«کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران» به صدور حکم محکومیت برای خلیل بهرامیان، وکیل حقوق بشر اعتراض کرده و آن را بخشی از اقدامات اخیر مقامات جمهوری اسلامی به هدف «پاکسازی» وکلای حقوق بشر در ایران خوانده است.
«کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران» در بیانیه روز یکشنبه ( ٦ فوریه ) خود از قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران خواسته است تا فوراً روند آزار و اذیت و محاکمه وکلای سرشناس حقوق بشر در این کشور را متوقف کند.
این نهاد مدافع حقوق بشر در ایران اقدام قوه قضاییه جمهوری اسلامی در محکوم کردن وکلای حقوق بشر را اقدام تلافی جویانه ای نسبت به فعالیت این وکلا برای دفاع از زندانیان عقیدتی خوانده است.
شعبه ٢٨ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مقیسه، خلیل بهرامیان، وکیل ٧١ ساله مقیم ایران را به اتهام دفاع از فعالان سیاسی و نیز «تبلیغ علیه نظام» و «توهین به رئیس قوه قضاییه» به هجده ماه زندان و ده سال محرومیت از وکالت محکوم کرد.
خلیل بهرامیان که ٤٦ سال سابقه وکالت دارد، یکی از اعضای «کمیته بین المللی علیه اعدام» است و وکالت از زندانیان سیاسی همچون فرزاد کمانگر را به عهده داشته است.
هادی قائمی، سخنگوی «کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران» در بیانیه خود می نویسد: «محکومیت بهرامیان بخشی از روندی است که قوه قضاییه ایران برای پاکسازی وکلای مدافع حقوق بشر پیش گرفته است و قصد دارد دفاع از فعالان حقوق بشر و پذیرش وکالت آن ها را جرم قلمداد کند.»
این کمپین خواستار تجدیدنظر فوری در حکم دادگاه این وکیل حقوق بشر و لغو حکم زندان آقای بهرامیان شده است.
آقای قائمی افزوده است این پاکسازی غیرقانونی نه تنها سبب می شود مردم ایران از دسترسی به خدمات حقوقی و دفاع وکلا محروم شوند، بلکه چنین روندی حمله به حقوق جهانی بشر و هنجارهای قانونی و حقوقی قوانین بین المللی است که ایران به رعایت آن ها متعهد شده است.
در بخش دیگری از بیانیه این نهاد مدافع حقوق بشر در ایران آمده است محکومیت آقای بهرامیان تداوم روندی است که به صدور احکام سنگین زندان و محرومیت از فعالیت های حرفه ای و اجتماعی برای نسرین ستوده، وکیل مدافع حقوق بشر، شیوا نظرآهاری، فعال حقوق بشر و یکی از موسسان کمیته حقوق بشر خبرنگاران، محمد سیف زاده، وکیل دادگستری، عمادالدین باقی و محمد اولیافر فعالان حقوق بشر منتهی شد.
«کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران» در پایان بیانیه خود از قوه قضاییه ایران خواسته است تا فوراً به محاکمه، آزار و اذیت و محکومیت کردن وکلای مدافع حقوق بشر پایان دهد و به تعهدات بین المللی خود برای محافظت از مدافعان حقوق بشر احترام بگذارد.
آقای قائمی تاکید کرده است: «با تداوم بحران نقض حقوق بشر در ایران، هدف قرار دادن وکلای مدافع حقوق بشر و پاکسازی آن ها وضعیت وخامت بار کنونی را بدتر خواهد کرد.»