لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۰ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۲۵

گزارش: درخواست آژانس بین المللی انرژی اتمی برای پیوستن ایران به پیمان ایمنی اتمی


گزارش: درخواست آژانس بین المللی انرژی اتمی برای پیوستن ایران به پیمان ایمنی اتمی
گزارش: درخواست آژانس بین المللی انرژی اتمی برای پیوستن ایران به پیمان ایمنی اتمی

آژانس بین المللی انرژی اتمی سازمان ملل متحد خواستار پیوستن ایران به پیمان ایمنی اتمی شده است.

در شرایطی که زمان آغاز فعالیت اولین نیروگاه اتمی ایران در بوشهر نزدیک می شود، آژانس بین المللی انرژی اتمی روز پنج شنبه ( ۱۱ خرداد ) مصرانه از ایران خواست به «پیمان ایمنی اتمی» بپیوندد.
رسانه های دولتی ایران در اوایل ماه مه گزارش دادند که آزمایش های نهایی نیروگاه بوشهر تکمیل شده است و انتظار می رود این نیروگاه تا دو ماه دیگر تولید برق را آغاز کند.

«پیمان ایمنی اتمی» در سال ۱۹۹۶ و پس از فاجعه چرنوبیل در سال ۱۹۸۶ با هدف بهبود تدابیر ایمنی طراحی شد و تاکنون ۷۲ کشور به آن ملحق شده اند.

دنیس فلوری، معاون دبیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی گفته است ایران تنها کشوری خواهد بود که نیروگاه اتمی فعال دارد و به این پیمان نپیوسته است.

آقای فلوری در یک کنفرانس خبری گفت خواست اول ما این خواهد بود که همه کشورهای عضو آژانس در سراسر جهان، که تاسیسات انرژی اتمی فعال دارند، به پیمان ملحق شوند.

او یاد آور شد که ایران با امضای پیمان ، تعهد خود به حفظ تدابیر ایمنی را اثبات خواهد کرد.

در شرایطی که ایران خود را برای بهره برداری از اولین نیروگاه اتمی آماده می کند، زلزله خیز بودن برخی مناطق ایران و خاورمیانه و زلزله فاجعه بار اخیر در ژاپن و نیز فاجعه چرنوبیل سبب شده است نه تنها آژانس بین المللی انرژی اتمی ، بلکه مقامات کشورهای غربی از تهران بخواهند پیمان ایمنی اتمی را امضا کند.

در حالی که علی اصغر سلطانیه، نماینده جمهوری اسلامی در آژانس بین المللی انرژی اتمی گفته است ایران برای حفظ تدابیر ایمنی ، بالاترین دقت را به کار می برد و همه موارد ایمنی نیروگاه زیرنظر آژانس قرار دارد، اما آقای فلوری تاکید کرده است آژانس نقش نظارتی و ایمنی در نیروگاه بوشهر ایفا نمی کند و کشورهای عضو خود مسئول حفظ ایمنی تاسیسات اتمی هستند.

براساس گزارش موسسه بین المللی مطالعات راهبردی، سازمان پژوهشی مستقر در لندن که پس از سانحه فوکوشیما منتشر شد، محل ساخت نیروگاه بوشهر در سواحل خلیج فارس که در یک منطقه زلزله خیز قرار دارد، ایمنی برنامه اتمی ایران را به یک «نگرانی امنیتی منطقه ای» بدل کرده است.

XS
SM
MD
LG