لینکهای قابل دسترسی

یکشنبه ۱۹ مهر ۱۴۰۵ ایران ۰۵:۳۱
دونالد ترامپ، رئيس‌جمهوری آمریکا - ۱۸ مهر ۱۴۰۵
دونالد ترامپ، رئيس‌جمهوری آمریکا - ۱۸ مهر ۱۴۰۵

زنده 🔴ترامپ: جمهوری اسلامی دیوانه‌ است؛نمی‌داند چقدر با آنها خوب بوده‌‌ام؛ سنتکام یک کشتی را پس از تلاش برای نقض محاصره دریایی از کار انداخت

به روز شده

دونالد ترامپ روز شنبه با اشاره به احتمال اقدامات جمهوری اسلامی علیه آمریکا پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای ایالات متحده گفت: «احتمالاً قبل از انتخابات یک مقدار کارهای بیشتری انجام می‌دهند، چون فکر می‌کنند به ما آسیب می‌زند. اما ما می‌توانیم خیلی سریع به آن پایان بدهیم.»

۰۹:۳۰ ۱۰.۷.۱۴۰۵

مصر حمله حوثی‌ها به نیروگاه برق مدینه را محکوم کرد

وزارت امور خارجه مصر، حمله شورشیان حوثی‌ مورد حمایت جمهوری اسلامی به یک ایستگاه برق در شهر مدینه عربستان سعودی را محکوم کرد.

مصر این حمله را «نقض آشکار» قوانین بین‌المللی و اقدامی تهدیدکننده علیه امنیت و ثبات عربستان توصیف کرد.

قاهره تأکید کرد هرگونه تلاش برای خدشه‌دار کردن حاکمیت عربستان را رد کرده و ضمن اعلام همبستگی کامل با ریاض، از اقدامات این کشور برای حفاظت از امنیت و ثبات خود حمایت می‌کند.

ائتلاف به رهبری عربستان اعلام کرده است که شورشیان حوثی، سه‌شنبه، به یک ایستگاه توزیع برق در مدینه حمله کرده‌اند.

۰۹:۰۶ ۱۰.۷.۱۴۰۵

بازداشت کارمند وزارت انرژی آمریکا به اتهام همکاری با حوثی‌ها

یک کارمند وزارت انرژی آمریکا به اتهام تلاش برای ارائه حمایت مادی به حوثی‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی بازداشت شد.

وزارت دادگستری آمریکا می‌گوید اشتون حامد الابودی، ۵۱ ساله، پس از خرید مواد شیمیایی پیش‌ساز مورد استفاده معمول در ساخت مواد منفجره و همچنین قطعات پهپاد مورد توجه اف‌بی‌آی قرار گرفته است.

بازرسان همچنین دریافتند که او در سال ۲۰۲۴، پس از آنکه مدعی شد در معرض اسید نیتریک با غلظت بسیار بالا قرار گرفته، مرخصی استعلاجی گرفته است.

دادستان‌ها می‌گویند الابودی با استفاده از تخصص خود در مهندسی برق، در آزمایش و اصلاح ژنراتورهای خورشیدی و تجهیزات ارتباطی به یک منبع مخفی اف‌بی‌آی که خود را نماینده حوثی‌ها معرفی کرده بود، کمک کرده و در سال ۲۰۲۵ با استفاده از گذرنامه رسمی‌ که پیش‌تر در زمان کار برای ارتش آمریکا برای او صادر شده بود، به یمن سفر کرده است.

در صورت محکومیت، الابودی با حداکثر ۲۰ سال زندان مواجه خواهد بود.

۰۶:۰۲ ۱۰.۷.۱۴۰۵

ترامپ: اگر قرار نیست جمهوری اسلامی به قرارداد پایبند باشد، کار را تمام می‌کنیم

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، گفت او تضمین می‌کند جمهوری اسلامی هرگز به سلاح هسته‌ای دست پیدا نکند و تاکید کرد که تهدید هسته‌ای جمهوری اسلامی را با عملیات بمب‌افکن‌های بی-۲ از میان برده است.

آقای ترامپ روز پنج‌شنبه ۹ مهر در یک سخنرانی در شهر دورنت در جمع گروهی از مردم ایالت اوکلاهما، گفت: «بارها گفته بودم که چهار تا شش هفته طول می‌کشد تا تهدید هسته‌ای جمهوری اسلامی را از بین ببریم، اما من این کار را در یک شب انجام دادم. همان شبی که بمب‌افکن‌های بی-۲ وارد شدند.»

او افزود: «جمهوری اسلامی الان هیچ چیز ندارد. آنها می‌خواهند توافق کنند. شاید این کار را انجام بدهیم، شاید هم ندهیم؛ چون اگر قرار نیست به آن پایبند باشند، بیایید توافق نکنیم. بیایید فقط کار را تمام کنیم.»

آقای ترامپ با تمجید از عملیات بمب‌افکن‌های بی-۲ گفت این هواپیماها از ایالت میزوری به پرواز درآمدند و ماموریتی ۳۷ ساعته را انجام دادند. او گفت: «در ساعت یک بامداد، بدون ماه و در تاریکی کامل، این دستگاه‌های باورنکردنی، با هدایت خارق‌العاده‌ترین خلبانان جهان، تمام بمب‌های خود را رها کردند و هر بمب به هدف خود اصابت کرد.»

رئیس‌جمهوری آمریکا در ادامه گفت بمب‌ها از مسیرهای هوایی تاسیسات که در دل «کوه‌های گرانیتی» قرار داشتند، وارد شدند.

۰۵:۲۶ ۱۰.۷.۱۴۰۵

ترامپ: ارتش آمریکا جمهوری اسلامی را به شدت می‌کوبد

دونالد ترامپ، رئيس‌جمهوری آمریکا، پنج‌شنبه شب در یک سخنرانی در جمع گروهی از مردم ایالات اوکلاهما گفت: «ما ارتش‌مان را دوست داریم. واقعاً دارند [جمهوری اسلامی] ایران را به‌شدت می‌کوبند و کارشان را خوب انجام می‌دهند...این ماجرا خیلی زود تمام خواهد شد. قیمت‌ها برای شما پایین خواهد آمد.»

۰۴:۵۹ ۱۰.۷.۱۴۰۵

آکسیوس: آمریکا دو سامانه پاتریوت را به عربستان و قطر منتقل کرد؛ کشتی‌های جنگی، جنگنده‌ها و نیروهای بیشتر عازم خاورمیانه شدند

دو مقام آمریکایی و یک منبع منطقه‌ای به سایت خبری آمریکایی آکسیوس گفته‌اند که ارتش آمریکا طی هفته‌های اخیر دو سامانه ضدموشکی پاتریوت را برای حفاظت از تأسیسات نفت و گاز در عربستان سعودی و قطر، به این دو کشور فرستاده است.

به گزارش آکسیوس، آمریکا با این اقدام تلاش کرده است به هر دو متحد خود اطمینان دهد که در صورت تصمیم دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، برای ازسرگیری عملیات نظامی گسترده به جمهوری اسلامی، از تأسیسات حیاتی انرژی آنها محافظت خواهد کرد.

آقای ترامپ روز پنج‌شنبه ۹ مهر گفت که در حال بررسی امکان ازسرگیری یک کارزار بمباران در هفته‌های آینده است.

ماه گذشته میلادی، ارتش آمریکا یک سامانه پاتریوت را برای حفاظت از تأسیسات مهم نفتی به عربستان سعودی فرستاد؛ یک سامانه دیگر را نیز برای حفاظت از تأسیسات گاز طبیعی به قطر فرستاد.

آکسیوس می‌نویسد سخنگوی ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) از اظهارنظر درباره این گزارش خودداری کرد.

همزمان، ارتش آمریکا در آستانه احتمال ازسرگیری درگیری‌ها، در حال اعزام کشتی‌های جنگی، جنگنده‌ها و نیروهای بیشتری به خاورمیانه است.


۰۴:۳۶ ۱۰.۷.۱۴۰۵

کی‌یف برای نخستین بار با موشک بالستیک اوکراینی اف‌پی-۷ به روسیه حمله کرد

اوکراین روز پنج‌شنبه ۹ مهر اعلام کرد که برای نخستین بار در جریان جنگ، یک موشک بالستیک را به سمت هدفی در روسیه شلیک کرده است. به نوشته وال‌استریت ژورنال، رهگیری چنین سلاحی که روسیه به‌طور مرتب از آن با آثار مرگبار استفاده می‌کند، آن دشوار است.

این موشک بالستیک اف‌پی-۷ نام دارد و ساخت آن اوکراین را وارد جمع کوچکی از کشورهایی می‌کند که توانایی ساخت چنین سلاح‌هایی را دارند.

وال‌استریت ژورنال می‌نویسد با وجود این مشخص نیست نخستین حمله اوکراین با استفاده از این موشک تا چه اندازه موفق بوده است.

موشک بالستیک نسبت به پهپادهای دوربردی که اوکراین عمدتاً برای حمله به روسیه به کار می‌گیرد، قدرت تخریب بیشتری دارد.

با این حال، صنعت تسلیحاتی اوکراین با محدودیت‌هایی روبه‌رو است و ممکن است نتواند این موشک‌ها را در مقیاس بزرگ تولید کند.


۰۲:۱۱ ۱۰.۷.۱۴۰۵

ترامپ: گروهی معتقدند با جمهوری اسلامی نمی‌توان توافق کرد؛ رژیم یا باید کاری «هوشمندانه» کند یا «مدت زیادی» عمر نخواهد کرد

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، روز پنج‌شنبه ۹ مهر در یک سخنرانی در جمع کارگران یک کارخانه کامیون‌سازی در تگزاس درباره ایران صحبت کرد.

آقای ترامپ گفت جمهوری اسلامی به دلیل جنگ و فشارهای اقتصادی در شرایط بسیار دشواری قرار گرفته است. او گفت نرخ تورم در ایران به بیش از ۳۰۰ درصد رسیده است.

او گفت درباره جمهوری اسلامی گفت «پولشان بی‌ارزش است. پول ندارند. نیروی دریایی ندارند. نیروی دریایی، ۱۵۹ کشتی، همه به زیبایی در کف دریا افتاده‌اند.»

