تبديل گاز به برق و صادرات به کشورهای همسايه، اقدامی است که به گفته عباس علی آبادی، مدير عامل شرکت مديريت پروژه های نيروگاهی ايران، برای اولين بار صورت می گيرد. پيش از اين هم مقامات ايران از صادرات برق به کشورهای همسايه از جمله پاکستان خبر داده بودند. با اين حال نگرانی در مورد تامين برق داخلی کماکان وجود دارد.
محمد بهزاد، معاون وزير نيرو، اعلام کرده است که قيمت برق برای مصرف کنندگان داخلی ۴۳ تومان به ازا هر کيلو وات ساعت خواهد بود، اما اين مبلغ به تدريج به ۱۰۰ تومان به ازا هر کيلو وات ساعت، افزايش خواهد يافت.
سيد زمان حسينی، مدير عامل شرکت برق منطقه ای تهران، در گفت و گو با ايرنا ابراز اميدواری کرده که امسال و در اوج مصرف در تابستان، شبکه برق بتواند نياز مصرف کنندگان را تامين کند.
به نظر می رسد اين ابراز اميدواری با خاموشی های گسترده برق در سالهای اخير ارتباط داشته باشد. در سالهای گذشته بررسی جدول خاموشی برق در شهرها و به ويژه در تهران به يکی از دغدغه های روزمره مردم تبديل شده بود.
امسال که يارانه ها حذف شده، هزينه های بيشتر مصرف برق در کنار خاموشی های احتمالی، می تواند به يکی از نگرانی ها در تابستان بيافزايد. اکنون قيمت برق به صورت تصاعدی محاسبه می شود و از هر کيلو وات ساعت ۲۷ تومان تا ۲۱۰ تومان حساب می شود. در اين ميان، مجيد نامجو، وزير نيرو، تصريح کرده است که مبلغ صورتحسابهای برق در تابستان امسال بيشتر از گذشته است.
اما مشکلات تنها بر سر راه مصرف کنندگان نيست. مقامات صنعت برق در ايران در حالی از صادرات برق سخن می گويند که حجم مطالبات معوق پيمانکاران صنعت برق از دولت به بيش از ۵ ميليارد دلار رسيده است؛ وضعيتی که چنانچه ادامه يابد به بيکاری دهها هزار نفر خواهد انجاميد. علاوه بر اين و در حالی که قرار بود بر اساس برنامه چهارم توسعه، ظرفيت توليد برق در ايران به بيش از ۱۲ هزار مگارات برسد، دولت تنها توانسته ظرفيت توليد برق را به ۵ هزار مگاوات برساند.
اين واقعيات می تواند ادعای دولت در زمينه آمادگی برای صادرات برق به کشورهای همسايه را به چالش بکشد.