه اتمی ايران مورد بحث محافل بين المللی است
تنش های قومی و برنامه اتمی ايران مورد بحث محافل بين المللی است

روزنامه لوموند با انعکاس خبر اعدام يازده تن در زاهدان به جرم محاربه با خدا که جمهوری اسلامی آنان را اعضای گروه جندالله اعلام کرده است می نويسد تنش های قومی در ايران در سال های اخير بيش از هر زمان، شدت گرفته است.

فرانچسکو باستاگلی در نامه ای به اينترنشنال هرالد تريبون در واکنش به افزايش خشونت های قومی در ايـــران نوشته است دولت جمهوری اسلامی بلافاصله بعد از بمبگذاری مرگبار چهارشنبه گذشته، انگشت اتهام را به سوی آمريکا نشانه گرفت و گفت ايالات متحده پس از تحريم اقتصادی، دست به کار حمله به ايران شده است. نويسنده که در سال های۱۹۹۹ تا ۲۰۰۲ نماينده ويژه و مسؤل هماهنگی امور ايران در سازمان ملل متحد بوده است يادآوری می کند که در سال های اخير، استان های مرزی کردستان، سيستان و بلوچستان و خوزستان که ساکنانشان را اقليت های قومی و مذهبی تشکيل می دهند، همزمان صحنه خشونت های روز افزون بوده اند. اما به گواهی تاريخ دامن زدن به اختلافات قومی و مذهبی برای رسيدن به هدف های کوتاه مدت سياسی می تواند اوضاع را به سرعت از کنترل خارج کند. وی مورد طالبان در افغانستان و گروه های مخالف دولت هند در منطقه کشمير را مثال آورده و می نويسد که کمک پنهانی از خارج به جنبش های داخلی عواقب وخيمی برای ايران و همسايگانش خواهد داشت که می تواند تا سال ها پس از کنار رفتن احمدی نژاد، ادامه يابد.

اما مقاله ای در ستون نظرات وال استريت جورنال، ريچارد هاس نوشته است در اين زمان که تهديد جمهوری اسلامی و دولت کره شمالی بسيار نزديک و ملموس است، ادامه حضور ارتش آمريکا در افغانستان و پاکستان، به خطرات و هزينه هايش نمی ارزد، و واشنگتن بايد در سياست خود در اين زمينه، بازنگری کند.

در همين حال واشنگتن پست می نويسد در نزديکی سفارت آمريکا در منطقه سبز بغداد که بزرگترين سفارت ايالات متحده در جهان است، مغازه هايی برای فروش بستنی و ديگر فرآورده های ايرانی در دست احداث است. اين روزنامه اشاره می کند که همزمان با خروج تدريجی نيروهای آمريکا از عراق، شاهد کسادی و تعطيلی کار اغذيه فروشی های آمريکايی و جايگزينی رقيب ايرانی هستيم که با اين حربه می خواهد جای پای خود را در عراق محکم کند.

در رويدادی ديگر امروز، سه شنبه، دميتری مدودف، رييس جمهوری روسيه، و مانموهان سينگ، نخست وزیر هندوستان، در بيانيه مشترکی در دهلی نو گفتند که مسأله اتمی ايران بايستی از طريق گفتگو، حل و فصل شود. دو ریيس جمهور اعلام کردند که در سفر دو روزه آقای مدودف قرارداد هايی را در زمينه انرژی اتمی، تجارت و داروسازی، به امضاء رسانده اند و حجم معاملات دو کشور را تا سال ۲۰۱۵ به دو برابر ميزان کنونی يعنی به مبلغ ۲۰ ميليارد دلار در سال، خواهند رساند.

XS
SM
MD
LG