لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۲۶

سیزده آبانی دیگر و ادامه مخالفت با رابطه با آمریکا؛ رهبر نگران استحاله جمهوری اسلامی


در آستانه سالگرد اشغال سفارت آمریکا در تهران، در حالیکه یکسال پیش از آن ایالات متحده و ایران در مذاکراتی با دیگر قدرت‌های جهانی به توافق هسته‌‌ای دست یافتند، رهبر جمهوری اسلامی بار دیگر بر مخالفت خود با رابطه با آمریکا تاکید کرد.

برخی از ناظران معتقدند که رهبر جمهوری اسلامی در این مورد بدون توجه منافع ملی ایران، رابطه با آمریکا را در دراز مدت منجر به پذیرفتن ارزش‌های مورد تایید آمریکا و در نهایت استحاله جمهوری اسلامی می‌داند.

روز چهارشنبه ۱۲ آبان، امیر حسین اعتمادی، سخنگوی سازمان دانش آموختگان لیبرال، به برنامه افق‌نو صدای آمریکا گفت که از دیدگاه آیت الله خامنه‌ای، حکومت جمهوری اسلامی همچنان یک حکومت انقلابی است و فرقی با حکومتی که سال ۵۸ اشغال سفارت آمریکا را تایید کرد، ندارد.

به گفته آقای اعتمادی، اینکه چرا امروز هنوز هم بر طبل آمریکا ستیزی کوبیده می‌شود به ذهنیت رهبر جمهوری اسلامی باز میگردد چرا که او باور دارد که هرگونه رابطه با آمریکا به منزله پذیرفتن تمام ارزش‌هایی است که آمریکا نمایندگی می‌کند؛ ارزش‌هایی مانند آزادی سبک زندگی، آزادی بیان، حقوق بشر و عضوی از جامعه جهانی بودن.

امیر حسین اعتمادی معتقد است که جمهوری اسلامی دلخواه آیت الله خامنه‌ای در مقابل این ارزشهاست.

افق نو ۲ نوامبر: گروگانگیری کارکنان سفارت آمریکا در تهران: کابوس خصومت بیهوده
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:24:00 0:00

نگرانی از ایدئولوژی زدایی جمهوری اسلامی

از سوی دیگر، سعید بشیرتاش، دبیر پیشین سازمان جوانان حزب ملت ایران نیز به صدای آمریکا گفت که جمهوری اسلامی از ابتدای انقلاب مشکلی با روابط پنهانی با آمریکا نداشته و همواره گفت و گوهای پنهانی در مقاطعی وجود داشته است اما آنچه که آیت الله خامنه‌ای با آن دشمنی دارد، رابطه دیپلماتیک با آمریکاست.

آنگونه که آقای بشیرتاش در برنامه افق روز چهارشنبه توضیح داد، رهبر جمهوری اسلامی رابطه با آمریکا را یک رابطه دیپلماتیک ساده نمی‌بیند بلکه رابطه ای میداند که ابعاد گسترده تری داشته و در درازمدت منجر به استحاله جمهوری اسلامی می‌شود.

به اعتقاد او آیت الله خامنه‌ای نگران است که حادثه‌ای که در اواخر ریاست جمهوی گورباچوف در شوروی سابق رخ داد، در پی رابطه با آمریکا برای جمهوری اسلامی نیز رخ دهد.

آقای بشیرتاش گفت که هم اکنون در جمهوری اسلامی کسانی هستند که معتقدند باید با آمریکا رابطه برقرار کرد اما آیت الله خامنه‌ای این موضوع را از نگاه منافع ملی نمی‌بیند بلکه آن را عاملی برای عقب نشینی از سیاست‌های انقلابی می‌داند.

به اعتقاد دبیر پیشین سازمان جوانان حزب ملت ایران، رهبر جمهوری اسلامی نگران آن است که رابطه با آمریکا در درازمدت منجر به ایدئولوژی زدایی از جمهوری اسلامی بشود.

سخنان این دو تحلیلگر سیاسی در حالیست که رهبر جمهوری اسلامی در نخستین سالگرد اشغال سفارت آمریکا پس از اجرای برجام، آنچه که بدعهدی آمریکا خواند را نیز به دلایل خود برای مخالفت با رابطه با آمریکا افزود.

این در حالیست که مقامات آمریکا بارها اعلام کرده اند که واشنگتن به تعهدات خود در قبال برجام عمل کرده است و تنها تحریم‌های غیرهسته‌ای علیه ایران باقی مانده است.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG