لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۰ مهر ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۱۹

ممنوع الخروجی قهرمان ایرانی پارالمپیک رفع شد


زهرا نعمتی، قهرمان رشته تیر و کمان و پرچمدار کاروان جمهوری اسلامی ایران در المپیک ریو است.
زهرا نعمتی، قهرمان رشته تیر و کمان و پرچمدار کاروان جمهوری اسلامی ایران در المپیک ریو است.

رسانه های ایران خبر دادند که ممنوع الخروجی زهرا نعمتی قهرمان ایرانی پارا لمپیک لغو شده است. همسر او وی را ممنوع الخروج کرده بود. زهرا نعمتی، قهرمان رشته تیر و کمان و پرچمدار کاروان جمهوری اسلامی ایران در المپیک ریو است.

خبرگزاری ایسنا روز چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت جزئیات بیشتری منتشر نکرد و تنها به نقل از یک عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی از رفع این ممنوع‌الخروجی خبر داد.

روز دوشنبه ۱۸ اردیبهشت رهام شهابی‌پور، همسر زهرا نعمتی به خبرگزاری ایسنا گفت که همسرش بعد از بازی‌های پارالمپیک ریو خانه را ترک کرده و تقاضای طلاق داده است.

بر اساس ماده ۱۸ قانون گذرنامه ایران، زن شوهردار تنها با موافقت کتبی شوهر یا اجازه دادستان شهرستان محل درخواست گذرنامه، می‌تواند گذرنامه دریافت کند.

زهرا نعمتی، عضو تیم ملی تیراندازی با کمان معلولان ایران، از معدود ورزشکاران جهان است که در بازی‌های پارالمپیک م و المپیک موفق به کسب مدال طلا شده است. او در بازی‌های المپیک ریو پرچمدار کاروان ایران بود.

همسر خانم نعمتی نیز از ورزشکاران تیم تیراندازی با کمان معلولان است.

این نخستین بار نیست که ورزشکاران زن در پی اختلاف با همسران خود توسط آنان ممنوع الخروج می‌شوند. شهریور سال ۹۴ نیز نیلوفر اردلان، کاپیتان تیم فوتسال بانوان ایران به دلیل ممنوع الخروج شدن توسط همسرش، از حضور در مسابقات جام ملتهای زنان آسیا بازماند.

او در صفحه اینستاگرام خود نوشته بود که همسرش به دلیل اصرار برای حضور در اولین روز مدرسه فرزندشان، به او اجازه خروج از کشور برای شرکت در جام ملتهای زنان فوتبال آسیا را نداد.

ایران از جمله کشورهایی است که زنان بدون اجازه همسران خود امکان مسافرت به خارج از کشور را ندارند. این قانون از جمله قوانینی است که از سوی فعالان حقوق زنان مورد اعتراض قرار گرفته و جزو قوانین تبعیض آمیز علیه زنان شناخته شده است.

دریا صفایی، فعال حقوق زنان، در گفت و گو با بخش فارسی صدای آمریکا در این باره گفت: «در قوانین جمهوری اسلامی زن به عنوان موجودی شناخته شده که نیاز به قیم و سرپرست دارد؛ این قیم تا قبل از ازدواج پدر است و پس از آن همسر زن است.»

ایالات متحده بارها از قوانین و سیاست‌های تبعیض آمیز جمهوری اسلامی علیه زنان انتقاد کرده است.

دو سال پیش، سامانتا پاور، نماینده ایالات متحده در سازمان ملل از عضویت ایران در هیات مدیره نهاد برابری جنسیتی سازمان ملل انتقاد کرد. او نبود اجازه قانونی انتصاب زنان به برخی از مقام‌های دولتی، نبود قانون علیه خشونت خانگی و وجود مجازات سنگسار در قوانین ایران را از جمله مواردی دانسته است که باعث می‌شود برعهده گرفتن نقش ریاستی توسط ایران در زمینه رفاه و حقوق زنان در سازمان ملل امری کاملاً نابه‌جا باشد.

در این بین شیرین عبادی، حقوقدان و برنده جایزه صلح نوبل به بخش فارسی صدای آمریکا گفت که آنچه نماینده آمریکا در سازمان ملل از نابرابری جنسیتی در ایران برشمرده است، تنها بخش کوچکی از این نابرابری‌ها و نادیده گرفته شدن حقوق زنان است.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG