نيويورک تايمز زير عنوان "به رغم تحريم ها، ايران نخستين رآکتور اتمی را سوخت گذاری ميکند" می نويسد مهندسين ايرانی و روس روزشنبه بارگيری سوخت در نخستين نيروگاه برق اتمی ايران را شروع کردند، که مسکو قول داده است با اقدامات حراستی مانع از هرگونه استفاده بالقوه ای از آن برای توليد تسليحات شود.
واشينگتن، وپايتخت های ديگر با هدف های اعلام شده ايران برای توليد انرژی اتمی مخالفتی ندارند اما نگرانند اگرايران بر چرخه غنی سازی اورانيوم مسلط شود زير پوشش يک برنامه صلح آميز توليد انرژی به روند توليد تسليحات اتمی دست يابد. ايران چنين قصدی را تکذيب ميکند.
در چهار دور تحريم های مصوب شورای امنيت سازمان ملل متحد، اين غنی سازی اورانيوم است که هدف قرارگرفته است.
تندروهای ايران تکميل نيروگاه بوشهر را مظهری از بی اعتنائی به تحريم های شورای امنيت جلوه ميدهند، که هدف آنها کند ساختن ايران در ديگر فعاليت های اتمی است.
لس آنجلس تايمز زيرعنوان "نيروگاه برق اتمی ايران درمرحله ای نزديک تربه بهره برداری" می نويسد اين نيروگاه درسپتامبر برق توليد خواهد کرد. اما مقامات غربی و اسرائيلی نگران جاه طلبی های اتمی ايران هستند.
ايران فرضا می تواند با استخراج پلاتونيوم از سوخت مصرفی رآکتور بمب اتمی بسازد، اما روسيه قول داده است از نزديک نظارت کند وهرگونه مواد دارای چنين قابليتی را پس بگيرد.
وال استريت جرنال زير عنوان "ايران درمرحله بارگيری سوخت در نيروگاه برق اتمی" می نويسد دولت اوباما که پيشتراز نقش روسيه در نيروگاه بوشهر انتقاد ميکرد به راه اندازی آن واکنشی بيشترحاکی ازحمايت نشان داده است.
بريتانيا نيزحق ايران را برای ساختن نيروگاههای برق اتمی به رسميت می شناسد اما هشدارميدهد که نگرانی های ناشی از برنامه های اتمی جمهوری اسلامی به قوت خود باقی است.
جروسلام پست زير عنوان "احمدی نژاد ميگويد پاسخ ما به حمله، جهانی خواهد بود" می نويسد روز شنبه همزمان با شروع بارگيری سوخت در نخستين نيروگاه برق اتمی ايران توسط مهندسين ايرانی و روس ،محمود احمدی نژاد رئيس جمهوری ايران به روزنامه قطری الشرق گفت اگر به تاسيسات اتمی ايران حمله شود پاسخ تهران در سطحی جهانی خواهد بود.
احمدی نژاد با اشاره به اسرائيل گفت دولت يهودی مايل است به ايران حمله کند اما ميداند جمهوری اسلامی دژی نابود شدنی نيست و پاسخ ايران به چنين حمله ای سخت و دردناک خواهد بود.