لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۰۸

گزارش: مذاکرات اتمی با ايران دوباره در کانون توجه مطبوعات قرار می گيرد


گزارش: مذاکرات اتمی با ايران دوباره در کانون توجه مطبوعات قرار می گيرد
گزارش: مذاکرات اتمی با ايران دوباره در کانون توجه مطبوعات قرار می گيرد

اعلام آمادگی جمهوری اسلامی ايران برای مذاکرات هسته ای در ترکيه و روابط نزديک دولت تهران با هم پيمانان آمريکا در منطقه، سرخط چند خبر در نشريات گوشه و کنار دنياست.

روزنامه فرانسوی «لو پاريزين» از آمادگی جمهوری اسلامی ايران برای انجام گفتگو های هسته ای در کشور ترکيه خبر داده است. مذاکرات گروه پنج بعلاوهء يک متشکل از پنج عضو شورای امنيت سازمان ملل متحد و آلمان با دولت تهران بر سر برنامه مشکوک هسته ای ايران، از يک سال پيش متوقف شده است. «لو پاريزين» همچنين به نقل از منوچهر متکی، وزير امور خارجه ايران، می نويسد با توجه به رويکرد مثبت و سازنده ای که دولت تهران در پيش گرفته است، وی در مورد از سرگيری هر چه سريعتر اين گفتگوها خوشبين است.

واشنگتن پست با اشاره به بالا گرفتن کشمکش آمريکا با جمهوری اسلامی بر سر نفوذ در خاورميانه نوشته است اوج رقابت دو کشور را در لبنان و عراق می توان مشاهده کرد. به نوشته ديويد ايگنيشس، ايالات متحده و هم پيمانانش توانسته اند تا حد زيادی جلوی نفوذ سياسی ايران در بغداد و بيروت را بگيرند و دولت پرزيدنت اوباما به اين روند به چشم پيش درآمدی بر گفتگويی جدی برای محدود کردن برنامه هسته ای ايران، نگاه می کند.

ايگنيشس در ادامه تلاش جمهوری اسلامی برای کنترل منطقه را حرکتی در تلافی فشار های بين المللی ناشی از تحريم ها خوانده و می نويسد دولت تهران به اين وسيله می خواهد نشان دهد که هنوز اهرم های فشاری در برابر غرب در دست دارد.

در همين حال لوموند ديپلماتيک نزديک شدن جمهوری اسلامی به چند کشور منطقه را مايه نگرانی ايالات متحده، خوانده است.

لوموند ديپلماتيک می نويسد دهلی نو و تهران پيوندهای سياسی، نظامی و بازرگانی با يکديگر دارند و هند برای تأمين نيازهای روزافزونش به انرژی روی ايران حساب می کند. از اين رو، هر چند هند تا کنون در تحريم برنامه بحث انگيز اتمی جمهوری اسلامی، با آمريکا همراهی کرده است، بيم از آن می رود که با ادامه روند تحريم ها، ناگزير شود از ايران فاصله بگيرد و منابع نفتی ايران را به رقيب اقتصادی خود در منطقه، يعنی چين، واگذار کند. لوموند نتيجه گيری کرده است که اين نگرانی ها ممکن است ميان ايالات متحده و يکی از هم پيمانان عمده خود در منطقه، يعنی هند، فاصله بيندازد.

در همين حال ليندزی گراهام، سناتور جمهوری خواه آمريکا از ايالت کارولينای جنوبی، گفت هرگونه حملة نظامی به ايران بايد با هدف نابود کردن توان نظامی ايران همراه باشد. ليندزی گراهام که عضو کميته نيروهای نظامی سنا و کميته امنيت داخلی آمريکا ست همچنين در سخنان خود که در همايش امنيت بين المللی هَليفَکس در کانادا ايراد شد گفت «حمله نظامی به ايران بايد با هدف نابودی نيروی هوايی و دريايی ايران و وارد آوردن يک ضربه اساسی به سپاه پاسداران، انجام شود. آقای گراهام اضافه کرد که اميدوار است حمله نظامی به ايرانيان کمک کند تا برای بازپس گرفتن دولت، از فرصت بهتری برخوردار شوند.»

منوچهر متکی، وزير امور خارجه جمهوری اسلامی، در واکنش به اظهارات سناتور جمهوری خواه آمريکا گفت «ليندزی گراهام با اشاره به حمله احتمالی به ايران شوخی می کند و به اين سخنان نبايد توجه کرد.» آقای متکی همچنين افزود که «آمريکا هيچ چيزی از اين گونه تهديدات، کسب نخواهد کرد.»

XS
SM
MD
LG