آژانس بين المللی انرژی اتمی روز دوشنبه با تاييد اين مطلب افزود اين اقدام با نقض قطعنامه های شورای امنيت صورت گرفته است.
آژانس بين المللی انرژی اتمی روز دوشنبه اعلام کرد ايران طی سال ميلادی جاری دستگاه های سانترفيوژ بيشتری را به منظور غنی سازی اورانيوم در نيروگاه نطنز نصب کرده است. سخنگوی آژانس اعلام کرد بازرسان اين سازمان ماه گذشته در زمان بازديد از نيروگاه نطنز دستگاه های سانترفيوژ بيشتری مشاهده کرده اند. هفته گذشته انستيتوی علوم و امنيت بين المللی، گزارشی مبنی بر نصب تعداد بیشتری از دستگاه های سانترفيوژ در ايران منتشر کرده بود. آژانس بين المللی انرژی اتمی روز دوشنبه تاکيد کرد اين اقدام تهران برخلاف قطعنامه های شورای امنيت است که ايران را از فعاليت های غنی سازی اورانيم منع می سازد.
در همين حال ايران روز دوشنبه اعلام کرد نيروگاه اتمی بوشهر به زودی آغاز به کار خواهد کرد. علی اکبر صالحی، رئيس سازمان انرژی اتمی ايران در سخنرانی در بوشهر اعلام کرد اين نيروگاه در چند هفته آينده افتتاح خواهد شد. اين در حالی است که رامين مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه نيز در تائيد اين موضوع در گفتگو با ايلنا، گفت نيروگاه بوشهر فعاليت رسمی خود را يک ماه و نيم ديگر، پس از ماه رمضان آغاز خواهد کرد. آقای مهمانپرست افزود «چند ماه پس از آنكه نيروگاه بوشهر به صورت رسمی كار خود را آغاز كند فعاليت خود را با تمام قوا انجام خواهد داد.»
نيروگاه بوشهر که با کمک روسيه احداث شده است ابتدا قرار بود حدود دو سال پيش در سال ۲۰۰۸ ميلادی افتتاح شود. حدود ۷۰۰ مهندس ايرانی در چهار سال اخير برای اداره اين نيروگاه در روسيه تعليم ديده اند.
سخنگوی وزارت امور خارجه ايران در بخش ديگری از سخنان خود همچنين گفته است، مذاکره با گروه وين پيرامون مبادله سوخت و بيانيه تهران، در صورت تامين شروط ايران در اواخر شهريور ماه و يا اوايل مهر خواهد بود.
پيشتر علی اکبر ولايتی مشاور رهبر جمهوری اسلامی ايران نيز طی سفر به سوريه اعلام کرده بود ايران آماده گفتگو با آمريکا پيرامون مسئله هسته ای است. آقای ولايتی تاکيد کرد باوجوديکه ايران هيچ اعتمادی به پيشنهاد آمريکا ندارد، اما هيچگاه اصل مذاکره را رد نکرده است. اين سخنان مشاور رهبر جمهوری اسلامی در واکنش به اظهارات وزير امور خارجه آمريکا صورت می گيرد که روز يکشنبه گفته بود آمريکا حاضر به مذاکره با ايران است. واشنگتن اکنون ماه هاست که بر سياست دو سويه فشار و ديپلماسی برای حل مسئله هسته ای ايران تاکيد دارد. در حالی که آمريکا و متحدان غربيش فعاليت های هسته ای ايران را در راستای تلاش اين کشور برای دست يابی به سلاح هسته ای می دانند، ايران تاکيد دارد اين برنامه را با مقاصد صلح آميز دنبال می کند.
در خبری ديگر آلمان می گويد ايران نگران تاثير تحريم های اخير است. يک قانون گزار آلمانی که به تازگی سفری به تهران داشته است روز دوشنبه، در گفتگو با آسوشيتد پرس اعلام کرد مقام های ايرانی که با آنها ملاقات داشته است نگران تاثير تحريم های اخير بر تجارت و معاملات بين المللی ايران هستند. راینر اشتاینر، عضو حزب دموکراتيک آزاد، حزب حاکم آلمان که هفته گذشته به ايران سفر کرد می گويد مقام های ايرانی به خصوص نگران هستند که تحريم ها تاثير عميقی بر صادرات و وارت کشور داشته باشد. آقای اشتاينر طی اين سفر با قانون گزاران و نمايندگان دولت ايران ملاقات داشته است. به جز دور چهارم تحريم های شورای امنيت ايران، در ماه های اخير با تحريم های شديدی از سوی آمريکا، کانادا و اتحاديه اروپا مواجه شده است. مقام های ايرانی معمولاً می گويند تحريم ها تاثيری بر فعاليت های ايران نخواهد گذاشت.