یادداشتی در نشنال اینترست از ست فرنتزمن، مدیر اجرایی «مرکز خاورمیانه برای گزارش و تحلیل»
تشکیل «گروه اقدام ایران» در وزارت خارجه آمریکا، حرکتی برای دور شدن از سیاست های کنونی است. سیاست جدید نه تنها پیامد خروج پرزیدنت ترامپ از توافق هسته ای ایران بلکه نتیجه تلاش های کنگره و «قانون اختیارات دفاع ملی» است که در ششم ماه اوت به امضای رئیس جمهوری آمریکا رسید.
تمرکز «قانون اختیارات دفاع ملی» بر ایران هنگام تصویب در ماه ژوییه عمدتا مورد بیتوجهی قرار گرفت. این قانون نشانگر قصد آمریکا برای مواجهه با جنبه های متعدد سیاست های ایران در خاورمیانه شامل تهدید موشک های بالیستیک ایران، نقش اش در عراق، سوریه و لبنان است. در بخش ۱۲۳۷ «قانون اختیارات دفاع ملی» قید شده است که «وزیر دفاع به اتفاق وزیر خارجه می توانند استراتژی را با شرکای خارجی برای مقابله با فعالیت های برهم زننده ثبات ایران تهیه کنند.» این ادبیات در سخنرانی مایک پمپئو در تشکیل «گروه اقدام ایران» هم دیده شد.
بخش ۱۲۳۴ «قانون اختیارات دفاع ملی» خواستار جلوگیری از تامین مالی هر گروه وابسته به سپاه پاسداران است. سپاه و نیروی قدس در عراق از طریق متحدانش مانند هادی العامری، فرمانده «سازمان بدر»، و ابو مهدی المهندس، عضو گروه شبه نظامی «کتائب حزب الله»، فعالیت می کنند. نگرانی واشنگتن این است که منابع مالی تخصیص داده شده برای آموزش و تجهیز نیروهای امنیتی عراق صرف حشد الشعبی یا شبه نظامیان شیعه مانند بدر و کتائب حزب الله شود.
در نسخه اولیه مجلس نمایندگان از «قانون اختیارات دفاع ملی» دو گروه شبه نظامی افراطی مورد حمایت ایران، «عصائب الحق» و «حرکت النجباء»، هم هدف قرار گرفته بودند. این امر از تمایل کنگره برای تحریم گروه های مورد حمایت ایران حکایت دارد.
کنگره از وزیر دفاع آمریکا می خواهد که در گزارش بعدی اش به قانونگذاران، اطلاعاتی با جزئیات از تهدید ناشی از ایران در انتقال تسلیحات به شبه نظامیان وابسته اش در منطقه شامل حزب الله در لبنان، گروه های شیعه در سوریه و حوثی ها در یمن ارائه بدهد.
آمریکا همکاری بیشتر در سیستم دفاع موشکی و مقابله با پرواز پهپادها در میان کشورهای منطقه شامل اسرائیل، عربستان سعودی، امارات متحده عربی و بحرین را تشویق می کند.
وزارت خارجه آمریکا هم حضورش در سوریه را افزایش داده است.
جیم متیس، وزیر دفاع، در سیاست جدید آمریکا در قبال ایران نقشی کلیدی دارد.
درخواست «قانون اختیارات دفاع ملی» از وزارت دفاع آمریکا برای تهیه یک استراتژی جدید، تشکیل «گروه اقدام ایران» در وزارت خارجه، نقش فعال ائتلاف تحت رهبری آمریکا در سوریه و بازدید جان بولتون، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، از اورشلیم نشان می دهد که سیاست گسترده آمریکا در برابر ایران یک سال و نیم پس از آغاز دولت ترامپ نهایتا شکل می گیرد.
واشنگتن می تواند با حمایت فعالانه تر از مخالفان رژیم در داخل ایران و پشتیبانی از احزاب کرد در شمال عراق، جمهوری اسلامی را بیشتر زیر فشار بگذارد.