آقای ترامپ همچنین گفت نیروی هوایی جمهوری اسلامی «به‌طور کامل نابود شده» و جمهوری اسلامی دیگر موشک‌های ضدهوایی ندارد. او درباره توان موشکی جمهوری اسلامی گفت: «چند موشک دارند، تعداد بسیار کمی باقی مانده، اما ظرفیت تولیدشان از بین رفته است.»

آقای ترامپ سپس با لحنی طعنه‌آمیز درباره جمهوری اسلامی گفت: «رهبرانشان رفته‌اند، در بیشتر موارد. رهبرانشان رفته‌اند. این یکی از مشکلات ما بود. راستش نمی‌دانیم با چه کسی باید مذاکره کنیم.»

او ادامه داد: «ما شنودهایی داریم که در آن می‌گویند: چه کسی می‌خواهد رئیس‌جمهوری شود؟ نه، من نمی‌خواهم رئیس‌جمهوری شوم. چون رئیس‌جمهورها دیگر با ما نیستند.»

آقای ترامپ گفت آمریکا تلاش می‌کند با «فرد فعلی» مهربان باشد، چرا که به گفته او، در نهایت باید با کسی مذاکره کرد.

رئیس‌جمهوری آمریکا همچنین به شعار «مرگ بر آمریکا» اشاره کرد و گفت جمهوری اسلامی دهه‌ها است این شعار را سر می‌دهد. او با کنایه به جمهوری اسلامی که تحت حملات شدید آمریکا قرار گرفت گفت: «حالا درباره‌اش (این شعار) چه احساسی دارید؟»

آقای ترامپ همچنین گفت اگر جمهوری اسلامی به سلاح هسته‌ای دست می‌یافت، پس از نابود کردن اسرائيل و خاورمیانه به سراغ آمریکا می‌آمد. او گفت رهبران جمهوری اسلامی دیوانه هستند.

۰۱:۳۱ ۱۰.۷.۱۴۰۵

ترامپ در جمع کارگران تگزاس: جمهوری اسلامی به سلاح هسته‌ای نخواهد رسید

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، روز پنج‌شنبه در یک سخنرانی در جمع کارگران یک کارخانه کامیون‌سازی در تگزاس گفت جمهوری اسلامی به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت. او همچنین به عملیات نیروهای آمریکایی برای دستگیری نیکلاس مادورو در ونزوئلا اشاره کرد.

۰۱:۰۰ ۱۰.۷.۱۴۰۵

ترامپ: مسئله جاری با جمهوری اسلامی «به‌زودی» به یک شکلی «پایان خواهد یافت»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، روز پنجشنبه ۹ مهر، در گفت‌وگو با خبرنگاران درباره مسئله جاری آمریکا با جمهوری اسلامی گفت این موضوع «خیلی زود، به یک شکلی» پایان خواهد یافت و پیش‌بینی کرد پس از آن قیمت نفت به‌شدت کاهش یابد.

آقاتی ترامپ گفت وضعیت مرتبط با جمهوری اسلامی ایران به یک شکلی به‌زودی به پایان خواهد رسید. آقای ترامپ پیشتر گفته است یا توافق می‌شود و یا حملات شدیدی به مواضع جمهوری اسلامی از جمله تاسیسات هسته‌ای مستقر در کوه کلنگ انجام خواهد گرفت.

او گفت جمهوری اسلامی «۳۰۱ درصد تورم دارند. پول ندارند. ارز ندارند. ارتش‌شان شکست خورده است. نیروی دریایی‌شان از بین رفته، نیروی هوایی‌شان از بین رفته، همه چیز از بین رفته است.»


۰۰:۰۹ ۱۰.۷.۱۴۰۵

گزارش‌ها از برخورد یک پرتابه به یک نفتکش در تنگه هرمز و آتش‌سوزی در آن

سازمان عملیات تجارت دریایی بریتانیا، روز پنج‌شنبه ۹ مهر اعلام کرد گزارشی از سوی یک منبع سوم درباره اصابت یک پرتابه ناشناس به یک نفتکش هنگام عبور از تنگه هرمز دریافت کرده است.

بر اساس هشدار این سازمان، این برخورد باعث آتش‌سوزی در نفتکش شد.

سازمان عملیات تجارت دریایی بریتانیا اعلام کرد خدمه در وضعیت امنی هستند، اما در زمان انتشار گزارش، میزان خسارت وارده به کشتی و تأثیر احتمالی این حادثه بر محیط زیست مشخص نیست.

طبق اطلاعیه سازمان عملیات تجارت دریایی بریتانیا، زمان ثبت گزارش برخورد پرتابه ۹:۲۰ شب روز پنج‌شنبه به وقت تهران است.

سازمان عملیات تجارت دریایی بریتانیا از کشتی‌هایی که از تنگه هرمز عبور می‌کنند خواسته است با احتیاط تردد کنند و هرگونه فعالیت مشکوک را به این سازمان گزارش دهند.

بارگذاری بیشتر

XS
SM
MD
LG