برایان هوک، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران، تاکید کرد که دولت آمریکا در کنار مردم ایران است و در سیاست خارجی خود مشخص کرده است که خواست مردم ایران با خواست دولت آمریکا اشتراکات فراوانی دارد.
آقای هوک جمعه ۷ تیر طی سخنانی در لندن با بیان این مطلب گفت که مردم ایران دوست ندارند میلیاردها دلار پول آنها صرف دولت بشار اسد، حزب الله لبنان، حماس، حوثیهای یمن، و شبه نظامیان عراقی شود؛ آمریکا نیز چنین چیزی را نمی خواهد.
نماینده دولت آمریکا در امور ایران به نقش ایران در حمله به نفتکش های در خلیج فارس و دریای عمان پرداخت و گفت که ارزیابی ایالات متحده این است که ایران هم در حمله به نفتکش ها در دریای عمان و هم در حمله به کشتی های تجاری و نفتکش ها در بندر فجیره نقش داشته است.
به گفته او این حملهها با تواناییهای ایران و نیروهای سپاه پاسداران مطابقت داشت و شواهد نیز نشان میدهد که قایق های ایرانی پیش از حادثه به این کشتی ها نزدیک شده بودند.
آقای هوک گفت که ایران با اقدامات خود امنیت کشتیرانی و تجارت جهانی را به خطر انداخته است و برخی از کشورها در منطقه در پی افزایش ایمنی کشتیهای خود هستند.
او اضافه کرد که تقویت قوای نظامی آمریکا در منطقه و ارسال ناو هواپیمابر برای پیشگیری از اقدامات احتمالی ایران و آمادگی برای دفاع از منافع خود و همپیمانان است.
این مقام وزارت خارجه آمریکا درباره افزایش تحریم های ایران و تحریم محمد جواد ظریف در آینده نیز گفت که ایران پیشنهاد مذاکره آمریکا را بارها رد کرده است و آخرین بار رهبر جمهوری اسلامی به تلاش نخست وزیر ژاپن برای تداوم دیپلماسی جواب منفی داد، در نتیجه ایالات متحده نیز تحریم ها را تشدید کرد.
آقای هوک درباره تجارت با ایران نیز گفت که سپاه پاسداران بخش بزرگی از اقتصاد ایران را تحت کنترل دارد و وقتی کشورها وارد تجارت با ایران می شوند نمی دانند که به تروریسم کمک می کنند یا با مردم ایران تجارت می کنند. او تاکید کرد که کشورها بین کار با ایران و تجارت با آمریکا باید یکی را انتخاب کنند و معمولا آمریکا را انتخاب می کنند.
او تاکید کرد که همه کشورهای منطقه و بیشتر کشورهای جهان معتقدند که ایران یک خطر جهانی و تهدید است و باید با آن مقابله کرد.
تنش بین آمریکا و ایران در یک ماه اخیر به شدت افزایش یافته است.
بعد از اینکه جمهوری اسلامی یک پهپاد آمریکا را بر فراز حریم بین المللی سرنگون کرد، رئیس جمهوری ایالات متحده اعلام کرد که قرار بود به سه مکان در ایران حمله نظامی شود، اما تنها ده دقیقه قبل از حمله از این کار منصرف شد.
ایالات متحده خواستار برگزاری نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره حمله ایران به پهپاد آمریکا و از افزایش تنش آفرینی جمهوری اسلامی در خاورمیانه شده است.
دولت پرزیدنت ترامپ در یکسال اخیر فشار حداکثری بر ایران گذاشته و می گوید رژیم ایران باید مثل یک کشور عادی رفتار کند و از تلاش برای دستیابی به جنگافزارهای هستهای، برنامه گسترده موشکی، کمک به تروریسم، و سایر اقدامات تنش برانگیز خود دست بردارد.
پرزیدنت ترامپ پیشتر اعلام کرد که آماده مذاکره بدون پیش شرط با ایران است، اما جمهوری اسلامی هرگونه مذاکره را رد کرد.