لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۵۷

تيمور شرقی با حمايت کشورهای نگران از وضعيت زنان در ايران کرسی سازمان ملل را کسب کرد


تيمور شرقی با حمايت کشورهای نگران از وضعيت زنان در ايران کرسی سازمان ملل را کسب کرد
تيمور شرقی با حمايت کشورهای نگران از وضعيت زنان در ايران کرسی سازمان ملل را کسب کرد

نيويورک تايمز زير عنوان "آمريکا راه را برتلاش ايران برای کسب کرسی دريک هيات مديره سازمان ملل متحد بست" می نويسد شکست ايران درگرفتن يک کرسی درهيات مديره ای جديد در سازمان ملل متحد، که تساوی جنسيت را در سطحی جهانی مد نظر دارد، روز چهارشنبه توسط آمريکا و در چارچوب استراتژی گسترده تری هماهنگی شده بود که اين کشوربرای منزوی ساختن ايران دنبال می کند.

آمريکا برای ممانعت از ورود ايران به اين هيات مديره تلاشی ديپلماتيک و بين المللی را ترتيب داده بود، و سفيرانش در تماس با وزارتخانه های امور خارجی دهها کشور استدلال کرده بودند که حضورايران در اين هيات، با توجه به کارنامه حقوق بشری جمهوری اسلامی می تواند حاوی پيامی غلط باشد.

سوزان رايس، سفير آمريکا در سازمان ملل متحد، به خبرنگاران گفت ما نگرانی مان را پنهان نساخته بوديم که ورود ايران به هيات مديره زنان سازمان ملل متحد می توانست شروعی نامبارک برای اين تشکيلات جديد باشد.

اسحاق الحبيب، معاون نمايندگی ايران در سازمان ملل متحد اين استدلال را که ايران بخاطر کارنامه حقوق بشری اش لايق کسب کرسی نيست رد کرد و گفت روش هائی نظيرمحکوم ساختن زنان به سنگسار برای زناکاری در ايران بسيار نادر است.

گلوب اند ميل زير عنوان "شکست ايران در تلاش پيوستن به هيات مديره زنان سازمان ملل متحد" می نويسد مخالفت شديد کشورهای غربی، از جمله کانادا، تلاش ايران برای پيوستن به هيات مديره ژانسی جديد و قدرتمند در سازمان ملل متحد را بی ثمر ساخت که تساوی حقوق برای زنان را پيگيری می کند.

تلاش ايران برای کسب کرسی در اين هيات با واکنش خشم انگيز گروههای مدافع حقوق بشر و بهت و حيرت ديپلمات ها مواجه شده بود.

لورنس کانن وزير امور خارجه کانادا در بيانيه ای گفت کانادا از احتمال عضويت ايران عميقا نگران بود و يادآور شد که کشورش برای مخالفت با کانديدائی ايران با ديگر کشورهای هم فکرهمکاری کرده است.

ايران در جريان رای گيری روز چهارشنبه در سازمان ملل متحد، در مقابل تيمور شرقی آرائی کمتر به دست آورد. اين کشور کوچک در جنوب شرقی آسيا، در اقدامی غيرمترقبه، به فاصله چند روز پيش از رای گيری وارد صحنه رقابت شد، و توانست حمايت آمريکا، کانادا، استراليا و اتحاديه اروپا را کسب کند.

تيمور شرقی در رای گيری چهارشنبه، با کسب ۳۶ رای، ايران را به سختی شکست داد، که ۱۹ رای کسب کرده بود.

مورتن وتلند، سفير نروژ در سازمان ملل متحد گفت رای گيری چهارشنبه معرف نگرانی عميق کشورهای عضو سازمان ملل متحد از وضعيت زنان در ايران است.

XS
SM
MD
LG