لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۱۳

آیا زنان به بازی پرسپولیس السد می روند؟ تهدید دادستان کل ایران: برخورد قضایی خواهیم کرد


تعدادی از زنان بعد از ۳۶ سال برای اولین بار برای تماشای بازی فوتبال تیم ملی ایران برابر بولیوی به ورزشگاه آزادی راه یافتند
تعدادی از زنان بعد از ۳۶ سال برای اولین بار برای تماشای بازی فوتبال تیم ملی ایران برابر بولیوی به ورزشگاه آزادی راه یافتند

هر چند حضور زنان در ورزشگاه آزادی در ۲۴ مهرماه و انتشار خبرهایی مبنی بر صدور مجوز برای ورود زنان به ورزشگاه در بازی پرسپولیس و السد قطر، امیدها را برای بازشدن درهای آزادی بر روی زنان بیشتر کرد، اما حرف‌های دادستان ایران خط قرمز دیگری بر ماجرای حضور تماشاگران زن در ورزشگاه‌ها کشید.

بازی روز سه شنبه تیم‌های ملی ایران و بولیوی در تهران در حالی برگزار شد که بعد از ۳۶ سال حدود ۳۰۰ زن در ورزشگاه این بازی را از روی سکوها تماشا کردند.

اگر چه تماشاگران زنی که به ورزشگاه آزادی رفتند از «مردم عادی» نبودند و رسانه های دولتی آن‌ها را از «اهالی فوتبال و زیر نظر فدراسیون فوتبال معرفی کردند»، اما باز هم حضور انتخاب شده آن‌ها روزنه امیدی برای باز شدن درهای همیشه بسته آزادی بر روی زنان تعبیر شد.

این امیدواری زمانی رنگ جدی‌تری به خود گرفت که برخی رسانه‌ها به نقل از «غلامحسین زمان‌آبادی»، مشاور فرهنگی فدراسیون فوتبال از صدور مجوز حضور زنان در بازی «پرسپولیس» و «السد» خبر داد.

زمان‌آبادی این خبر را در گفت‌وگو با ایسنا تکذیب کرد و گفت که «فعلا برنامه‌ای برای حضور بانوان در بازی‌های غیر از بازی‌های تیم‌ ‌ملی نداریم و باید مشکلات بر طرف شود تا آنها بتوانند در ورزشگاه حضور داشته باشند.»

او حضور بانوان در ورزشگاه آزادی را «فعلا» در بازی‌های تیم‌ ‌ملی ایران «مقدور» توصیف کرد.

خط و نشان دادستان

فدراسیون فوتبال هم بارها از آماده سازی زیرساخت‌ها برای حضور زنان در ورزشگاه‌ها سخن گفته است و آخرین بار مهدی تاج، رییس فدراسیون فوتبال اعلام کرد که موضوع «ورود زنان به ورزشگاه ها» در دستور کار شورای امنیت ملی است. اما این‌بار حرف های «محمدجعفر منتظری» دادستان کل کشور نشان داد که مقامات قضایی درباره حضور زنان در ورزشگاه‌ها هم تصمیم‌گیرنده هستند.

منتظری در سخنانی مدیران را نصحیت و تاکید کرد که اجازه ایجاد بستر گناه در «نظام جمهوری اسلامی» را نخواهند داد.

دادستان ایران با اشاره به این که باید حرمت جامعه حفظ شود هشدار داد که اگر با نصیحت و تذکر، این حرکت‌ها ادامه داشته باشد، «برخورد قضایی» با موضوع خواهند داشت.

حرف های منتظری در حالی است که تماشاگران شب گذشته بازی ایران و بولیوی با نظارت فدراسیون فوتبال به ورزشگا‌ه‌ها آمده بودند و حتی موردی که به گفته حکومت نشان دهنده برهم زدن نظم عمومی باشد، از سوی رسانه‌ها گزارش نشد.

با این حال، مسئولان خط قرمزهای نظام برای حضور زنان در ورزشگاه‌ها را تا جایی تنگ کرده‌اند که دادستان ایران تماشای فوتبال از روی سکوها را از سوی زنان «شکستن حریم‌ها» توصیف کرد و گفت که «وقتی خانمی به ورزشگاه می‌رود و با مردانی که با لباس ورزشی و نیمه عریان مواجه می‌شود، گناه اتفاق می‌افتد؛ به حریم خصوصی مردم کاری نداریم اما در مجامع عمومی کسی حق آسیب رساندن به حریم عمومی را ندارد.»

ممنوعیت حضور زنان در ورزشگاه ها کمی پس از اجباری شدن حجاب زنان در ایران آغاز شد و زنان در تمام این سالها برای ورودشان به ورزشگاه تلاش کرده اند.

مسئولان هم در پاسخ به خواسته آن ها اظهار نظرهایی متفاوتی داشتند و بیشتر از آماده نبودن «زیرساخت ها» سخن گفتند.

در دو دهه اخیر چند بار مقام ها از دولت اصلاح طلب تا دولت احمدی نژاد وعده حضور زنان در ورزشگاه را دادند اما مخالفت مقام های مذهبی و رهبر جمهوری اسلامی مانع اینکار شده است.

اعتراض به ممنوعیت حضور زنان ایرانی در ورزشگاه‌هایی که مردان مسابقه می‌دهند، از جمله فوتبال، در سال های اخیر بارها خبرساز شده و واکنش های بین‌المللی بسیاری‌ را نیز به همراه‌ داشته است.

دیده‌بان حقوق بشر نیز پیش از این از مقامات جمهوری اسلامی ایران خواسته بود تا تضمین کنند زنان و دختران بتوانند تمام مسابقات ورزشی مردان در کشور را تماشا کنند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG