لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۵ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۰۲

دیدگاه| چگونه می شود با تروریسم اسلامگرای مورد حمایت تهران مقابله کرد


حکومت جمهوری اسلامی ایران از شبه نظامیان و گروه های تروریسی از جنوب خلیج فارس تا شرق مدیترانه حمایت می کند.
حکومت جمهوری اسلامی ایران از شبه نظامیان و گروه های تروریسی از جنوب خلیج فارس تا شرق مدیترانه حمایت می کند.

یادداشتی در واشنگتن تایمز از شوشانا برایِن و اریک روزنمَن، مدیر ارشد و مشاور ارتباطات در «مرکز سیاستگذاری یهودی»

ترسی را که نتوان نام برد، نمی توان فهمید. این امر به خصوص در مورد آن چه تهدید تروریسم خوانده می شود حقیقت دارد.

تروریسم تنها یک تاکتیک است که برای تحقق اهدافی سیاسی، ایدئولوژیک، اقتصادی، مذهبی یا ملی گرایانه مورد استفاده تروریست ها قرار می گیرد.

آن چه جنگ جهانی با تروریسم توصیف می شود ممکن است هرگز به پایان نرسد. اما اگر با تهدید ناشی از تفوق جویی اسلامی یا جهاد به درستی مقابله شود می توان آن را به پایان رساند.

در ایران، اسلامگرایی و جهادگرایی در سطح ملی عمل می کند. از این رو درخواستی از سر بی تفاوتی جهانی برای تسلیم بی قید و شرط، بی حاصل به نظر می رسد. اگر هدف، ورود به جنگی بی پایان و پر هزینه نیست و غرض، حصول یک پیروزی است، چنین استراتژی لازم است:

  • - شکست سپاه پاسداران انقلاب اسلامی. از آن جا که کشور امنیتی مذهبی آیت الله ها، هم حکومتی ملی است و هم از طریق سپاه پاسداران کشور عمده حامی تروریسم بین الملل، این امر باید در کانون مقابله با تروریسم باشد.
  • - فشار بر حزب الله لبنان، با هدف گرفتن آن از نظر مالی، دیپلماتیک و نظامی و جلوگیری از دسترسی اش به محموله های تسلیحاتی و امکان تولید آن.
  • - انجام اقدامات مشابهی در برابر حماس و جهاد اسلامی که مورد حمایت ایران قرار دارند.
  • - جلوگیری از کمک های ایران به طالبان در افغانستان.
  • - ایجاد اختلال فنی و روانی در توانایی جهادگرایان برای تئوریزه کردن، جذب نیرو و جمع آوری کمک های مالی آنلاین. فناوری نوین، گسترش ایدئولوژی اسلامگرایانه را ساده تر کرده است، اما می توان با فناوری برتر بر آن غلبه کرد.
  • - ضرورت همکاری با سازمان های اطلاعاتی و امنیتی اسرائیل، مصر و دیگر کشورهای خاورمیانه، اروپا و آفریقا که توان و عزم خود را برای ادامه مبارزه با تروریسم اسلامگرا نشان داده اند. علاوه بر آن، بالا بردن هزینه ها از طریق تحریم های اقتصادی برای کشورهایی مانند چین و پاکستان که در مورد تروریسم رویکردی دوگانه دارند، اهمیت دارد.

بخشی از آن چه پیشنهاد شده پیشاپیش در حال اجرا است. اما بیشتر تاکتیک هایی منفک در برابر تروریسم به نظر می رسد تا یک استراتژی یکپارچه برای شکست اسلامگرایی و تفوق جویی اسلامی.

* برگردان فارسی این گزارش تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG