لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۲۲

گزارش: جمهوری اسلامی در اوپک می گويد واردات نفت چين و ژاپن از ايران کاهش يافته است


گزارش: جمهوری اسلامی در اوپک می گويد واردات نفت چين و ژاپن از ايران کاهش يافته است
گزارش: جمهوری اسلامی در اوپک می گويد واردات نفت چين و ژاپن از ايران کاهش يافته است

نماينده ايران در اوپک می گويد حجم واردات نفت چين و ژاپن از ايران کاهش يافته است.

در همين حال محمد علی خطيبی، نماينده ايران در هيات عامل اوپک، می گويد اين کاهش امری طبيعی است.

خبرگزاری رويترز می نويسد کاهش حجم مبادلات نفتی ايران با چين و ژاپن ضربه سنگينی به اقتصاد تحت تحريم ايران است که اميد داشت جای خالی شرکت های نفتی غربی را با شرکت های چينی پر کند.

بنا به گزارش ها پکن در پی فشارهای آمريکا به طور غيررسمی از شرکت های نفتی آن کشور خواسته است که آهنگ همکاری خود را با ايران، کاهش دهند. رويترز به نقل از منابع چينی می گويد آمريکا بازار انرژی خود را به روی دو شرکت از سه شرکت بزرگ نفتی چين گشوده است و همکاری های بين المللی را از جمله در استراليا با اين شرکت ها، در دست دارد.

هيلاری کلينتون، وزير امور خارجه آمريکا، در آغاز سفر دو هفته ای به آسيا و اقيانوسيه و در پی ديدار با همتای ژاپنی خود در هاوايی گفت آمريکا برغم انتقاداتی که به بعضی سياست های پکن دارد در پی نزديکتر شدن روابط با چين است.

خانم کلینتون در آغاز سفر خود در سخنانی به مسائلی اشاره کرد که آمریکا و چین در حال حاضر درمورد آن اختلاف نظر دارند. از جمله این موضوعات می توان به تهدیدها در زمینه برنامه ی هسته ای ایران و کره شمالی، مسائل نظامی، مبارزه با تغییرات آب و هوا و نیز مسائل اقتصادی اشاره کرد.

وزیر امور خارجه آمریکا خواهان انجام گفتگوهای عمیق تر با چین برای اعتماد سازی دوجانبه شد.

خانم کلينتون گفت ما در مورد ايران از چين انتظار داريم در اطمينان يافتن از اجرای موثر تحريم های جهانی با هدف جلوگيری از تحقق اهداف اتمی ايران، همراهی کند.

هيلاری کلينتون امروز، شنبه، در ديداری که در آخرين دقايق به سفر دو هفته ای خود افزوده است با دايی بينگو، از اعضای شورای دولتی چين، ملاقات می کند.

در خبری ديگر چين و ژاپن تلاش می کنند اختلاف های ارضی خود را حل کنند. روز جمعه وزيران خارجه چين و ژاپن در حاشيه نشست سران کشورهای منطقه آسيای جنوب شرقی ملاقات کرده و در مورد اختلاف های دو کشور، گفتگو کردند.

چين و ژاپن برای بهبود بخشيدن به روابط دو کشور که ماه گذشته با برخورد يک کشتی ماهيگيری چينی و يک کشتی گشتی ژاپن دچار بحران شد، تلاش می کنند. ينگ جی اچی، وزير امور خارجه چين، و همتای ژاپنی وی «سيجی مااهارا» روز جمعه در يک گفتگوی خصوصی تلاش کردند زمينه را برای ملاقات نخست وزيران دو کشور، فراهم کنند.

وزير امور خارجه ژاپن اين گفتگو را مثبت خواند و اظهار داشت دو طرف مسائل اختلاف را در محيطی آرام، مطرح کردند.

چين و ژاپن در مورد مالکيت بخشی از دريای شرق چين و چندين جزيره آن اختلاف دارند. بدنبال برخورد قايق ماهيگيری چينی و کشتی گشتی ژاپن روابط دو کشور به وخامت گراييد و چين صادرات فلزات خاکی کمياب را به ژاپن، قطع کرد. در اين گفتگو ها ژاپن خواستار از سرگيری صادرات و همچنينی برقراری مذاکرات معوق مانده در مورد برنامه مشترک استخراج گاز طبيعی از دريای شرق چين شد. در همين حال توکيو تلاش می کند برای کاهش وابستگی خود به چين نياز صنايع آن کشور به فلزات خاکی کمياب را از معادن ويتنام، تامين کند.

اما هيلاری کلينتون نيز امروز، شنبه، در حاشيه کنفرانس کشورهای آسيا و اقيانوس آرام در هانوی با « ينگ جی اچی،» وزير امور خارجه چين، ديدار کرد. آقای جی اچی به خانم کلينتون اطمينان داد که چين از مواد معدنی ناياب برای تحميل خواستهای خود در معاملات بين المللی سوء استفاده نخواهد کرد. خانم کلينتون روز جمعه گفت که به رغم مسائل موجود در زمينه سياستهای پکن، آمريکا خواستار روابط نزديکتر با چين است.

مساله اختلاف ارضی چين با همسايگان آن نيز از مسائل مورد گفتگو در نشست رهبران کشور های آسيای جنوب شرقی است. چين و همسايگان آن از جمله ويتنام در مورد آب های دريای چين جنوبی و چندين جزيره که منبع نفت هستند، اختلاف دارند. چين تلاش کرده بود از مطرح شدن اين اختلافات ارضی در نشست اخير، جلوگيری کند.

ار سوی ديگر رهبران کشورهای عضو اتحاديه جنوب شرق آسيا، آ سه آن، روز جمعه با بان کی مون دبير کل سازمان ملل متحد در زمينه برگزاری انتخابات در برمه گفتگو کردند. رهبران کشورهای عضو آ سه آن پيش از ديدار با دبير کل سازمان ملل متحد هر يک جداگانه با مقامات ژاپن و کره ی جنوبی ملاقات کردند. بان کی مون پيش از سفر به هانوی به خبرگزاری آسوشيتدپرس گفت که بدون آزاد کردن تمام زندانيان سياسی اعتبار و درستی انتخابات برمه مورد پرسش قرار خواهد گرفت.

قرار است نخستين انتخابات برمه پس از ۲۰ سال قرار است هفتم ماه نوامبر، شانزدهم آبان ماه، برگزار شود. بان کی مون گفت که هنوز برای برگزاری يک انتخابات معتبر و گذار دموکراتيک در برمه دير نشده است.

XS
SM
MD
LG