لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۲۸

مطبوعات: کاترين اشتون چه پيشنهادهايی را به ايران ارائه کرده است؟


مطبوعات: کاترين اشتون چه پيشنهادهايی را به ايران ارائه کرده است؟
مطبوعات: کاترين اشتون چه پيشنهادهايی را به ايران ارائه کرده است؟

يک مقام نزديک به جلسات نشست پنج بعلاوه يک با ايران بشرط ذکر نشدن نام خود گفته است کترين اشتون بنمايندگی از طرف گروه تلاش خواهد کرد که ايران را به سويی هدايت کند که بپذيرد بايد نگرانيهای جهانی را برطرف کند. بگفته اين ديپلمات خانم اشتون مجموعه پيشنهادهای ۳ سال پيش را مجدداً به ايران ارائه خواهد کرد. آن مجموعه شامل ارائه کمکهای فنی و لجستيکی برای فعاليتهای هسته ای غيرنظامی و همچنين همکاريهای تجاری بود تا ايران در مقابل به گفتگو در مورد برنامه های هست ای خود بپردازد. همکاريهای تجاری که شامل لوازم و تجهيزات هواپيمائی کشوری نيز ميشود. روز شنبه در استانبول وزير امور خارجه روسيه اظهار داشته بود که در جلسات استانبول لغو تحريمهای بين المللی عليه ايران نيز بايد مطرح شوند. اما آنطور که سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا ميگويد شرايط لازم برای لغو تحريمها در قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنيت سازمان ملل ذکر شده اند.

در خبری ديگر در رابطه با برنامه اتمی ايران علی اصغر سلطانيه در يک کنفرانس خبری ضمن تاكيد بر سلامت و امنيت نيروگاه اتمی بوشهر تاكيد كرد كه ايران قطعنامه‌های شورای امنيت را به دليل نداشتن مبنای حقوقی قبول ندارد. وی گفت نيروگاه اتمی بوشهر توسط دوستان روس ما ساخته می‌شود؛ و مهندسان ايرانی نيز در آنجا مشغول کار هستند. آن‌ها به طور دائم مراقب هستند. بنا براين فکر می‌کنم که دليل هيچگونه نگرانی وجود ندارد و نيروگاه کار خود را آغاز کرده است و به چرنوبيل دوم مبدل نخواهد شد. سلطانيه در اين كنفرانس خبری گفت كه حمله‌ سايبری كه در ماه نوامبر سانتريفوژهای ايران را هدف گرفت هيچ تاثيری بر برنامه‌ هسته‌ ای ايران و بر عملكرد نيروگاه بوشهر نداشته است.

در همين حال خبرگزاری فارس به نقل از حبيب‌الله سياری فرمانده نيروی دريايی ارتش گزارش داد ‌که تعداد زيادی از ناوهای دريايی ايران به سيستمهای حمل هليکوپتر مجهز شده‌اند. در گزارش خبرگزاری فارس آمده است که اكثر ماموريت‌های ‌نيروی دريايی جمهوری اسلامی با بكارگيری اين بالگردها، صورت مي‌گيرد، و شعاع عمل آنها تا هزاران كيلومتر در سواحل جنوب كشور ميرسد. فرمانده نيروی دريايی ارتش گفته است که ناوشكن جماران ماموريت خود را در آب‌های آزاد انجام داده‌است، و در آينده‌ای نزديك به كشورهای خارجی اعزام خواهد شد.

اما در آمريکا گروهی از ديپلمات ها، کارشناسان و فعالين مسائل ايران، رييس جمهوری آمريکا را به احيای ديپلماسی با ايران تشويق کردند. آنها يک روز پيش از آغاز مذاکرات گروه پنج بعلاوه يک با ايران در استانبول، با انتشار بيانيه ای خواستار تلاش برای برقراری رابطه با تهران، تعيين اهداف واقع بينانه و گسترش گفتگوها بين ايران و آمريکا شدند. اين بيانيه می افزايد که ديپلماسی، تنها راه ترميم شکاف بين ايران و ايالات متحده و ايجاد راه حلی پايدار است و می تواند از يک حمله نظامی و يا دستيابی ايران به بمب اتمی، جلوگيری کند. در ميان امضا کنندگان اين بيانيه نام ديپلمات هايی همچون جان ليمبرت، معاون سابق وزير امور خارجه آمريکا، ريچارد دالتون، سفير سابق بريتانيا در ايران، برونو پِلاد، معاون سابق آژانس بين المللی انرژی اتمی، اساتيد دانشگاه مانند «گَری سيک» و «خوان کُل،» و مديران چندين موسسه تحقيقاتی و سازمان غيردولتی از جمله شورای ملی ايرانيان آمريکا، به چشم می خورد.

XS
SM
MD
LG