لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۵۹

آینده مناسبات تهران و واشنگتن در سه رسانه آمریکایی


ایلان برمن در مقاله ای در نشریه فارین افرز با عنوان «ترامپ و ایران» می نویسد دونالد ترامپ، رئیس جمهوری منتخب آمریکا، به احتمال زیاد به اصلاح توافق هسته ای با ایران خواهد پرداخت تا لغو آن.

لغو یکجانبه برجام بدون یک جنگ تجاری با چین و فرانسه اتفاق نخواهد افتاد. دولت ترامپ تمایل بیشتری به آرام کردن بازار بین المللی دارد.

برجام در عین حال گسترش توسعه طلبی منطقه ای ایران را در پی داشته است.

دولت ترامپ برای توقف این روند باید سه اولویت را در دستور کار قرار بدهد:اهرم های اقتصادی آمریکا علیه ایران را دوباره فعال کند. توجه اش را بر پایبندی ایران به توافق متمرکز کند؛ و فضا را برای ماجراجویی های توسعه طلبانه ایران تنگ کند.

در تغییر رویکرد واشنگتن نسبت به تهران در دولت ترامپ تردیدی وجود ندارد بحث بر سر ابعاد این تغییرات است.

لستر فدر در مقاله ای در وبسایت بازفید نیوز با عنوان «این نحوه نگاه استیو بنن به تمام دنیا است» می نویسد استراتژیست و مشاور ارشد دونالد ترامپ در کاخ سفید در گفت و گویی نادر در تابستان ۲۰۱۴ در واتیکان دیدگاه جهانی خود را آشکار کرده بود. استیو بنن می گوید عناصر نژادپرستانه از نگرش های راست افراطی در سراسر جهان زدوده می شود. او ولادمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه را یک «دزدسالار» توصیف می کند که «در واقع یک قدرت امپریالیستی خواهان گسترش خود است.»

استیو بنن می گوید: «خیزش جریان راست میانه یک خیزش جهانی واقعی است. آن را در آمریکای لاتین و آسیا خواهیم دید، و پیشاپیش در هند مشاهده اش کرده ایم.»

استراتژیست و مشاور ارشد دونالد ترامپ رئیس جمهوری منتخب آمریکا در این سخنان گفته است: «ما شاهد واکنش جهانی به دولت های متمرکز خواهیم بود، خواه این امر در پکن باشد خواه در واشنگتن یا بروکسل. ما پلتفورم این صداهای معترض هستیم.»

شاشنک بِنگالی و رامین مستقیم در مقاله ای در لس آنجلس تایمز با عنوان «پیروزی دونالد ترامپ بارقه ای از خوش بینی را در جایی دور از انتظار موجب شد: ایران» می نویسند تهدیدهای رئیس جمهوری منتخب ایالات متحده آمریکا علیه توافق هسته ای با ایران این موضع تندروها در ایران را تقویت می کند که واشنگتن قابل اعتماد نیست.

اما دولت روحانی و متحدانش خوش بین هستند که ترامپ آماده مذاکره با ایران در دیگر حوزه های مورد اختلاف دو کشور مثل مبارزه با داعش در عراق و سوریه باشد.

گروهی در ایران امیدوارند ریاست جمهوری ترامپ مانند دوره ریگان شود که طی آن آمریکا در خفا در جریان جنگ ایران و عراق به ایران اسلحه می فروخت. ماجرایی که بعدها به رسوایی ایران کنترا معروف شد.

اما نام سه چهره سیاسی مطرح در صدر دولت ترامپ، نیوت گینگریچ، رئیس پیشین مجلس نمایندگان آمریکا، رودی جولیانی، شهردار پیشین نیویورک، و جان بولتون، سفیر پیشین آمریکا در سازمان ملل متحد، که از حامیان فعال سازمان مجاهدین خلق بوده اند مایه نگرانی عده ای در ایران شده است.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG