لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۱۸

یک نماینده مجلس: رئیسی به مراتب خشن‌تر از روسای پیشین قوه قضائیه عمل می‌کند


پروانه سلحشوری، نماینده مجلس
پروانه سلحشوری، نماینده مجلس

ادامه روند بازداشت و زندانی شدن تعداد زیادی از فعالان مدنی و صدور احکام بسیار سنگین‌ زندان و شلاق برای آنها این بار با اعتراض یک نماینده زن مجلس رو به رو شده است.

پروانه سلحشوری، نماینده مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از عملکرد قوه قضائیه در محکومیت فعالان کارگری، زنان و روزنامه نگاران، گفته است که رویکرد رئیس جدید قوه قضائیه «خشن‌تر از اسلافش است.»

خانم سلحشوری در حساب توئیتر خود نوشته است: «احکام اخیر نشان از آن دارد که رویکرد آقای رییسی بسیار خشن‌تر از اسلافش است. [در]‌ اصل٢٧ قانون اساسی، آزادی تجمع به رسمیت شناخته شده است. کی قرار است به غیر از تجمعات خودجوش عده‌ای خاص، سایر مردم هم بتوانند از این حق استفاده کنند و محکوم نشوند[؟]»

تعداد زیادی از فعالان مدنی در ایران به خاطر شرکت در تجمع های صنفی بازداشت و زندانی شده اند.

قوه قضائیه جمهوری اسلامی که زیر نظر رهبر جمهوری اسلامی اداره می شود، وظیفه برخورد با این تجمع و منقدان را بر عهده دارد. ابراهیم رئیسی به تازگی از سوی آیت الله علی خامنه‌ای به عنوان رئیس قوه قضائیه جایگزین صادق لاریجانی شد. رئیسی پیشتر به خاطر نقش خود در کشتار ۶۷ و همچنین عملکردش در سالهای طولانی معاونت قوه قضائیه مورد انتقاد فعالان حقوق بشر بود.

در ماه‌های اخیر احکام سنگینی برای مخالفان حجاب اجباری صادر شده است. صبا کردافشاری دختر ۲۰ ساله مخالف حجاب از جمله افرادی است که با حکم سنگین ۲۴ سال زندان روبرو شده است.

این در حالی است که حکم اختلاسگران مالی و متهمان پرونده‌های سنگین اقتصادی همچون هادی رضوی، داماد وزیر کار ایران، معمولا بسیار کمتر از حکم این دختر مخالف حجاب است.

جمهوری اسلامی حتی اعتراضات مسالمت‌آمیز دانشجویان، زنان خواهان ورود به ورزشگاه‌ها و کارگران را نیز با برخوردهای امنیتی و قضایی پاسخ می‌دهد. در حال حاضر پرونده دختری که خواهان ورود به ورزشگاه بود و خود را مقابل دادسرای تهران به آتش کشید، بنابر گفته اهالی رسانه «امنیتی» اعلام شده است.

دستگاه قضایی جمهوری اسلامی برای کارگران هفت تپه که سال گذشته به خاطر حقوق معوقه خود به خیابان آمده بودند، احکام سنگینی را صادر کرده است. اسماعیل بخشی، نماینده کارگران هفت تپه در این پرونده به ۱۴ سال زندان محکوم شده. چند فعال کارگری نیز هر کدام به ۱۸ سال زندان متهم شده‌اند.

سپیده قلیان فعال مدنی و اسماعیل بخشی فعال کارگری اعلام کرده بودند در زمان بازداشت شکنجه شده‌اند.

با این حال مقامات جمهوری اسلامی از جمله محمدجواد ظریف، وزیرخارجه ایران، در محافل بین المللی مدعی شده‌ اند که در ایران کسی به دلیل اظهارنظر تحت تعقیب قرار نمی‌گیرد و محکوم نمی‌شود.

ایالات متحده بارها نقض حقوق بشر، حقوق کارگری، و آزادی بیان در ایران را محکوم کرده و گفته است که رژیم ایران در سال‌‌های اخیر هزاران معترض، فعال مدنی، و نمایندگان کارگران و سایر اصناف را صرفا به خاطر مطالبه حقوق‌شان بازداشت کرده است.

گزارشگر ویژه حقوق بشر در امور ایران نیز جمهوری اسلامی را به نقض گسترده حقوق منتقدان متهم کرده است.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG