لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۰۱

جلسه سالانه احمدی نژاد با روزنامه نگاران آمريکایی؛ صحنه هشدار و جوابگوئی


جلسه سالانه احمدی نژاد با روزنامه نگاران آمريکایی؛ صحنه هشدار و جوابگوئی
جلسه سالانه احمدی نژاد با روزنامه نگاران آمريکایی؛ صحنه هشدار و جوابگوئی

نيويورک تايمز زير عنوان "هشدار رهبر ايران به آمريکا ضمن جوابگوئی به انتقادها" می نويسد محمود احمدی نژاد رئيس جمهوری ايران با استفاده از شيوه خاص خود درمطرح ساختن نظراتش، روز سه شنبه در گردهم آئی سالانه اش با ژورناليست های آمريکائی درد و رنج ناراضيان درزندان يا گزيدگی ناشی از تحريم های اقتصادی را تکذيب کرد و کارنامه تهران را در مورد بازرسی های اتمی سزاوار ستاره ای طلائی دانست. او اين بار صحبت هايش را با کمی قلدری هم در آميخته بود.

رئيس جمهوری ايران نشسته درسر ميز کنفرانسی در احاطه سردبيران اخبار و تهيه کنندگان برنامه های تلويزيونی به اين ميهمانان جلسه صبحانه اش گفت اگر آمريکا به ايران بر سر برنامه اتمی اش حمله کند درگير جنگی می شود که جنگ های ديگر آمريکا را در مقام مقايسه کم رنگ جلوه می دهد.

آقای احمدی نژاد در جريان اين جلسه در هتلی در ميانه منهتن، در چارچوب آنچه که به بخشی از مراسم و تشريفات او هنگام شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد به تهاجمی مسحور کننده مبدل شده است گفت آمريکا هيچوقت وارد جنگی واقعی نشده است. نه در ويتنام، نه در افغانستان، و نه حتی در جنگ جهانی دوم. جنگ فقط بمباران کردن بعضی جاها نيست. وقتی شروع شد حد و مرزی نخواهد داشت.

او در عين حال اين ايده را که اختلافات زمانی ممکن است به آن حد برسد رد کرد و تهديد حمله ای به ايران را فقط در يک جنگ روانی و کم اهميت دانست. آقای احمدی نژاد گفت ما هميشه برای مذاکره آماده بوده ايم.

مناسبات تهران و واشنگتن از هنگام تصويب چهارمين دور تحريم ها در شورای امنيت سازمان ملل متحد در ماه ژوئن، و جريمه هائی مکمل، با مصوباتی جداگانه توسط آمريکا، و کشورهای آسيائی و اروپائی، حتی فاصله ای بيشتر هم پيدا کرده است.

آژانس نظارتی اتمی سازمان ملل متحد در اين ماه گفت که ايران از آن پس از دادن اجازه دسترسی به بازرسان و اطلاعات راجع به برنامه اتمی خود امتناع ورزيده است.

ايران تاکيد می کند که برنامه اتمی اش صلح آميز است اما مقامات آمريکائی می گويند ايران به توانائی های تسليحات اتمی نزديک تر می شود.

آقای احمدی نژاد روز سه شنبه سياست را برای فشار و انتقادهای بازرسان بين المللی مقصر دانست و گفت آنها به جايگاههای اتمی ايران دسترسی داشته اند و کشورش مطابق با معاهده های بين المللی اتمی عمل می کند. آقای احمدی نژاد گفت پرونده اتمی ايران سياسی است. در غير اينصورت چرا ضرورت پيدا کرده است که جزئيات برنامه اتمی ما در اختيار وسائل ارتباط جمعی گذاشته شود. او افزود آنچه ما انجام می دهيم قانونی است. ما هميشه پشت سر قانون هستيم.

آقای احمدی نژاد از قوه قضائيه ايران که با رگباری از انتقاد بر سر توقيف قريب ۵۰۰ روزنامه نگار، فعال سياسی و مقامات دولتی در پی تجديد گزينش مورد اختلاف خود در ژوئن ۲۰۰۹ روبروست، دفاع کرد. تابستان امسال حکم مجازات مرگ از طريق سنگسار برای يک زن ايرانی به اتهام زنا، که بنا به گزارشها معلق شده است، تقبيح های بين المللی بيشتری را در پی داشت.

اما آقای احمدی نژاد روز سه شنبه به خبرنگاران گفت شما سيستم قضائی ما را درک نمی کنيد. وی گفت ايران هيچکس را به دلائل سياسی زندانی نکرده است - نظری که با ارزيابی گروههای مدافع حقوق بشر منافات دارد. وی گفت هرچه اتفاق افتاده است زير نظارت قاضی، نيروهای انتظامی و اطلاعاتی بوده است. درواقع مردم از دولت بشدت انتقاد می کنند و ما هيچگونه محدوديتی برای آن بوجود نمی آوريم.

در حالي که آقای احمدی نژاد در پی استفاده از سفر به سازمان ملل متحد برای نشان دادن خود به عنوان رهبر مقتدر يک کشور متحد بود بنظر می رسد رقبای سياسی او در سلسله مراتب محافظه کاران در غياب او برای شرمنده ساختن اش در داخل استفاده می کنند. بعضی ها حتی گفته اند که وی می تواند بر سر آنچه که رفتار استبدادی و بی اعتنانی اش به ديگر شاخه های حکومت، بخصوص مجلس توصيف می کنند استيضاح شود.

XS
SM
MD
LG