لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۱۱:۴۵

دیدگاه| یادداشتی در واشنگتن اگزمینر: دروغ‌هایی که جواد ظریف گفت


یادداشتی در روزنامه واشنگتن اگزمینر از دکتر رضا بهروز، پزشک و فعال ایرانی آمریکایی ساکن سن آنتونیو در ایالت تگزاس

اخیرا میان محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، و مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، مجادله ای توئیتری در گرفت. هر یک دیگری را به دروغگویی متهم کردند. در سایه این مجادله بد نیست صداقت ظریف را به سنجش بگذاریم.

ظریف، سال ۲۰۱۵، در مصاحبه ای با «چارلی رز» درباره رژیم ایران گفت: «ما افراد را برای دیدگاه هایشان زندانی نمی کنیم.»

این یک دروغ است. از آغاز انقلاب اسلامی ۱۳۵۷، مردم ایران برای باورهای مذهبی، وابستگی های سیاسی و بیان نظراتشان درباره رژیم زندانی شده اند. همین اخیرا، می خلوصی و دخترش ساقی فدایی، دو زن بهایی ساکن مشهد، صرفا برای عمل به ایمان شان زندانی شدند. ستار بهشتی، وبلاگ نویس ساکن رباط کریم، سال ۲۰۱۲ در شرایطی کشته شد که به دلیل انتقاد از رژیم در فیسبوک زندانی شده بود. او فقط نظرش را بیان کرده بود.

در دسامبر ۲۰۱۷، نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد، از لاشه موشک بالیستیک ایران پرده برداری کرد که حوثی های مورد حمایت تهران در یمن به عربستان سعودی شلیک کرده بودند. ظریف بلافاصله در توئیتی سفیر آمریکا را به ارائه مدارک جعلی متهم کرد.

کمتر از یک سال بعد، در چهار نوامبر ۲۰۱۸، «فارس نیوز» با افتخار از استفاده شورشیان حوثی از موشک های «زلزال ۲» طراحی ایران در حمله به اهداف سعودی ها در صنعا، پایتخت یمن، خبر داد. البته «فارس نیوز» ادعا کرد که موشک ها دست ساز هستند.

با روشن شدن این که از قطعات ساخت ایران در موشک ها استفاده می شود، روشن شد که ظریف باز هم دروغ گفته بود.

ظریف ماه گذشته در مصاحبه ای با تلویزیون «الجزیره» در پاسخ به پرسشی درباره این که آیا می توان ایران را که ۲۹ سال زیر حکومت یک رهبر بوده دموکراسی دانست، گفت «ولی فقیه هر زمان می تواند توسط مجلس خبرگان منتخب مردم برکنار شود».

این طور نیست. اعضای مجلس خبرگان مورد تائید شورای نگهبانی هستند که منتخب ولی فقیه اند. مجلس خبرگان تا کنون هیچ رهبری را برکنار نکرده است.

دروغ های ظریف در جهت نفع کشورش نیست، بلکه نفع رژیم را مد نظر دارد.

برای همین مردم معترض در واکنش به بی صداقتی ظریف هشتگ «ظریف یک دروغگو است» را درست کردند. اگر مردم ایران به ظریف چنین نگاهی دارند، چطور بقیه جهان می توانند نگاهی متفاوت به او داشته باشند؟

برگردان فارسی این گزارش تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG