لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۰۸

جوانان افغان استخدام شده برای دفاع از رژیم بشار اسد با پول و زخم به خانه برمی گردند


قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس گروهی از سربازان از ایران و دیگر کشورها را در عراق و سوریه هدایت می کند.
قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس گروهی از سربازان از ایران و دیگر کشورها را در عراق و سوریه هدایت می کند.

واشنگتن پست در گزارشی نوشت: طی چهار سال گذشته، ایران در چارچوب یک کارزار استخدام، آموزش و تشویق که به خوبی تامین مالی می شود پای هزاران جوان شیعه افغان را به جنگ در سوریه و دفاع از یک حکومت سرکوبگر عرب کشانده است.

این افغان ها سربازهای جنگ شخص دیگری هستند و به خاطر مشقات اقتصادی و وفاداری مذهبی شان به این جنگ خارجی پیوسته اند. بعضی از آن ها دوستان یا بستگانشان را از دست داده اند یا خودشان متحمل مجروحیت هایی همیشگی شده اند.

بنا بر پژوهش ها تا ۸۴۰ نفر از آن ها کشته شده اند. بازماندگان شان نبردهای سخت اطراف حلب یا دمشق را به یاد می آورند و بعضی معتقدند به حفاظت از اماکن مقدس شیعیان در آن مناطق کمک می کنند.

مصاحبه با جنگجویان بازگشته و خانواده هایشان در هرات نوری تازه بر استیصال آن ها تابانده است. استیصالی که چنین مردانی را به جنگیدن به نیابت از تهران در سوریه در کنار دیگر نیروهای خارجی مورد حمایت ایران سوق می دهد.

به نظر می رسد عامل محرکه این افغان ها بیش از مذهب، نیاز است که باعث می شود به دفعات به خط مقدم جنگ جایی که کمتر نیروی ایرانی فرستاده می شود بروند و با پذیرش خطر آسیب دیدگی یا مرگ چند صد دلار حقوق نظامی به خانه بیاورند. اگر چه آن ها به وضوح نبردهای خاصی را به یاد می آورند، اما از دلایل گسترده تر و نقش پیچیده بین المللی در جنگ اطلاعات محدودی دارند.

از زمان تاسیس «لشکر فاطمیون» به عنوان بخشی از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، بین ۵ تا ۱۲ هزار افغان در چنین واحدهای نظامی شرکت کرده اند. بخش عمده ای از آن ها پناهجو یا کارگران ساکن ایران هستند، اما صدها تن از مناطق فقیرنشین در نزدیکی مرز ایران و دیگر نقاط افغانستان می آیند.

لشکر شیعیان خارجی ایران در سوریه همچنین شامل جنگجویان شیعه لبنانی، عراقی و پاکستانی است.

دولت ترامپ می گوید ۸۰ درصد نیروهای حامی رژیم بشار اسد را شبه نظامیان دست نشانده ایران تشکیل می دهند. اسرائیل ایران را به اعزام ۸۰ هزار جنگجو به سوریه متهم کرده است.

به دلیل اعزام مجدد این نیروها به سوریه و رفت و برگشت شان بین ایران و افغانستان تعیین تعداد دقیق شان دشوار است.

حسین، جوان درشت اندام ۲۶ ساله هزاره در هرات که اثر ترکش انفجار بر صورت و دست هایش دیده می شود، می گوید: «هیچ کس ما را مجبور به جنگ نکرد، اما این به نوعی احساس غرور به همراه دارد.» او از سال ۲۰۱۴ چهار بار به سوریه رفته و ماهی ۶۰۰ دلار حقوق دریافت کرده است. حسین که دو ماه پیش از جنگ برگشته است می گوید در ایران کار نجاری می کرد که ویدئویی از گردن زدن قربانیان توسط داعش را دید.

در دسامبر ۲۰۱۵ شمار جنگجویان خارجی سنی در سوریه ۲۷ تا ۳۱ هزار نفر تخمین زده می شد، هر چند اخیرا این تعداد به دلیل شکست های پیاپی کاهش یافته است.

* برگردان فارسی این گزارش تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG