وال استريت جرنال زير عنوان "تحريم های بين المللی به ايران صدمه می رسانند" و با اين سوتيتر که "تحريم ها کامل وعالی نيستند، اما هياهوی رژيم را هم باور نکنيد که می گويد تحريم ها بی اثر بوده است" مقاله امير طاهری روزنامه نگار و نويسنده ايرانی را چاپ کرده است که با اشاره به مذاکرات اتمی پنج عضو دائمی شورای امنيت سازمان ملل متحد و آلمان با ايران در استانبول می نويسد گرچه مقامات آمريکائی برای چاره جوئی در مورد برنامه اتمی ايران همواره تکرار می کنند "تمامی گزينه ها روی ميز است" اما دولت اوباما به وضوح اميدوار است تحريم های اقتصادی مصوب سازمان ملل متحد، آمريکا و اتحاديه اروپا ايران را به تجديد نظر در موضع خود وادار کند.
گزارشی که بانک مرکزی ايران روز بيستم اکتبر منتشر ساخت تصويراقتصادی را نشان می دهد که زير فشاری فزاينده قرار دارد. در ميان ارقام اين گزارش، دورقم ، شدت دشواری ها را منعکس می کند.رقم اول، از کاهشی ۷ درصدی در واردات طی شش ماهه ماقبل حکايت دارد . از آنجا که تقريبا تمامی صنايع غير سنتی ايران به واردات مواد اوليه و قطعات متکی هستند اين کاهش، گويای رکود و کندی عمده ای در فعاليت های اقتصادی است. دومين رقم معرف کاهشی ۴۵ درصدی در تقاضا نامه های کسب مجوز برای ساختن بناهای تجاری و واحدهای صنعتی است.
خبرها در باره امور مالی دولت نيز خبرهائی بد است. به گزارش بانک مرکزی، صادرات نفت که منبع تامين ۷۵ درصد درآمدهای دولت است، ۱۳ و ۳دهم درصد، و به عبارت ديگر معادل ۶۰۰ هزار بشکه در روز و يا بيشتر، تنزل کرده است و اين نشان از تخمين کاهشی ۱۶ ميليارد دلاری در عايدی سالانه دولت دارد.
گرچه تمامی گرفتاری های اقتصادی ايران ناشی از تحريم های بين المللی نيست، اما بنظر می رسد تحريم ها به بخش حياتی انرژی در ايران لطمه زده است. اواخر سال گذشته شرکت ملی نفت ايران از کشف ميدان های عظيم گاز طبيعی در جنوب غربی و شمال شرقی کشور خبر داد. اما عدم حضور شرکای خارجی، که سرمايه گذاری و تکنولوژی آنها برای بهره برداری از چنين ميدان هائی ضروری است بدان معناست که ثروت موجود در اين ميدان ها نيز به احتمال قوی نظير ميدان هائی عظيم تر در خليج فارس راکد باقی می مانند.
ايرنا خبرگزاری دولتی ايران در سپتامبر گذشته اظهارات يحيی آل اسحاق رئيس اتاق بازرگانی تهران را نقل کرد که ضمن توصيف هزينه های رو به افزايش واردات به سبب تحريم ها به عنوان عاملی برای قروض کلان صاحبان کسب و کار گفته بود "بدهی کمر ما را می شکند".
تحريم ها همچنين بر جاه طلبی های اتمی رژيم نيز اثر گذاشته است. علی اکبر صالحی رئيس سازمان انرژی اتمی ايران، که تحصيل کرده ام آی تی است، سپتامبر گذشته در يک کنفرانس خبری در تهران اذعان کرد که تحريم ها برنامه اتمی را به ميزانی قابل توجه کُند می کند.
گرچه مد روز در صحنه جهانی اين است که بگويند تحريم ها کار نمی کنند. اما مدارک و شواهد نشان دهنده آن است که تحريم ها به اقتصاد لطمه می زند و می تواند موجب تضعيف رژيمی شود که در عين حال با مخالفت های شديد داخلی نيز روبروست.