لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۰۵

برنامه جمهوری اسلامی برای حمایت از اقشار کم‌درآمد در برابر فشار تحریم‌های جدید آمریکا چیست


سقوط ارزش دلار موجب نگرانی جدی مردم شده است.
سقوط ارزش دلار موجب نگرانی جدی مردم شده است.

وال استریت جورنال در گزارشی نوشت: ایران در مسیر آمادگی برای تحریم های آمریکا که درآمدهای نفتی اش را هدف می گیرد یک رشته اقدامات فوق العاده را برای محافظت از طبقه کارگر در برابر سقوط اقتصادی در پیش گرفته است.

دولت ایران در صدد ارائه کمک های مالی به ۲۰ میلیون اقشار کم درآمد یا حدود یک چهارم جمعیت کل کشور و کمک های مضاعف به ۱۱ میلیون فقیر است.

اجرای دور دوم تحریم های آمریکا سیزدهم آبان آغاز می شود و ایران بر لبه پرتگاه ایستاده است. هزینه زندگی در ایران در اثر بی ثباتی اقتصادی، سقوط ارزش ریال و چشم انداز مشقات بیشتر به شدت افزایش پیدا کرده است.

پیرمرد ۶۸ ساله ای که در خیابان های تهران آدامس و دستمال کاغذی می فروشد می گوید: «همه چیز گران است. در این سن هنوز برای زنده ماندن باید کار کنم.»

«صندوق بین المللی پول»، پیش از خروج دولت ترامپ از توافق هسته ای، رشد اقتصادی ایران را برای سال آینده بیش از ۴ درصد عنوان کرده بود. اما اکنون در گزارشی کاملا متفاوت می گوید اقتصاد ایران در سال آتی ۳.۶ دهم درصد منقبض خواهد شد.

اقتصاد ایران حتی پیش از تحریم های آمریکا، به دلیل نرخ تورم ۳۰ درصدی، در وضعیت نامطمئنی بود.

بعضی از اقشار فقیر در انتظار افزایش کمک های دولتی هستند. دولت می گوید درصدد ارائه بسته اقتصادی برای افرادی است که حقوق ماهانه شان کمتر از ۳ میلیون تومان است.

تهران سابقه ای طولانی و پر فراز و نشیب در سهمیه بندی و ارائه یارانه دارد و طی جنگ پر هزینه با عراق به سمت اقتصاد کوپنی رفت. این امر منجر به کاهش واردات و ایجاد بازار سیاه مواد غذایی شد. دولت احمدی نژاد با قطع یارانه انرژی پرداخت ۴۵۵۰۰ تومان وجه نقد ماهانه به هر فرد را در پیش گرفت. ارزش این کمک نقدی در دی ماه گذشته معادل ۱۰ دلار بود، ولی اکنون به ۳ دلار و ۳۰ سنت رسیده است.

در طرح دولت برای کمک به اقشار کم درآمد، برنج، نان و گوشت یارانه ای داده خواهد شد.

بعضی از مردم تردید دارند تازه ترین تلاش های دولت موجب تخفیف سختی ها شود. یک دلال ارز در تهران گفت: «فکر نمی کنم این تدابیر در بلند مدت نتیجه بخش باشد.»

علی قاسمی، ۳۲ ساله، تاجر ابزارآلات که مجبور شده قیمت کالاهایش را سه بار بالا ببرد، می گوید: «تحریم ها ۱۰۰ درصد بر کار من اثر گذاشته است، دست آخر باید دوباره با این پول ابزار خریداری کنم.»

بر مبنای آمار بانک مرکزی ایران، قیمت نان و غلات حدود ۱۷ درصد، تخم مرغ و لبنیات بیش از ۲۸ درصد و میوه ۸۵ درصد گران شده است.

مهری رضایی، ۵۰ ساله، ساکن تهران که از کودکی از رماتیسم رنج برده، در صف دریافت کمک های مالی از دولت است و از افزایش اجاره مسکن گلایه می کند.

برگردان فارسی این گزارش تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG