لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۴۴

آمريکا سراغ دور پنجم تحريم های بين المللی عليه برنامه اتمی تهران می رود؟


آمريکا سراغ دور پنجم تحريم های بين المللی عليه برنامه اتمی تهران می رود؟
آمريکا سراغ دور پنجم تحريم های بين المللی عليه برنامه اتمی تهران می رود؟

نشنال، روزنامه انگليسی زبان امارات متحده عربی زير عنوان «دشواری قبولاندن تحريم های بيشتر عليه ايران به اعضای جديد شورای امنيت سازمان ملل متحد» می نويسد الحاق روز شنبه هند و آفريقای جنوبی به شورای امنيت سازمان ملل متحد موضع گروهی از کشورهائی را در اين مجمع قدرتمند تقويت می کند که ممکن است در حمايت از تحريم های جديد عليه ايران بر سر برنامه اتمی تهران اکراه داشته باشند.

به گفته بعضی از تحليلگران، اگر در مورد برنامه اتمی تهران موارد تکان دهنده جديدی فاش نشود، واشنگتن ممکن است در سال ۲۰۱۱ از دنبال کردن اقداماتی جديد در سازمان ملل متحد عليه تهران منصرف شود.

آلمان، پرتغال و کلمبيا نيز روز اول ژانويه برای دو سال به عنوان اعضای ادواری و غير دائمی به شورای پانزده عضوی سازمان ملل متحد محلق می شوند.

ترکيب جديد اين شورا می تواند دولت اوباما را، در صورتيکه تصميم بگيرد در واکنش به امتناع تهران از متوقف ساختن برنامه غنی سازی اورانيوم سراغ دور پنجم تحريم های سازمان ملل متحد برود، با مشکل مواجه کند.

آفريقای جنوبی، هنگامی که آخرين بار در سال های ۲۰۰۷-۲۰۰۸ عضو شورای امنيت سازمان ملل متحد بود دو بار در حمايت از تحريم ايران رای داد، اما بعدا به تلاش های چين و روسيه برای رقيق ساختن تنبيه های پيشنهادی ملحق شد.

هند که آخرين بار در سال های ۱۹۹۱-۱۹۹۲ عضو شورای امنيت بود، مناسبات بازرگانی نزديکی با ايران داشته است، و تلويحا گفته است که تحريم ها را استراتژی درست و صحيحی نمی شناسد.

اما George Perkovich از بنياد کارنگی برای صلح بين الملل می گويد تحولات اخير در مناسبات هند و ايران گويای آن است که حمايت هند را می توان به دست آورد.

تهران در واکنش به اقدام دهلی نو در به اجرا گذاشتن ممنوعيت های تجارت با ايران در چارچوب مقررات جديد، که تحسين واشنگتن را در پی داشت، تهديد به جلوگيری از فروش نفت به هند کرده است.

Joseph Cirincione رئيس بنياد Ploughshares که يک بنياد امنيتی جهانی است، معتقد است اگرسال ۲۰۱۱ با افشاگری هائی جديد درباره جايگاه های مخفی اتمی در ايران و يا وقايعی مشابه، همراه شود، در آن صورت هند و آفريقای جنوبی احتمالا با اقدامات تنبيهی جديد عليه تهران موافقت خواهند کرد. او می گويد «اگر ايران عملی نگران کننده انجام دهد برای کشورهائی نظير هند و آفريقای جنوبی سخت است که بتوانند عليه تحريم های جديد پافشاری کنند.» به گفته وی، سياست دولت اوباما در باز نگاهداشتن باب تماس و گفتگو با ايران موجب می شود که هند، آفريقای جنوبی، چين و روسيه با ديدی باز نسبت به تحريم های جديد سازمان ملل متحد عليه ايران در سال ۲۰۱۱ واکنش نشان دهند.

XS
SM
MD
LG